Προσλήψεις 182 μακροχρόνια ανέργων στο δήμο Λεβαδέων


Ο Δήμος Λεβαδέων έχει επιλεγεί και είναι στη δεύτερη φάση εκείνων των δήμων που θα προχωρήσουν σε προσλήψεις μακροχρόνια ανέργων για 8 μήνες με 751 ευρώ και πλήρη ασφάλιση των δικαιούχων στο πλαίσιο του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας
«Το πρόγραμμα αναφέρεται σε μακροχρόνια ανέργους που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει κάρτα ανεργίας άνω των 12 μηνών», επεσήμανε σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και συμπλήρωσε: «Ο δήμος Λεβαδέων είναι στην δεύτερη ομάδα και του αναλογούν 182 θέσεις κοινωφελούς εργασίας. Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα να υλοποιηθεί το πρόγραμμα σε δύο κύκλους. Έτσι θα ξεκινήσουμε με τους πρώτους 90 και κατά την διάρκεια που θα εκπονείται το οκτάμηνο πρόγραμμα θα ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε τους υπόλοιπους 90 με αποτέλεσμα έτσι να έχουμε προσωπικό και μία ευκαιρία στο Δήμο ώστε να ανταποκριθούμε σε πάρα πολλά ζητήματα όπως είναι μεταξύ άλλων η καθαριότητα, το περιβάλλον και τα μικρά έργα αυτεπιστασίας».

Όπως είπε η δήμαρχος η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας είναι ότι στο παρελθόν δεν υπήρχε το κριτήριο της εντοπιότητας που τώρα υπάρχει και γίνονταν η επιλογή μέσω του συστήματος ΟΑΕΔ.

«Αυτή τη φορά είναι οι Δήμοι εκείνοι που θα κάνουν την επιλογή και το υπουργείο Εργασίας ενώ ο ΟΑΕΔ θα χρησιμοποιηθεί μόνο ως πλατφόρμα για να υποδεχτεί τις αιτήσεις», είπε η κ. Πούλου και πρόσθεσε: «Οι δήμοι όμως για να είναι αξιολογήσιμο το πρόγραμμα της κοινωφελούς θα πρέπει να ετοιμάσουν μικρές μελέτες σε κάθε υπηρεσία τους και με βάση αυτές τις μελέτες θα ζητήσουν το αντίστοιχο προσωπικό».

Να σημειωθεί οτι ο Δήμος Λεβαδέων έχει 1820 εγγεγραμμένους μακροχρόνια ανέργους στον ΟΑΕΔ και οι 182 που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου.

«Στο Δήμο έχουμε αρχίσει την προετοιμασία ανά υπηρεσία δεδομένου οτι θα πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας από τους δήμους που συμμετέχουν. Δυστυχώς επειδή θεωρείται πιλοτικό αν ένας δήμος καθυστερήσει, θα καθυστερήσει συνολικά το πρόγραμμα. Υπάρχει όμως η δέσμευση πως όλοι οι δήμοι θα ανταποκριθούν ώστε να ην υπάρξει καθυστέρηση και όλα να κυλήσουν ομαλά», κατέληξε η Γ. Πούλου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του