ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...

...ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ - ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ...
Με προσεκτικό, πλην σαφή τρόπο αρχίζει να διαχωρίζει τη στάση του από εκείνη του Αντώνη Σαμαρά οΕυάγγελος Βενιζέλος,προετοιμαζόμενος...
πιθανόν για το ορατό και πιθανό πλέον ενδεχόμενο προσφυγής σε εκλογές – όπου σίγουρα δεν θα διακατέχονται από ιδιαίτερη σύμπνοια και κατανόηση καίτοι κυβερνητικοί εταίροι επί τρία χρόνια.
Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι έπραξε οτιδήποτε μπορούσε από την πλευρά του, έστω και με την έκκληση που απηύθυνε ο κ. Βενιζέλος για συναίνεση την τελευταία ώρα πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή προέδρου, αλλά δεν έκανε το ίδιο και ο πρωθυπουργός με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο Σταύρος Δήμας στις 160 θετικές ψήφους.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι οι 4 από τους 5 ανεξάρτητους βουλευτές που ψήφισαν τον κ. Δήμα προέρχονται από την κεντροαριστερά, ενώ και ο προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ Γ. Νταβρής διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο. «Ας μαζέψει και ο κ. Σαμαράς τους δικούς του, αφού δεν κατάφερε να πείσει ούτε τον κ. Μελά» σημειώνουν με νόημα από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Επιμένουν δε, στο πλαίσιο που περιέγραψε ο κ. Βενιζέλος με την πρόταση που έκανε για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συμφωνία επί κρίσιμων θεμάτων όλων των πολιτικών δυνάμεων, ακόμη και για το χρόνο των εκλογών, στην ανάγκη να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες συνεννόησης για την προεδρική εκλογή ενόψει της 29ης Δεκεμβρίου.

Πρόταση την οποία αναμένεται να επαναλάβει με κάθε ευκαιρία, ίσως και στη σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της παράταξης, που θα εξετάσει τα νέα πολιτικά δεδομένα.

Το ΠΑΣΟΚ δεν ένιωσε ούτε κρύο, ούτε ζέστη για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου. Δηλώνει μεν ότι το ορθό, «για το οποίο εργάζεται σκληρά», είναι η ανάδειξη προέδρου Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, αλλά εμφανίζεται πλήρως εξοικειωμένο με την ιδέα των εκλογών, διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν τις φοβάται – αν δεν τις επιθυμεί στο βάθος μάλιστα.

Επίσης σε καμία περίπτωση δεν συμφωνεί με τις ακραίες πολιτικές αντιπαραθέσεις των ημερών και ετοιμάζεται για διμέτωπο, εάν τα πράγματα οδηγηθούν σε εκλογές, απέναντι στον «σκυλοκαβγά», όπως λένε στελέχη του, που έχει στηθεί μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε δύναμη ευθύνης και αποδοκιμάζουμε τις εξαλλοσύνες από τα δύο αυτά κόμματα» σημειώνουν από τη Χαριλάου Τρικούπη με εμφανή τη διάθεση να χαράξουν ίσες διαχωριστικές γραμμές, εάν πάμε σε εκλογές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του