Εξιχνιάστηκε η υπόθεση απαγωγής




Στον εισαγγελέα βρίσκονται δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια για την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας στις 31 Οκτωβρίου, την ώρα που κατέβαινε από το σπίτι της στην Κυψέλη για να πάει στη δουλειά της. 

Οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των δραστών, ηλικίας 48 και 53 ετών, έπειτα από εκτενείς ελέγχους και αφού χθες εντόπισαν ίχνη DNA των υπόπτων

Παράλληλα εντοπίστηκε το κρησφύγετο των δραστών στη Λούτσα όπου βρέθηκαν περί τα 80.000 ευρώ από τα λύτρα της απαγωγής. 

Το γενετικό υλικό βρέθηκε σε δύο σημεία: αρχικά στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησαν οι δράστες για τον πατέρα της κοπέλας στο παρμπρίζ ενός φορτηγού στη Νέα Ιωνία. Το δεύτερο δείγμα ελήφθη από τα ρούχα της κοπέλας. Λίγο πριν την απελευθερώσουν, της έδωσαν να φορέσει ένα ζευγάρι φόρμες και ταυτόχρονα την άφησαν να πάρει μαζί τα παλιά της ρούχα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την ανιψιά του προέδρου του Αστέρα Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη.

Η απαγωγή και η καταβολή λίτρων


Στην Ασφάλεια Αττικής ανακρίνονται δύο άτομα από το πρωί της Κυριακής, τα οποία φέρονται ως ύποπτα για την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριαςΉταν αργά το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου όταν η 27χρονη εξερχόταν από το σπίτι της στην περιοχή της Κυψέλης προκειμένου να μεταβεί στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου εργάζεται, στην περιοχή της Δάφνης. Εκεί οι απαγωγείς τής επιτέθηκαν προτού προλάβει να προβάλει αντίσταση, την άρπαξαν και την έβαλαν με τη βία σε ένα σκούρο αυτοκίνητο τύπου βαν. Μετά την επιχείρηση αιφνιδιασμού οι απαγωγείς την οδήγησαν σε άγνωστο κρησφύγετο, όπου την κράτησαν σε ομηρία. 

Τρεις ημέρες μετά την απαγωγή επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και του έθεσαν τους όρους για την απελευθέρωσή της. Οι απαγωγείς στην αρχή απαιτούσαν να τους καταβληθεί το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομάδα διαπραγματευτών βοηθούσε την οικογένεια στις συνομιλίες της με τους απαγωγείς. Η υπόθεση κρατήθηκε απόλυτα μυστική, αφού η ζωή της νεαρής βρισκόταν σε κίνδυνο. Η 27χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη το πρωί της 9ης Νοεμβρίου κοντά στο σπίτι της στην Άνω Κυψέλη, έπειτα από την καταβολή λύτρων ύψους 82.000 ευρώ από τον πατέρα της σε περιοχή του Αμαρουσίου.

H 27χρονη φοιτήτρια νοσηλευτικής παραδόθηκε στην οικογένειά της καλά στην υγεία της.

Τι είχε καταθέσει το θύμα για την απαγωγή

Η νεαρή φοιτήτρια στην κατάθεσή της είχε αναφέρει ότι ένας από τους τρεις απαγωγείς μιλούσε σπαστά ελληνικά και ενδέχεται να είναι Αλβανός υπήκοος ή από χώρα της πρώην Ανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την 27χρονη, λίγο πριν την παραδώσουν το πρωί της περασμένης Κυριακής, τη μετέφεραν πρώτα με αυτοκίνητο και μετά με μηχανή. Tης έδεσαν τα μάτια, της φόρεσαν κράνος και στη συνέχεια την άφησαν κοντά στο σπίτι της.

Η 27χρονη ανέφερε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας πως για να προσεγγίσει κάποιος το κρησφύγετο έπρεπε να κατέβει σκαλοπάτια, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της αυτό βρίσκεται σε ερημικό σημείο, καθώς δεν είχε ακούσει εξωτερικούς ήχους.

Τέλος, στην κατάθεσή της ανέφερε πως σε ένα από τα σημειώματα προς τον πατέρα της, το οποίο βρέθηκε σε εγκαταλειμμένο φορτηγάκι κοντά στο δημοτικό στάδιο της Νέας Ιωνίας, του έγραφε ότι είναι καλά, να δώσει χαιρετίσματα στις δύο αδελφές της και να παραδώσουν γρήγορα τα λύτρα. 

Η κατάθεσή της αποτέλεσε το κλειδί για να βρεθεί η αστυνομία στα ίχνη των υπόπτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του