Ο Πολύδωρας κάνει με τα κρεμμυδάκια τον Σαμαρά


polidorasΠυρ κατά Σαμαρά εξαπολύει ο Βύρων Πολύδωρας με την αρθρογραφία του βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις φήμες που είχαν ακουστεί τελευταία πως ενδέχεται να ψήφιζε τον Σταύρο Δήμα στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία. Διαβάστε το άρθρο του πρώην υπουργού στο dotnews.gr:
Οι αποτυχίες και οι ήττες είναι συχνά στην ιστορία το πρόκριμα για ανάδειξη ηρώων και μαρτύρων. Προπαντός μαρτύρων. Όταν συνοδεύονται από στοιχεία όπως, αλτρουϊσμού, αυτοθυσίας, αφιέρωσης σ' έναν ανώτερο σκοπό, στην πατρίδα, σε μια ιδέα, μια πίστη κ.ο.κ. Και όταν ο πολεμιστής πολέμησε κατά τρόπον γενναίο και εύτολμο και σύμφωνο με τις αρχές και τους κανόνες της τέχνης του πολέμου. Έτσι διδάσκει το «Μπουσίντο» (ο Κώδικας των Σαμουράϊ) και ο Σουν Τζου στην «Τέχνη του Πολέμου». Και προ πάντων οι Θερμοπύλες, η αιμάτινη και αιώνια έδρα διδασκαλίας πολεμικού ήθους και αρετής.
Στον αντίποδα αυτών των ένδοξων ηττών βρίσκονται οι αποτυχίες της ατιμίας και της «ξεφτίλας». Κάτι σαν τους κακούς μαθητές που κάνουν αντιγραφή και σκονάκια και άλλες ζαβολιές, κοινώς αμερικανιστί «cheating». Σε μια τέτοια περίπτωση αποτυχίας μετά ξεφτίλας βρίσκεται ο Σαμαράς σήμερα. Κινεί τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας εσπευσμένα, νευρικά, σχεδόν σπασμωδικά και πανικόβλητα, για να αποφύγει κατ' αντιπερισπασμό την πολιτική αστάθεια που ο ίδιος προεκάλεσε, για να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους του, αιφνιδιάζοντας όμως μόνον... τον εαυτό του. Κατηγορούσε αυτός και τα φερέφωνά του για πολιτική αστάθεια ως υπαίτιο τον ΣΥΡΙΖΑ, που ουδέν έπραξε. Αντιθέτως, άλλοι κατηγορούσαν (και κατηγορούν) τον ΣΥΡΙΖΑ για «καθωσπρεπισμό» και συστημικότητα!

Την όλη δράση γενέσεως πολιτικής αστάθειας την είχε αναλάβει πονήρως και ακρίτως και με σκοπό να κοροϊδέψει τους νεοέλληνες εμφανιζόμενος ενώπιόν τους – μάλλον μεταμφιεσμένος – ως Αη-Γιώργης που σκίζει και «πνίγει» το μνημόνιο άπαξ ή δις της εβδομάδος, ο ίδιος ο Σαμαράς. Το success story, το πρωτογενές πλεόνασμα, η «έξωση της τρόϊκας», η αποβολή του ΔΝΤ και η πανηγυρική έξοδος στις αγορές (μετά πατάγου και βρόντου συμπληρώνω εγώ) ήσαν οι σταθμοί της ηρωϊκής μονομαχίας με την τρόϊκα.
Η μπλόφα είχε συνέπειες. Να του στείλουν τα αφεντικά του (Μέρκελ-Σόϊμπλε) τον λογαριασμό λίγο βιαστικά και πρόωρα. Πριν λήξει καν η προθεσμία της αξιολόγησης. Πριν φανεί η επαλήθευση ή η διάψευση του success story. Γιατί τόση βιασύνη; Γιατί απλούστατα τον απέρριψαν τα αφεντικά του. Προφανώς λόγω επιπολαιότητάς του και διπλο-τριπλοπροσωπίας του! Δηλαδή, πλήρους αναξιοπιστίας!
Και οι σταθμοί του ευτελισμού του. Πρώτα τα «μαξιλαράκια», ύστερα οι «διασπάσεις των κομμάτων» και οι «πρωτοβουλίες» για διανομή υπουργικών χαρτοφυλακίων σε ευρωπαϊστές νέους ψηφοφόρους βουλευτές, ακολουθούν οι δύο ψήφοι των «αποκαθαρμένων» χρυσαυγιτών, για να φθάσει στα «ονοματεπώνυμα» και στους εκφοβισμούς, στις απειλές και στον «ακτιβισμό των αστών» οι οποίοι θα λυντζάρουν (;) προφανώς τους διαφωνούντες. Με πρώτον χαφιέ και καταδότη, με κουκούλα (;) στον φυσικό του δηλαδή ρόλο, τον Σαμαρά. Δεν ξέρω αν τους καίνε και τα σπίτια, όπως η Κου-Κλουξ-Κλαν τα σπίτια των μαύρων στον Αμερικανικό Νότο.
Αυτή είναι η δημοκρατία του Σαμαρά. Του μόνιμα και πολλαπλώς αποτυχημένου και εξευτελιζόμενου συνάμα. Όπως είναι η μοίρα όλων των προδοτών της ιστορίας. Εμείς εδώ είμαστε. Όρθιοι και άφοβοι. Και τους περιμένουμε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του