Στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται το πείραμα της Βολιβίας

Στην Ελλάδα επαναλαμβάνεται το πείραμα της Βολιβίας

Γράφει ο δικηγόρος Ταξιάρχης Γαλανός

 Η Βολιβία πριν από μερικά χρόνια μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς από ξένα και ντόπια τοκογλυφικά ιδρύματα έφθασε σε σημείο εξαθλίωσης.
Η τότε κυβερνήσεις, πιστά όργανα των τοκογλύφων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επελθούσα χρεοκοπία της χώρας τους αποφάσισαν την τμηματική ιδιωτικοποίηση του εθνικού τους πλούτου.
Τελικά ολόκληρη η Βολιβία σαν κράτος ιδιωτικοποιήθηκε και ο εθνικός της πλούτος περιήλθε σε αμερικανοευραϊκές εταιρίες.

Ο λαός είχε φθάσει στο έσχατο σημείο χρεοκοπίας, ώστε αδυνατούσε ακόμη και να πιει πόσιμο νερό, το οποίο επίσης είχε περιέλθει στην εκμετάλλευση ξένων εταιριών.
Η κατάσταση είχε φθάσει στα όρια του ολοκληρωτικού αφανισμού της Βολιβίας.
Οι χρεοκοπημένοι και απελπισμένοι πολίτες της έκαναν προσευχές και άφηναν  αναθήματα στο άγαλμα του Τσε Γκεβάρα το οποίο έχει κατασκευαστεί στο σημείο όπου βρέθηκαν τα οστά του και όπου τον είχαν θάψει μυστικά οι Αμερικανοί πράκτορες σε συνεργασία με την τότε στρατιωτική χούντα.
Επειδή ο Τσε Γκεβάρα θεωρούταν ότι ήταν φίλος των λαών τον αγιοποίησαν και απέκτησαν την ψευδαίσθηση ότι προσκυνώντας το άγαλμά του βλέπουν πράγματι κάποια βοήθεια.
Βέβαια υλική βοήθεια δεν μπορούσε να υπάρξει, υπήρξε όμως μία ψυχική στήριξη.
Τελικά όμως ο λαός της Βολιβίας όταν στη χώρα επικράτησε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία  εξέλεξαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν Ινδιάνο, τον Έμο Μοράλες, γεγονός πρωτοφανές για την λατινική Αμερική, τα κράτη της οποίας αποτελούν Ισπανικές αποικίες πλην της Βραζιλίας που είναι Πορτογαλική αποικία.
Ο Έμο Μοράλες λειτούργησε σαν πραγματικός πατριώτης και Λαϊκός αγωνιστής.
Έδιωξε σε μία νύχτα όλες τις εταιρίες που λυμαίνονταν τον εθνικό πλούτο της χώρας, επέτρεψε την ελεύθερη καλλιέργεια κόκας, η οποία κατ’ εντολή των Αμερικανών είχε απαγορευθεί από τους δικτάτορες και ανέκαμψε οικονομικά ολόκληρη η χώρα.
Το τραγικό αυτό πείραμα της Βολιβίας δυστυχώς επαναλαμβάνεται στην Ελλάδα σήμερα με τους ανθέλληνες που μας κυβερνούν και που είναι όργανα ξένων και ντόπιων αντιλαϊκών και ανθελληνικών συμφερόντων.
Δυστυχώς όμως για τον ελληνικό λαό δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποιος Έμο Μοράλες ή κάποιος Κορέα του Ισημερινού, ώστε να γυρίσει την πλάτη του στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους, να διαγράψει μονομερώς και ολοσχερώς το χρέος και να ανασάνει ο ελληνικός λαός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του