Μας "γράφει" η Ουάσιγκτον- "Φλερτάροντας" με bail in (;)


Ο Τσακαλώτος έσπευσε απελπισμένος να ζητήσει βοήθεια από τον οικονομικό σύμβουλο του Ομπάμα, ( του πρότεινε μάλιστα εάν χρειαστεί να οργανώσουν Τελετή Εξευμενισμού του Ταμείου με ανθρωποθυσία του Θοδωρή Μιχόπουλου ) αλλά ο Λευκός Οίκος αδιαφόρησε για την προσφορά.
Μετά και από τις σκληρές δηλώσεις Λαγκάρντ, την πόρτα από τον Ολάντ, την άρνηση Σόιμπλε για κάθε συζήτηση περί μείωσης του χρέους, οι επιλογές της κυβέρνησης αρχίζουν να περιορίζονται στις εξής δύο :1. Στο αιματηρό κούρεμα των 120 δις ευρώ καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται παγιδευμένες (γι΄αυτό διατηρούν τα capital controls; ) ή στην2. Παραίτηση Τσίπρα με προσφυγή στις κάλπες.

Εάν ο Τσίπρας επιλέξει παρόλα αυτά να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που πρόσθεσε στις απαιτήσεις των δανειστών η διαρροή στα Wikileaks η κοινωνική έκρηξη που θα προκληθεί στην Ελλάδα θα είναι άνευ προηγουμένου.
Οσο μάλιστα περνάει ο χρόνος και η κυβέρνηση βρίσκεται στο καναβάτσο τόσο πιο σκληροί θα γίνονται οι δανειστές. Στην τελική ανάλυση λιγότερο θα τους κοστίσει η ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα παρά να πετάνε δις ευρώ σε ένα πηγάδι δίχως πάτο.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Λευκός Οίκος συνδέει και επίσημα την ελληνική οικονομική κρίση με το προσφυγικό, μια άποψη για την οποία το Βερολίνο εκφράζει ευθέως την αντίθεση του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τον κ. Αντεγιέμο για τις επαφές που είχε με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και για τις εξελίξεις όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και την αξιολόγηση. Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση που τηρούν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ζητούν την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τη λήψη επιπλέον μέτρων.Δηλαδή πιάσε το αυγό και κούρευτο.

Στο τέλος ο Τσακαλώτος ρώτησε τον κ. Αντεγιέμο εάν επιθυμεί να θυσιασθεί ο Μιχόπουλος ( στο VAN δίπλα στον Τσακαλώτο ) που στην εφηβεία του ήταν αντάρτης πόλης και αδιαπραγμάτευτος αντιεξουσιαστής μπας και υπάρξει εξευμενισμός του Ταμείου.

Ο κ. Αντεγιέμο αδιαφόρησε για την πρόταση.

Μετά από αυτό η κυβέρνηση αναγκάστηκε να περιγράψει σε σημείωμα του Μαξίμου το άγριο μαστίγωμα που της κάνουν οι δανειστές οι οποίοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους Ελληνες κατσιαπλιάδες (πολίτες και πολιτικούς).
Αυτό που δεν αναφέρει το σημείωμα του Μαξίμου είναι ότι οι καταθέσεις σου πολύ σύντομα δεν θα είναι αυτές που δείχνει το βιβλιάριο καταθέσεων των οξυδερκών νοικοκυραίων.

Πηγή: katohika.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του