Επιστρέφουν ακόμα πιο σκληροί: Νέα μέτρα 3 δισ. - Τέλος οι φοροαπαλλαγές




Τη λήψη επιπλέον μέτρα λιτότητας 3 δισ. ευρώ, τα οποία θα ενεργοποιηθούν αν η Αθήνα χάσει τους δημοσιονομικούς στόχους της, ζητάνε οι δανειστές σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ και να αποφευχθεί το αδιέξοδο, γράφει η Wall Street Journal.

Αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συζητήσεις ανέφεραν στην αμερικανική εφημερίδα ότι σύμφωνα με αυτή την πρόταση η Ελλάδα θα πρέπει να υπογράψει τα λεγόμενα μέτρα έκτακτης ανάγκης πέρα από το πακέτο των περίπου 5 δισ. ευρώ σε φορολογικές αυξήσεις και περικοπές δαπανών, το οποίο ήδη διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές.

Η ιδέα αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει τη στήριξη της Γερμανίας, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για αυτή και αξιωματούχοι από την πλευρά των δανειστών σημειώνουν ότι θα είναι πολιτικά δύσκολο να την αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ετσι, τις τελευταίες ημέρες, στις συναντήσεις στην Ουάσιγκτον, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και στελέχη του ΔΝΤ κατέληξαν στα έκτακτα μέτρα, ως έναν τρόπο για να συμβιβαστούν οι αντιφατικές εκτιμήσεις των δανειστών και να παρουσιάσουν μία κοινή πρόταση στην Αθήνα. Το ΔΝΤ θέλει τα έκτακτα μέτρα να περιλαμβάνουν περικοπές στις συντάξεις και στις φοροαπαλλαγές, αντί για αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές, ανέφερε στην Wall Street Journal πηγή από τις διαπραγματεύσεις.

Η Γερμανία στηρίζει τα έκτακτα μέτρα, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τα νομοθετήσει τώρα, ώστε να ενεργοποιηθούν αυτόματα αν χρειαστεί. Μη δεσμευτικές υποσχέσεις δεν θα είναι αρκετές για το Βερολίνο, που έχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στην επιθυμία των Ελλήνων πολιτικών να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, ανέφερε υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του