Στο Παρίσι το πρώτο τεστ για το χρέος


Eνα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της διαπραγμάτευσης για το χρέος θέλει να φτάσει η ελληνική κυβέρνηση με αφετηρία το Παρίσι και το ραντεβού της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Στο Παρίσι το πρώτο τεστ για το χρέος
Το Μέγαρο Μαξίμου, ακολουθώντας τον "Οδικό Χάρτη" στον οποίο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την επομένη των ευρωεκλογών, εκτιμά ότι όλες οι σχεδιασμένες κινήσεις θα γίνουν στην ώρα τους και θα οδηγήσουν στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Χωρίς να υποτιμά τις προφανείς δυσκολίες και το "προεκλογικό κλίμα" στο οποίο επενδύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι το ραντεβού στο Παρίσι θα "κλειδώσει" θετικές "ειδήσεις" για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις και θα λειτουργήσει ως γέφυρα προς τους φιλόδοξους στόχους του φθινοπώρου.
"Εμάς μας ενδιαφέρει να οδηγηθούμε σύντομα στη διαπραγμάτευση για το χρέος προκειμένου αυτό να ανακηρυχθεί και επίσημα βιώσιμο. Γιατί μόλις συμβεί αυτό, τότε θα έρθουν επενδύσεις και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας", δήλωσε χθες (real.fm) η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι η αξιολόγηση του προγράμματος γίνεται διαρκώς και ότι τα προαπαιτούμενα (σ.σ. στο εν λόγω πολυνομοσχέδιο) είναι προαπαιτούμενα διότι έχουν συμφωνηθεί.
Ο υπουργος οικονομικων Γκ. Χαρδούβελης θα συναντηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της τρόικας, Κ. Μαζούχ και Π. Τόμσεν
Ο υπουργος οικονομικων Γκ. Χαρδούβελης θα συναντηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της τρόικας, Κ. Μαζούχ και Π. Τόμσεν
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανήλθε με δηλώσεις και στο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με το ραντεβού στο Παρίσι, που όπως ξεκαθάρισε χθες ο Τζόναθαν Τοντ (και όχι ο κ. Κολομπανί), ως εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα γίνει "διότι ευχαρίστως δεχόμαστε το αίτημα των ελληνικών αρχών". "Αυτό δείχνει ότι η χώρα έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των θεσμικών της εταίρων", τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Βούλτεψη διαβεβαιώνοντας ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί άμεσα.
Πριν την 3η Σεπτέμβρη (ημέρα του ραντεβού στο Παρίσι των κ. Χαρδούβελη, Δένδια, Μητσοτάκη, Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας), καθοριστικής σημασίας συνάντηση είναι εκ των πραγμάτων αυτή των κ. Γιούνκερ και Σαμαρά που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα στην Αθήνα.
Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι το στενό επιτελείο του πρωθυπουργού προετοιμάζει κάθε λεπτομέρεια της συνάντησης αφού ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν θα αφιχθεί στην Αθήνα με την έμπιστη "ομάδα" του. Γεγονός που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει εφ' όλης της ύλης και των ανοιχτών ζητημάτων αναλυτική συζήτηση στην Αθήνα - που θα είναι και ο πρώτος "σταθμός" του κ. Γιούνκερ μετά την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα της Ευρώπης.
Ο κ. Σαμαράς εν τω μεταξύ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπουργούς προκειμένου να προωθούνται εγκαίρως όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες.
Σήμερα το πρωί έχει προγραμματιστεί στο Μαξίμου σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Ευ. Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου και συνεργατών του στο υπουργείο Παιδείας για θέματα του ευαίσθητου τομέα και δη των ΑΕΙ.
Δήλωση με αφορμή την κυβερνητική σύσκεψη έκανε χθες η πρώην υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.
"Υπάρχει άμεση ανάγκη να απορριφθούν εισηγήσεις, που συνεχίζουν εγκληματικές παθογένειες χρόνων και οδηγούν σε αδιέξοδα. Γιατί είναι επιστροφή στο κάκιστο παρελθόν οι μετεγγραφές χωρίς όρια, που ερημώνουν τα περιφερειακά και υπερφορτώνουν τα κεντρικά πανεπιστήμια. Γιατί είναι κοροϊδία προς τις τοπικές κοινωνίες η ανακοίνωση ίδρυσης σχολών χωρίς προϋπολογισμό, χωρίς υποδομές, χωρίς καθηγητές", σχολιάζει με κριτική διάθεση μεταξύ άλλων η κυρία Διαμαντοπούλου.
ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του