ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ “ΔΕΚΑΝΙΚΙ” ΤΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!! ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ…ΕΙΡΩΝEΙΕΣ!! ΕΝΤΡΟΜΟΣ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟΝ “ΑΠΟΣΤΑΤΗ” ΤΖΕΦΡΥ: “ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ”!!



papandreou-benizelos
Υπό διάλυση και το άλλο “δεκανίκι” η ΔΗΜΑΡ που γίνεται…ΡΗΜΑΔ’!!
Η τρίτη και κρισιμότερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου δεν θα κρίνει μόνο το εάν η χώρα θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αλλά θα κρίνει και τις επόμενες κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φαίνεται πως είναι πανέτοιμος για τη δημιουργία νέου κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες τηλεοπτικού σταθμού o κ. Παπανδρέου πέρα από όλα τα άλλα προβλήματα και διαφορές που έχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει δηλώσει ήδη την επιθυμία του να φύγει από την εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας και να κατέβει υποψήφιος ίσως στο υπόλοιπο Αττικής. Ο κ. Βενιζέλος του εξήγησε τότε ότι σε εκεί είναι υποψήφια η Εύη Χριστοφιλοπούλου και κατά συνέπεια του αρνήθηκε.
Αυτό φυσικά δεν ήταν η αιτία, αλλά ένα ακόμα εμπόδιο στις σχέσεις των δύο πολιτικών.

Πλέον, κύκλοι και από τις δύο πλευρές αναφέρουν πως οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και σύμφωνα με πληροφορίες εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει το όνομα του νέου κόμματος, που θα ιδρύσει.
Μάλιστα, ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου είναι ειλημμένη και θα ανακοινωθεί σύντομα, εάν και εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως συνεργάτες του πρωθυπουργού ήδη συλλέγουν υπογραφές, επικοινωνούν με πρόσωπα στην περιφέρεια και δημιουργούν ψηφοδέλτια, έτσι όλα να είναι έτοιμα.
Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος στη συνάντηση ρώτησε τον κ. Παπανδρέου: “ακούω ότι θα κάνεις κόμμα” για να του απαντήσει: “κι εγώ τα διαβάζω, έχει κάτι να με συμβουλεύσεις;”, με την τελευταία φράση να είναι ιδιαίτερα ειρωνική προς τον κ. Βενιζέλο.
Ο διάλογος σύμφωνα πάντα με πληροφορίες είχε ως εξής:
Ε. Βενιζέλος: Διαβάζω ότι σκοπεύεις να κάνεις κόμμα, είναι αλήθεια;
Γ. Παπανδρέου: Το διάβασα κι εγώ
Ε. Βενιζέλος: Πρέπει να σεβαστείς τη μνήμη του πατέρα σου. Η θέση σου είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν.
Γ. Παπανδρέου: Δεν ήρθα για να παζαρέψω θέσεις στα ψηφοδέλτια, εμένα με ενδιαφέρουν οι προτάσεις που σου κατέθεσα και για αυτές δεν λες τίποτα.
Μετά από αυτό το διάλογο, με ενημερωτικό σημείωμα ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως υπάρχει πλήρες ναυάγιο ανάμεσα στον ίδιο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνοντας πως δεν έλαβε καμία επίσημη απάντηση.
Πάντως, στο θέμα παρενέβη και η Φώφη Γεννηματά, η οποία σημείωσε με νόημα πως ουδείς έχει το δικαίωμα να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ και πρότεινε τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου τους επόμενους μήνες, όπου θα συζητηθούν όλα.
Ποιοί θα είναι υποψήφιοι με το “κόμμα Παπανδρέου”
Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ είναι ως εκ τούτου επί θύραις, καθώς στο επιτελείο Παπανδρέου έχουν σχεδόν ετοιμάσει τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα κατέβει στις εκλογές.
Ορισμένοι από τους νυν βουλευτές θα ακολουθήσουν τον Γ. Παπανδρέου: Ο Φίλιππος Σαχινίδης αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Λάρισα, ο Θάνος Μωραϊτης στην Αιτωλοακαρνανία ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και ο Συμεών Κεδίκογλου (στην Εύβοια) και Κώστας Τριαντάφυλλος (στη Χίο), όπως και ο Νίκος Σηφουνάκης στη Λέσβο. Δεν αποκλείεται να προσέλθουν και άλλοι εν ενεργεία βουλευτές, εάν οι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι έχουν ελπίδες επανεκλογής τους στις περιφέρειες που κατέρχονται. Ωστόσο, για την ώρα, για λόγους θεσμικούς τονίζουν ότι «μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, είμαστε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ».
Επίσης, ο Γιώργος Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος στην Ροδόπη, ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ξάνθη, ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο Λασίθι, ενώ ο Φίλιππος Πετσάλνικος αναμένεται να μπει στο Επικρατείας.
Στο κόμμα Παπανδρέου αναμένεται να ενταχθούν και νεότερα στελέχη αλλά και εκτός τρέχουσας πολιτικής σκηνής για να δώσει «αέρα» ανανέωσης.
“Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα” στη ΔΗΜΑΡ – Άρον άρον συνάντηση του Κουβέλη με Τσίπρα, για να τον παρακαλέσει να απορροφήσει τα απομεινάρια της ΔΗΜΑΡ…ο ΣΥΡΙΖΑ
don-kirfotis
Στην… αριστερή πλευρά της «πολιτικής ευθείας» οι διεργασίες για συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους Φώτη Κουβέλη και Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζουν το καθοριστικό ραντεβού μετά την τρίτη ψηφοφορία, αλλά πριν από το τέλος του 2014.
Παρά τις όποιες διαψεύσεις και διευκρινιστικές δηλώσεις, η φημολογία για συνεργασία η οποία μπορεί να φθάσει έως την αναστολή λειτουργίας του κόμματος και κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι ιδιαίτερα έντονη.
Πιο πειστικά συμπεράσματα θα βγουν μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Κουβέλη, την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, η αλήθεια είναι πως στην Αγ. Κωνσταντίνου το σκηνικό παραμένει εκρηκτικό. Το κόμμα έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς, έχει μείνει μόλις με 9 βουλευτές (σ.σ. σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε η Νίκη Φούντα), ενώ υπάρχουν ήδη σφοδρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενοι συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του