''TO ΠΛΟΙΟ ΗΤΑΝ ΑΘΛΙΟ - ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΚΑΡΑΖ''...




Στιγμές ανακούφισης αλλά και απογοήτευσης διαδραματίστηκαν έξω από την πύλη της 112 ΠΜ στην Ελευσίνα όπου προσγειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ ...
της Δευτέρας αεροσκάφος C-130 μεταφέροντας συνολικά 43 διασωθέντες από το πλοίο Norman Atlantic.


Όσοι από τους συγγενείς που περίμεναν επι ώρες το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας άκουσαν το όνομα κάποιου δικού τους ανθρώπου ξέσπασαν σε δάκρυα χαράς. Αντίθετα συναισθήματα για όσους δεν άκουσαν κάποιο γνωστό τους όνομα. «Δεν άκουσα το όνομα του μπαμπά στο C-130», «Δεν ακούσαμε κανένα όνομα» έλεγαν με παράπονο στα τηλέφωνα ορισμένοι από όσους περίμεναν για μια ευχάριστη είδηση που ποτέ δεν ήρθε.



Οι περισσότεροι από τους 43 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στις οικογένειες τους με περιπολικά τα οποία συνόδευαν οι συγγενείς και οι φίλοι τους.

Ανάμεσά τους και η κυρία Ευφροσύνη Μπεζάτη, οδηγός φορτηγού στο επάγγελμα η οποία είχε την τύχη - μέσα στην ατυχία της - να κοιμάται σε καμπίνα.




Το πλοίο ήταν άθλιο αλλά παρόλα αυτά επιβιβαστήκαμε. Τουλάχιστον τρεις συνάδελφοί μου έχουν χάσει τη ζωή τους επειδή κοιμήθηκαν στα φορτηγά τους αντί να κοιμηθούν σε κάποια από τις καμπίνες, περιγράφει η κυρία Μπεζάτη λίγα λεπτά αφού έπεσε στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων.

«Κοιμόμουν στην καμπίνα μου και ξύπνησα από τους καπνούς. Κανένας από το καράβι δεν μας βοήθησε. Δεν είχαμε ενημέρωση από το πουθενά. Από τις 5.30 το πρωί της Κυριακής έως τις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας που με μετέφεραν στη Ιταλία ήμουν μούσκεμα. Τηλεφώνησα στους δικούς μου για να τους πω ότι δεν θα με ξαναδούν. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού» συνεχίζει την συγκλονιστική περιγραφή για όσα έζησε πάνω στο Norman Atlantic.



Σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόκειται για Έλληνες που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας.

Μετά την άφιξη του αεροπλάνου αξιωματικός βγήκε από την 112 ΠΜ και διάβασε στους αγωνιούντες συγγενείς τον κατάλογο των επιβαινόντων στο C-130 καλώντας όσους άκουσαν κάποιο γνωστό τους όνομα να περιμένουν για νέες οδηγίες.






Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο protothema.gr ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος δεν υπάρχει κανένας τραυματίας ανάμεσα στα άτομα που έφτασαν με το C-130 στο πολεμικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει κανένα αίτημα για διακομιδή σε νοσοκομείο.






Πάντως οι γιατροί και τα ασθενοφόρα της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΕΚΑΒ βρέθηκαν σε επιφυλακή για όλα τα ενδεχόμενα, ωστόσο μόνο αν υπήρχε κάποιο σοβαρό αίτημα θα γινόταν μεταφορά σε νοσοκομείο.

Στην Ελευσίνα βρέθηκαν γιατροί και ψυχολόγοι από το Δαφνί προκειμένου να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους διασωθέντες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του