''ΒΟΜΒΑ'' ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΙΚΑΛΗ...

Εκτός ορίων κινείται πλέον η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων  Παύλου Χαικάλη για προσπάθεια εξαγοράς ...
της ψήφου του στην διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η καταγγελία είναι βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος, συνιστά πλήγμα στον πολιτειακό θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και καθιστά ανεξέλεγκτη την πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των ενδεχόμενων βουλευτικών εκλογών. Είναι ενδεικτικό ότι και οι δύο πλευρές η ηγεσία της κυβέρνησης και η ηγεσία των ΑΝΕΛ καταφεύγουν στην Δικαιοσύνη. Ο κ. Καμμένος στις συνομιλίες του λέει: “κανένας συμβιβασμός με τον κ. Σαμαρά, θα τον κλείσω φυλακή”. Ο πρωθυπουργός κινείται θεσμικά και ζήτησε ήδη την εισαγγελική διερεύνηση ενώ οι άνθρωποί του διαβεβαίωνουν ότι “ο πρωθυπουργός θα προστατεύσει τους θεσμούς και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας που θα ακυρώσουν τις προσπάθειες του ελληνικού λαού”. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί με ταχύτατες διαδικασίες εντός ολίγων ημέρων προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση και να διαλύσει τις σκιές που πέφτουν επάνω στην διαδικασία της προεδρικής εκλογής.

Η “καταγγελία” για την απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή κ. Παύλου Χαικάλη βρήκε τον πρωθυπουργό ενώ ήταν ακόμη στις Βρυξέλλες μετά την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Αμέσως άρχισαν οι συσκέψεις με τους συνεργάτες του που ήταν μαζί του και οι επικοινωνίες με την Αθήνα με τους δύο συνεργάτες του κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη και Χρύσανθο Λαζαρίδη. Πριν αναχωρήσει ο κ. Σαμαράς για την Αθήνα βγήκε η πρώτη ανακοίνωση της κας Σοφίας Βούλτεψη που έκανε λόγο για “άθλια υπόθεση προκειμένου να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές”.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί σε τρεις άξονες:

-απαξίωση του περιεχομένου της υπόθεσης με αναφορές για “παράσταση” που παραπέμπουν στους δύο πρωταγωνιστές που τυγχάνουν ηθοποιοί. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Σαμαράς όταν του διεβιβάσθει το επίμαχο υλικό από την Βουλή το απέστειλε ως παράνομο στον εισαγγελέα.

-άμεση δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου από τα κενά της να ακυρωθούν τα επιχειρήματα των καταγγελόντων και να στηριχθει το επιχείρημα ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση και προβοκάτσια και να αποδωθούν ευθύνες

-πολιτικοποίησή της υπόθεσης υπό το πρίσμα ότι συνιστά μία προσπάθεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να διεξαχθούν εκλογές.

Ενώ ο κ. Σαμαράς ήταν εν πτήσει η λεωφόρος Συγγρού δημοσιοποίησε φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης κ. Αποστολόπουλος να είναι μαζί με τον κ. Καμμένο και τον κ. Νότη Μαριά στην συνάντηση που είχαν τον Μάρτιο του 2013 με τους κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε ότι “πράγματι ήταν συνεργάτης μου, στην συνέχεια όμως αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ και δραστηριοποιήθηκε αλλού. Σαν πρόσωπο γνωστό στο κόμμα ήταν ο κατάλληλος για να αποπειραθεί την εξαγορά των βουλευτών”.

Σαν επιστέγασμα των ενεργειών της κυβέρνησης ήλθε το βράδυ της Παρασκευής η κίνηση του πρωθυπουργού ο οποίος κατέθεσε μήνυση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρεται: «Η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους. Ο Πρωθυπουργός καταθέτει άμεσα μήνυση και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών».

Στις συζητήσεις τους με τους δημοσιογράφους τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου είναι πιο σκληροί. Εις εξ αυτών λέει: “Ξεπέρασαν το όριο και δεν θα μείνουν πια ατιμρώτητοι. Η κα Ξουλίδου την γλίτωσε αλλά αυτό δεν θα επαναληφθεί με τον κ. Χαικάλη ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του καθώς και όποιος άλλος τον υποκινεί”. Το ίδιο στέλεχος αποδίδει την υπόθεση σε πολιτική σκοπιμότητα και προειδοποιεί: “Προσπαθούν πάση θυσία να επιβιώσουν πολιτικά μετά τις δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν να μην μπαίνουν στην Βουλή αλλά εμείς δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια”. Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα έδωσε βάση στην κυβέρνηση να τον εμπλέξει έστω και πολιτικά μόνο στην υπόθεση.

Το κλίμα πάντως δεν είναι καλό στο γαλάζιο στρατόπεδο. Κομματικά στελέχη λένε ότι “η καταγγελία φυσικά και είναι αβάσιμη και πλαστή ωστόσο βρίσκει έφορο έδαφος να καρπίσει στην δυσαρέσκεια των πολιτών και στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου”. Μέσα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα παρακμής θα επηρεαστούν ενδεχομένως βουλευτές ώστε να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυξάνοντας την πιθανότητα πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Η ηγεσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων θεωρεί ότι με την καταγγελία έκανε ρελάνς και βοηθά τους παλαιότερους ψηφοφόρους του που είχαν απομακρυνθεί να επιστρέψουν ώστε να μπει στην Βουλή στις εκλογές. Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να λειτουργήσει σαν επιπλέον επιχείρημα προς τους βουλευτές του ώστε να καταψηφίσουν στην δεύτερη και στην τρίτη ψηφοφορία. Εάν με την κίνηση αυτή ενισχύονται πολιτικά και μπαίνουν στην Βουλή τότε δεν έχουν λόγο να αναζητήσουν πολιτική στέγη στη ΝΔ με την οποία δύσκολα θα εκλεγούν εάν έλθει δεύτερο κόμμα.

Περαιτέρω θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη πολιτική πόλωση που θα φέρει μεν συσπείρωση στο γαλάζιο στρατόπεδο ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο για το πως θα επενεργήσει στο εκλογικό σώμα και ποιόν θα ευνοήσει την στιγμή της κάλπης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του