Ο Τσίπρας θέλει να φύγει, αλλά δεν τον αφήνουν

ffdsfsΟ πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στη προσπάθειά του να επέλθει συμφωνία με τους δανειστές έκανε μεγάλες υποχωρήσεις, αλλά οι «θεσμοί» ζητούσαν κι άλλα μέτρα. Έφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν όλες οι συντάξεις να είναι 380 ευρώ μόνο.



Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για το παραλογισμό του κουαρτέτου, αλλά ο ένας έριχνε τις ευθύνες για τις νέες απαιτήσεις στον άλλον.
Επιτέλους ο κ. Τσίπρας κατάλαβε ότι υπάρχει σχέδιο να καταστραφεί ολοσχερώς η Ελλάδα και απείλησε με παραίτηση αφού πλέον «δεν μπορεί να κυβερνήσει».
Με όσους ηγέτες επικοινώνησε του απέτρεψαν να παραιτηθεί και του υπενθύμισαν ότι «μπροστά μας υπάρχει το βρετανικό δημοψήφισμα». Ο κ. Τσίπρας τους υπενθύμισε ότι «υπάρχει και η Ελλάδα» και πρέπει να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι του 2015.
Τους υπενθύμισε ότι το κουαρτέτο έχει αποδεχτεί ότι η Ελλάδα έχει ικανοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις του 2015 για 4,5 δισ. ευρώ.
Οι θεσμοί άρχισαν να ζητούν εξωπραγματικά πράγματα πέραν της περσινής συμφωνίας. Ακόμη και το ΤΑΙΠΕΔ απαιτούν τώρα να μεταφερθεί η έδρα του στο Λουξεμβούργο, όπως είχαν ζητήσει πέρσι και είχε απορριφθεί από την Ελληνική κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός αποφάσισε μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων να ζητήσει από τον πρόεδρο της Ευρώπης Ντόναλντ Τούσκ έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης σε μια ύστατη προσπάθεια για πολιτική λύση.
Αν αποτύχει και αυτή η προσπάθεια ο κ. Αλ. Τσίπρας φαίνεται αποφασισμένος ακόμη και να παραιτηθεί και να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή να δημιουργηθεί οικουμενική κυβέρνηση.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς πολλοί θεωρούν τη χρεοκοπία δεδομένη και τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα μετά το Πάσχα δραματικές.
Για περισσότερο παρασκήνιο διαβάστε το Σπύρο Καρατζαφέρη στη στήλη «Ότι Ακούω Γράφω»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του