ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ : ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ



«Άμεσος κύριος στόχος είναι να κλείσουμε τη πρώτη αξιολόγηση, αν και τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρο, γιατί η διαφωνία δεν είναι μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, αλλά στις διαφωνίες μεταξύ τους», ανέφερε...
ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στην παρέμβασή του στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μνημόνιο -Αριστερά- Προοδευτική Διακυβέρνηση» την οποία διοργάνωσε, το βράδυ, σε κεντρικό ξενοδοχείο, η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ίδρυσε ο Φώτης Κουβέλης.
Ως δεύτερο στόχο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έθεσε το να καλυτερέψει η υπάρχουσα συμφωνία και ως τρίτο την εφαρμογή παράλληλου προγράμματος ανακούφισης.
Ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε σαφώς, ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση, χωρίς νέα μέτρα στη βάση των αποφάσεων του καλοκαιριού» και υπογράμμισε πως «οτιδήποτε πέρα από αυτή δημιουργεί πολιτικό πρόβλημα, γιατί η κυβέρνηση εκλέχθηκε να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη συμφωνία».
Πέραν αυτού του πολιτικού λόγου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι γι' αυτό υπάρχει και ο ουσιαστικός οικονομικός λόγος που είναι, ότι η οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι περιγράφεται.«Είναι μισή η αλήθεια ότι η κρίση προϋπήρχε των μνημονίων. Η άλλη μισή είναι ότι τα μνημόνια διαχειρίστηκαν και συντήρησαν τη κρίση. Ήταν λάθος τα μνημόνια», σημείωσε.
Η δήλωση αυτή του κ. Δραγασάκη δημιουργεί νέα δεδομένα αν συνδυαστεί και με τις διαρροές (οι οποίες πλαντως διαψεύστηκαν) περί απειλής παραίτησης του πρωθυπουργού σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν σε μέτρα πέραν των συμφωνηθέντων. Είτε πρόκειται για διαπραγματευτικό όπλο της κυβέρνησης, η οποία παίζει το χαρτί της πολιτικής αναταραχής είτε θα μπορούσαν να υπάρξουν πράγματι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε περίπτωση που δεν κλείσει το ταχύτερο η αξιολόγηση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του