Ανάσταση με νόμο του Γ. Παπακωνσταντίνου - Πως ξεπεράστηκε το αδιέξοδο



gfgdgdΑργά 

εχθές το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε να λύσει το γόρδιο δεσμό για τα προληπτικά μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ αναστένωντας νόμο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνταντίνου επί κυβερνήσεως Γ. Παπανδρεόυ.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ευ. Συμβουλίου Ντ. Τουσκ ότι η κυβέρνηση αναβι΄βνει το νεκρό νόμο του Γ. Παπακωνσταντίνου που επιτρέπει στον υπ. Οικονομικών να αποφασίζει μέτρα χωρίς τη ψήφισή τους από τη Βουλή.

Αμέσως ο Τούσκ επικοινώνησε με τους άλλους ηγέτες και το ΔΝΤ οι οποίοι συμφώνησαν με το ¨εύρημα” της ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά την συμφωνία ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να συγκληθεί το Euogroup αύριο Μ. Παρασκευή και να ανακοινωθεί η συμφωνία.
Ο κ. Τούσκ είπε στον πρωθυπουργό “ας το αφήσουμε για την άλλη εβδομάδα”. Λέγετε ότι η ιδέα για την αναβίωση του νεκρού νόμου Παπακωνσταντίνου ήταν του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ.Χουλιαράκη.
Το τρίτο μνημόνιο ύψους 5,4 δισ. είχε συμφωνηθεί στις 6 Απριλίου και υπήρχε ασυμφωνία για το 4ο μνημόνιο προληπτικών μέτρων ύψους 3,4 δισ.
Το ΔΝΤ απαιτούσε τα προληπτικά μέτρα να ψηφιστούν τώρα από τη Βουλή η και η κυβέρνηση το αρνείτο γιατί κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει το Σύνταγμα. Τελικά βρέθηκε η φόρμουλα να ενεργοποιηθεί ο νόμος Παπακωνσταντίνυο ο οποίος επιτρέπει τον υπ. Οικονομικών να αποφασίζει μέτρα χωρίς να χρειάζεται η ψήφισή τους από τη Βουλή.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του