Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Tρόμος στο πολιτικό σύστημα, ο Βενιζέλος ζητά κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας


Κι ενώ τα χαιβάνια οι βολεμενοι βουλευτές είναι πολύ πιθανό να ξαναψηφίσουν την κατάργηση των 100 δόσεων(!), ο Βςενιζέλος ζητάει και από τον Τσίπρα να μπεί στην αποτυχημένη κυβέρνηση του πελατειακού κράτους.
Την ίδια στιγμή-σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίνας Μάνη στο Capital.gr- πορτοκαλί συναγερμός έχει σημάνει στο Μαξίμου με ορατό το ενδεχόμενο να αλλάξει το χρώμα σε κόκκινο όταν παρέλθει (μεθαύριο) το τελεσίγραφο των 48 ωρών που έθεσε η τρόικα χωρίς να έχει υπάρξει προσέγγιση.

Η διαρροή από το ΥΠΟΙΚ ότι «η διαπραγμάτευση έχει τα όριά της» παραπέμπει στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί η κυβέρνηση τόσο στο θέμα του υπολογισμού του δημοσιονομικού κενού (γίνεται λόγος για «χάσμα» στις εκτιμήσεις) όσο και στις νέες υποχωρήσεις που καλείται να κάνει από τις «κόκκινες γραμμές».
Εν όψει της σημερινής (3μμ) συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την παρουσία του Γκίκα Χαρδούβελη, συνεργάτες των δύο αρχηγών επιμένουν ότι οι εν λόγω «κόκκινες γραμμές» θα τηρηθούν (κυρίως για ασφαλιστικό και τμήμα του εργασιακού).
Και μιλούν, πάλι, για πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, προκειμένου, όπως λένε, «να αποδειχθεί εάν οι εταίροι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια μας» - εννοούν από την σημερινή κυβέρνηση.
«Θα πέσουμε εάν ξηλώσουμε πάλι τις 100 δόσεις»
«Θα πέσουμε την ίδια στιγμή» είναι η απάντηση κυβερνητικού στελέχους στην ερώτηση εάν τίθεται θέμα νέας τροποποίησης της... τροποποιημένης ρύθμισης για τις 100 δόσεις, όπως φέρεται να ζητά η τρόικα.
Κατά τον ίδιον, η κυβέρνηση «δεν θα τολμήσει» να ζητήσει από τη Βουλή τρίτη ψήφο σε δέκα ημέρες πάνω στην ίδια ρύθμιση η οποία «πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο». «Αλλά και να τολμήσουμε δεν θα βρούμε πρόθυμους βουλευτές», σημειώνει, υπενθυμίζοντας ότι το προηγούμενο ξήλωμα πέρασε με μόλις 147 «ναι».
Πέραν τούτου, Μαξίμου και Χ. Τρικούπη εμφανίζονται να σηκώνουν τα χέρια στην περίπτωση που το 48ωρο (της διορίας) λήξει χωρίς να υπάρχει προσέγγιση Αθήνας-τρόικας, καθώς ουδείς γνωρίζει εάν οι δανειστές θα εμφανίσουν εναλλακτική λύση ή εάν «απλώς» θα διακοπεί η αξιολόγηση.
Κι ενώ τα δύο επιτελεία εμφανίζονται καθησυχαστικά για να συγκρατήσουν, σε αυτή τη φάση, τους βουλευτές τους, ο Ευ. Βενιζέλος έδωσε από τις Βρυξέλλες μία δυνατή γεύση του πώς θα χειρισθεί η συγκυβέρνηση τυχόν αποτυχία. "Είναι προφανές ότι υπάρχουν δυσκολίες, ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύπλοκη και σκληρή", παραδέχθηκε την ώρα που “έτρεχε” η πληροφορία για το τελεσίγραφο της τρόικας.
Η “είδηση” ωστόσο ήταν στην θέση που παρουσίασε ότι αυτή η δυσκολία οφείλεται και "στη στείρα και αντιπαραγωγική εσωτερική πολιτική κατάσταση" καθώς σε αντίθετη περίπτωση "η διαπραγμάτευση θα ήταν ευκολότερη και τα αποτελέσματά της πιο προσιτά και απτά".
Άρα; "Χρειάζεται να καταλάβουν οι Ελληνες πως χωρίς εσωτερικό μέτωπο, χωρίς μία αλληλοκατανόηση και μία συστράτευση, δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτούς τους εθνικούς στόχους". Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον, αυτό θα είναι το επόμενο… της καταστροφής βήμα. Ωστε εάν δεν δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη συστράτευση και το εσωτερικό μέτωπο, να χρεωθεί τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις…

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του