Ο ΠΟΥΤΙΝ ''ΕΣΠΑΣΕ'' ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΤΟΥ...




Με το «σπάσιμο» του πρωτοκόλλου αποφάσισε τελικά να δείξει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την δυσφορία του για την πίεση που του ασκήθηκε για την ουκρανική κρίση κατά τη συνεδρίαση της G20...
Ενώ δηλαδή το πρωτόκολλο προβλέπει ότι πρώτος δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης κάνει ο εκάστοτε οικοδεσπότης της συνόδου ο Ρώσος πρόεδρος αποφάσισε να απευθυνθεί πρώτος στους δημοσιογράφους.


Παράλληλα με τον τρόπο αυτό κατάφερε να αποχωρήσει νωρίτερα από τη σύνοδο καθώς το προεδρικό Ιλιούσιν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μπρίσμπαν πριν να δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου.

Η επίσημη δικαιολογία που προέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος ήταν ότι είχε μπροστά του ένα μεγάλο σε διάρκεια ταξίδι στη Μόσχα και ο ίδιος είχε ανάγκη από ύπνο.

Όσον αφορά τη σύνοδο αυτή καθ' αυτή ο Πούτιν σημείωσε ότι «ορισμένες από τις απόψεις μας δεν ταυτίστηκαν αλλά οι συζητήσεις ήταν πλήρεις, εποικοδομητικές και εξαιρετικά βοηθητικές».

«Νομίζω ότι μπορέσαμε να δώσουμε στους συναδέλφους μας να καταλάβουν τα κίνητρα της Ρωσίας. Με ενημέρωσαν για τις ανησυχίες τους. Νομίζω ότι αυτό θα μας βοηθήσει» συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα, στο περιθώριο της συνόδου, ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει «σοβαρό λάθος» εκ μέρους του Κιέβου την απόφασή να διακοπεί η χρηματοδότηση των ανατολικών, αυτονομιστών περιοχών καθώς, όπως είπε, έτσι αποκόπτονται στην πράξη από την υπόλοιπη χώρα.

«Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης τον οικονομικό αποκλεισμό των περιοχών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ. Νομίζω ότι είναι ένα σοβαρό λάθος γιατί κόβουν με τα ίδια τους τα χέρια αυτές τις περιοχές (σ.σ. από την υπόλοιπη Ουκρανία). Γιατί; Θα το συζητήσουμε με τον Πέτρο Αλεξέγεβιτς (Ποροσένκο, τον πρόεδρο της Ουκρανίας)» είπε στη  συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε απευθείας από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι «υπάρχουν καλές προοπτικές» για μια διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία. «Μπορεί να μοιάζει παράξενο, όμως οι θεσμοί που έχουν δημιουργηθεί από τις δύο πλευρές μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, λαμβάνοντας υπόψη πάνω απ' όλα το συμφέρον των ανθρώπων που ζουν στο έδαφος της Ουκρανίας και στα νοτιοανατολικά της χώρας», συνέχισε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του