«Μαύρο» επιχειρεί να ρίξει ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στον περιφερειακό Τύπο



Πριν λίγες μέρες δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση (εκπνέει στις 28 Μαρτίου) από τα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης και Υποδομών με τις υπογραφές των κ.κ. Σταθάκη – Σπίρτζη, σχέδιο νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις.Όπως αναφέρουν Ενώσεις εφημερίδων «χωρίς λόγο και παρά τις περί αντιθέτου κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, εξαφάνισαν ως δια μαγείας τη δημοσίευση των διακηρύξεων στις εφημερίδες (άρθρο 61)».Με βάση το προς διαβούλευση σχέδιο νόμου, οι δημοσιεύσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά σε ιστότοπο του υπουργείου με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διαφάνεια της διαδικασίας, όσο και για την βιωσιμότητα των περιφερειακών εφημερίδων που εντάσσονται σήμερα στον Ν.3548/2007.

Κι αυτό, παρ’ ότι η κατάργηση της δημοσίευσης των διακηρύξεων στις εφημερίδες δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, ούτε θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος!

Αντίθετα τα αποτελέσματα θα είναι «λουκέτα», μείωση στα δημόσια έσοδα και χιλιάδες άνεργοι.

Τα «χτύπημα» θα είναι ολέθριο και για την ελευθερία του Τύπου αφού θα πέσει «μαύρο» και στις λιγοστές περιφερειακές εφημερίδες που έχουν απομείνει, αρκετοί μάλιστα εκτιμούν οτι το πλήγμα για τον Τύπο θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο τη συγκεκριμένη περίοδο μετά από αυτό που έχουν υποστεί τα ΜΜΕ στην γειτονική Τουρκία από τον «σουλτάνο» Ερντογάν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του