Θρίλερ με το πλοίο "Blue Sky M"


Εν μέσω των δραματικών εξελίξεων γύρω από την τραγωδία με το «Norman Atlantic» ξεκινά ένα νέο θρίλερ με το «ΒLUE SKY Μ», σημαίας Μολδαβίας, επιβάτης του οποίου εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ το φορτηγό πλοίο έπλεε δυτικά της Κέρκυρας.

Η επικοινωνία έγινε στον τηλεφωνικό αριθμό 112 και ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Ρώμης, το οποίο στη συνέχεια ειδοποίησε το ελληνικό κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού. 

Επιβάτης του Blue Sky M εξέπεμψε σήμα κινδύνου ενώ το πλοίο έπλεε δυτικά της ΚέρκυραςΤο πλοίο αυτή την ώρα πλέει εκτός ελληνικού FIR (εκτός δηλαδή του χώρου που συμπίπτει με την ελληνική περιοχή ευθύνης για διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης) και σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σε αυτό επιβαίνουν περίπου 400 άτομα, πιθανότατα και παράνομοι μετανάστες.



Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο πλοίο υπάρχουν ένοπλοι άνδρες.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι στο «ΒLUE SKY Μ» βρίσκονται μετανάστες από τη Συρία.

Παράλληλα, ο λιμενάρχης της Κέρκυρας Σπύρος Κοντομαρής σε επικοινωνία του με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα τόνισε ότι στο σημείο σπεύδει ομάδα ειδικών αποστολών του Λιμενικού.

Πάντως τα τρία σκάφη του λιμενικού από την Κέρκυρα, καθώς και το ρυμουλκό που έσπευσαν στην περιοχή πήραν εντολή να επιστρέψουν με πηγές του υπ. Ναυτιλίας να αναφέρουν ότι το πλοίο ποτέ δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου. 

Έχει εντοπισθεί και ελέγχεται μόνο για μεταφορά παράνομων μεταναστών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο της φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» που πέταξε πάνω από το πλοίο, δεν εντόπισε ίχνος ανθρώπινης ζωής.

Η φρεγάτα πλέει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθεί διακριτικά τις κινήσεις του εμπορικού πλοίου.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί σχεδόν 8 μποφόρ.





Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε τα πιο συχνά δρομολόγια του πλοίου: Ξεκινά από το Νότιο Αιγαίο και τα τουρκικά παράλια...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του