ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ...

Σε Σώμα αναμένεται να συγκροτηθεί αύριο η εξεταστική επιτροπή...
της Βουλής που θα διερευνήσει τη νομιμότητα των δανειοδοτήσεων των πολιτικών κομμάτων καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων η επιτροπή θα συγκροτηθεί ως εξής:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μετέχουν έντεκα βουλευτές και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Θεοφύλακτος, Αννέτα Καββαδία, Παναγιώτα Κοζομπόλη – Αμανατίδη, Σπύρος Λάππας, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Γιώργος Παπαηλιού, Νεκτάριος Σαντορινιός, Νίκος Συρμαλένιος και Σωκράτης Φάμελλος.

Η Νέα Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τους Νίκο Δένδια, Μάκη Βορίδη, Κώστα Τζαβάρα, Νίκη Κεραμέως και Δημήτρη Σταμάτη. Επίσης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος θα εκπροσωπήσει την «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ», το ΚΚΕ ο κ. Νίκος Καραθανασόπουλος, τοΠοτάμι ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς, τους ΑΝΕΛ ο κ. Δημήτρης Καμμένος και την Ενωση Κεντρώωνο κ. Μάριος Γεωργιάδης. Εκ μέρους της «Χρυσής Αυγής» θα μετέχει ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Υπενθυμίζεται ότι το «δια ταύτα» της πρότασης που υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής ζητά να διερευνηθεί το ειδικό ζήτημα δημόσιου ενδιαφέροντος για τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα:

- Το περιεχόμενο των δανειακών συμβάσεων, το ύψος, τους όρους και το σκοπό δανειοδότησης ή αναχρηματοδότησης παλαιοτέρων δανείων.

- Την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας των δανειοληπτών σε σχέση με τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

- Τις εμπράγματες εξασφαλίσεις και άλλες εγγυήσεις για τις εν λόγω δανειοδοτήσεις.

- Το σημερινό ύψος των δανείων αυτών, καθώς και τη σημερινή πορεία εξυπηρέτησής τους.

- Και τέλος, σε περίπτωση μη εξυπηρέτησης των δανείων, τυχόν καταγγελίες των δανειακών συμβάσεων, αλλά και ενδεχόμενες δικαστικές ενέργειες αναγκαστικής εκτέλεσης αλλά και αναζήτησης πιθανών ποινικών ευθυνών, εις βάρος όσων δανειοδοτήθηκαν και δανειοδότησαν.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση τα μέλη της επιτροπής έχουν περιθώριο έως την 18η Ιουνίου για να παραδώσουν το πόρισμά τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του