Βενιζέλος: Είσαι αλητάμπουρας - Καμμένος: Βρίσε με … να επιστρέψεις τα χρήματα που πήρες


etsiesvisaΜας είχανε προϊδεάσει ότι αυτή τη φορά θα μιλήσουν με ονόματα και στοιχεία για την διαπλοκή και την διαφθορά και θα βάλουν τέλος σε αυτό το φαινόμενο που έχει καταστρέψει τη χώρα μιλούσαν επί οκτώ ώρες χωρίς να προκύψει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Τσίπρας και Μητσοτάκης έπαιξαν τον ανούσιο ρόλο των δήθεν μονομάχων και στην ουσία η διαπλοκή γελούσε με όσα έλεγαν για αυτήν οι πολιτικοί ηγέτες. 


Η σκηνή που έφτασε την παράσταση στη κορύφωσή της ήταν όταν ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος σε έξαλλη κατάσταση αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΑΝ. ΕΛ. Κ. Καμμένο «αλήτη και αλητάμπουρα».
Το προεδρείο τα έχασε και δεν μπορούσε να συμμαζέψει την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά ο κ. Καμμένος απαντούσε στον κ. Βενιζέλο «καλά βρίσε με αλλά να επιστρέψεις τα χρήματα που πήρες από τον ελληνικό λαό». Αν δεν βαριέστε διαβάστε όσα είπαν οι ηγέτες στη Βουλή και το μαύρο επεισόδιο Βενιζέλου- Καμμένου
Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά τη χθεσινή, μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τα φαινόμενα της διαφθοράς, μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Εγώ θυμάμαι ότι ήταν τρεις στην παρέα των εκβιαστών. Ο τρίτος θυμάμαι ότι ήταν δικός σας στενός συνεργάτης και δεν είδα να διαρρέουν οι δικές του συνομιλίες. Φαντάζομαι ότι υπάρχουν και δικές του συνομιλίες. Για αυτό σας κατηγορώ, κύριε Τσίπρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη δευτερολογία του προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού.
«Δεν θα λέτε ανακρίβειες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ζητώντας επίμονα από τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει.
«Δεν ανακαλώ τίποτα απολύτως. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σας. Δεν ανακαλώ τίποτα. Καθίστε κάτω τώρα. Θα απαντήσετε μετά», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τσίπρας: Ξεχάστε τις εκλογές κύριε Μητσοτάκη
Την κατάθεση νομοσχεδίου για την άρση των 13 παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, όπως τις απαρίθμησε ο ίδιος, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας.
Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας την παρουσία του εξαιρετικά αμήχανη. "Κατέθεσα 13 παρεμβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στη δικαιοσύνη κι εσείς, αντί να μου σχολιάσετε κάτι εξ αυτών ήρθατε και καταθέσατε στα πρακτικά ένα σκίτσο του Αρκά. Όμως, αυτή η συζήτηση είναι πολύ σοβαρή συζήτηση και θα σας καλούσα να σοβαρευτείτε. Σήμερα (σ.σ. χθες) προσπάθησα να δώσω στοιχεία και να σας καλέσω να απαντήσετε. εσείς όμως πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα, δεν είπατε κουβέντα για την ταμπακιέρα", τόνισε ο Πρωθυπουργός.
"Μας είπε ότι το κοινοβούλιο δεν συζητάει υποθέσεις δικαιοσύνης. Ίσως για αυτόν το κοινοβούλιο συζητά μόνο για να συγκαλύψει υποθέσεις. Ωστόσο, η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παρενέβη πολλές φορές στο έργο της δικαιοσύνης με κατάφωρα αντισυνταγματικές διατάξεις" πρόσθεσε.
Είδα σήμερα (σ.σ. χθες) ένα μέρος της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να λένε ότι εφόσον έχετε την πλειοψηφία αυτές τις παρεμβάσεις να τις άρετε. Αποδέχομαι την πρόκληση και πράγματι θα φροντίσουμε σε συνεννόηση με όσους συμφωνούν με την άποψη με ένα νομοσχέδιο να άρουμε αυτές τις κατάφορα αντισυνταγματικές παρεμβάσεις, είπε ο Πρωθυπουργός.
Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα ότι για όλα τα δεινά που έχουν βρει τον τόπο ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ενώ η πολυετής διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ευθύνη.
"Προσπάθησε να παρουσιάσει την ψευδή εικόνα ότι τα πάντα έχουν καταστραφεί τους τελευταίους 15 μήνες. Δυστυχώς για τον κ. Μητσοτάκη, υπάρχει η έκθεση του κ. Gurria του ΟΟΣΑ πρόσφατα" τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Η έκθεση λέει ότι σε τρία χρόνια φέρατε μέτρα 63 δισ. και να καταστρέψετε το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας συζητάμε για μέτρα 5 δισ.
Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ λένε ότι επιστρέφουμε στην ανάπτυξη το β' εξάμηνο του 2016. Το 2015 υπερβήκαμε τον στόχο σε έσοδα. Την εποχή του δικού σας success story υπήρχε κενό 2,2 δισ. Και επιπλέον θα έπρεπε να πάρετε μέτρα 8 δισ. για την επόμενη διετία, βάσει των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων που υπογράψατε, είπε και συμπλήρωσε: Μας λέτε ότι φέρνουμε φόρους, ξεχνάτε ό,τι φέρατε εσείς. Κύριε Μητσοτάκη, δεν μπορείτε να παραβλέψετε ότι εμείς διαπραγματευόμαστε ένα φορολογικό νομοσχέδιο που δεν επιβαρύνει οκτώ στους δέκα. Ευνοεί εννέα στους δέκα αγρότες και γι' αυτό σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις. "Το να δημιουργείτε διαρκώς μια αφήγηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ κατέστρεψαν την οικονομία, ενώ εσείς τα πήγατε περίφημα δεν μπορεί να σας πιστέψει κανείς", σημείωσε χαρακτηριστικά.
"Έχω την αίσθηση της πλειοψηφίας είστε λίγο αλλεργικός στην έννοια της κοινωνίκης πλειοψηφίας. Μιλήσατε σήμερα (σ.σ. χθες) για αδαή κοινωνική πλειοψηφία. Οι πλειοψηφίες όμως αποφασίζουν στις δημοκρατίες. Αποφάσισαν τρεις φορές και θα αποφασίσουν και άλλες και θα σας στείλουν στη γωνία της αντιπολίτευσης" συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό και είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε εικόνα διάλυσης ως προς το προσφυγικό και στις Βρυξέλλες φορά άλλο κουστούμι, πιο ευρωπαϊκό
Εντός Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης ζητά παραίτηση Μουζάλα και εκτός το παίζει Ευρωπαίος, ότι δεν παραιτούνται για τέτοια υπουργοί, επισήμανε ο Πρωθυπουργός.
Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη για τη διαπλοκή ήταν ένα αναμάσημα των πρωτοσέλιδων της διαπλοκής. Των Νέων, του Βήματος, του Πρώτου θέματος. Αν ο κ Μητσοτάκης έχει προσλάβει για λογογράφο τον κ. Ψυχάρη καλύτερα να τον αλλάξει, γιατί είναι προβλέψιμος, είπε ο κ .Τσίπρας, ενώ αναφέρθηκε και στη λίστα Μπόργιανας.
Σχετικά με την επιστολή Μπόργιανς, συνεχίζετε το παραμύθι για να καλύψετε την ολιγωρία Σαμαρά. Η ταύτισή σας είναι απόλυτη, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Για το κύκλωμα των εκβιαστών και όσα είπε ο κ Μητσοτάκης στην πρωτολογία του, ανέφερε: "Μας είπε ο κ Μητσοτάκης ότι ο κ Μαυρίκος υπέγραψε συμβόλαιο με τη ΝΕΡΙΤ τον Απρίλιο 2015. Την υπογραφή στη Σύμβαση την έβαλε ο κύριος Μάης. Ποιος τον διόρισε τον κ Μάη; Ο κύριος Φορτσάκης στις 3.11.2014. Δεν λέει κάτι αυτό; Την επόμενη φορά να είστε πιο προσεκτικός".
Αν δεν θέλετε να αποκαλύψετε ως ΝΔ τις σχέσεις τρίτου τύπου που είχατε με εκβιαστές, μην εκτίθεστε τουλάχιστον, πρόσθεσε.
Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι τη λύση θα τη δώσει ο λαός και είπε χαρακτηριστικά: "Όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Δεν σας φτάνουν τρεις που έχασε η παράταξη σας. Θέλετε να χάσατε και τέταρτη;"
"Αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας για έχει την πλειοψηφία της Βουλής και έχει την πλειοψηφία της κοινωνίας να την στηρίζει. Και στο τέλος της τετραετίας θα κριθούμε όλοι, αλλά αφού έχουμε βγάλει την χώρα από την κρίση. Ξεχάστε τις εκλογές και κοιτάξτε μήπως στο τέλος της τετραετίας χάσετε και αυτές και είστε ο νεότερος αρχηγός παράταξης που φεύγει νωρίτερα" κατέληξε.
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο κύριε Τσίπρα
Την άμεση παραίτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για θέματα Δικαιοσύνης.
«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε να παραιτηθείτε κ. Τσίπρα, να φύγετε πριν σπρώξετε την χώρα στην καταστροφή. Οδηγήσατε τρεις φορές την χώρα σε εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας ουσιαστικός εθνικός λόγος παρά η εξυπηρέτηση του δικού σας κομματικού στόχου. Τώρα υπάρχει εθνικός λόγος. Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο.» τόνισε.
«Και επειδή όπως φαίνεται αυτή η Βουλή δεν μπορεί να δώσει άλλη λύση, ας δώσει τη λύση ο λαός. Ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα το έλεγα αυτό δύο μήνες ως αρχηγός της ΝΔ, αλλά δυστυχώς εδώ που φτάσαμε το κόστος της παραμονής σας είναι μεγαλύτερο από το κόστος της διαδικασίας απομάκρυνσης.» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Επεσήμανε ότι: «Δεν έχω αυταπάτες. Το πάθος σας για την εξουσία είναι τέτοιο που θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να μείνετε γαντζωμένος στην καρέκλα. Μην έχετε όμως καμία αμφιβολία, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και σε λίγο θα έχετε το προνόμιο να είστε ο νεότερος τέως Πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα»
«Στα κανονικά δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης όλοι σέβονται την αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Η Ελλάδα του κ. Τσίπρα απέχει πολύ από το να είναι κανονικό δημοκρατικό κράτος» σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης εκφράζοντας τη διαφωνία του για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.
«Δεν είστε κατήγορος, αλλά κατηγορούμενος σε αυτή τη συζήτηση για τα χειρότερα ψέματα που είπε ποτέ πρωθυπουργός», τόνισε.
«Είστε κατηγορούμενος για τα κατά συρροή ψεύδη σας. Για τα χειρότερα, τα περισσότερα, τα μεγαλύτερα ψέματα που έχει πει ποτέ πρωθυπουργός. Είστε κατηγορούμενος γιατί παραλάβατε από την προηγούμενη Κυβέρνηση Κράτος και παραδίδετε μία χώρα διάλυσης, ανομίας και περιορισμένης κυριαρχίας. Μια χώρα απομονωμένη στην Ευρώπη», σημείωσε.
«Είστε κατηγορούμενος γιατί παριστάνετε ότι διαπραγματεύεστε, αλλά στην πράξη διαλύετε την οικονομία και κάνετε τη ζωή των Ελλήνων πολύ χειρότερη. Είστε κατηγορούμενος γιατί προδώσατε τα όνειρα και τις ελπίδες ακόμη και αυτών που σας πίστεψαν. Των ασθενέστερων Ελλήνων που είδαν στα πρόσωπα σας την ελπίδα για μια αλλαγή, αλλά βιώνουν στην πράξη την χειρότερη εκδοχή του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού» πρόσθεσε.
«Όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συζήτηση θέλει να μεταθέσει την ατζέντα. Δεν θέλει να συζητάμε για τη διαπλοκή, θέλει να κατασκευάζει εχθρούς. Δεν αντέχει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «τολμήσει να πάει στην Ειδομένη. Για να δείτε τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Ο δήθεν ανθρωπισμός της Αριστεράς βουλιάζει στις λάσπες της Ειδομένης.»
«Δεν ξέρω αν θα κάνετε τους μετανάστες επενδυτές, αλλά σίγουρα θα κάνετε τους επενδυτές μετανάστες.» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «Οι κόκκινες γραμμές ξεθωριάζουν, η αξιολόγηση δεν κλείνει».
«Το ισχυρότερο όπλο σας ήταν ότι είστε νέος και άφθαρτος. Τελικά αποδειχθήκατε πιο παλιός και από το παλιό και έμπλεξε η χώρα στις πιο παλιές και λαϊκίστικες νοοτροπίες.» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Από την πρώτη στιγμή είχατε στόχο να χτίσετε μία νέα διαπλοκή. Ο χειρισμός του ΕΣΡ είναι η επιτομή του αυταρχισμού.» επεσήμανε.
«Είστε κυβέρνηση υπό κατάρρευση. Θέλετε να δημιουργήσετε κλίμα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» πρόσθεσε.
«Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου που εσείς μαζέψατε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν μπορείτε εσείς να δώσετε μαθήματα ήθους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
«Αφήστε τους δικαστές να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Καλώ του δικαστές να μην φοβούνται και να μην διστάζουν να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παρέμβαση στο έργο του.» τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ρώτησε παράλληλα γιατί τον Απρίλιο του 2015 η ΝΕΡΙΤ υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό αμοιβαίας διαφήμισης με την εταιρεία του κ. Μαυρίκου και επιτέθηκε στην κυβερνητική εκπρόσωπο.
Σε ό, τι αφορά τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Εμπεδώνεται μια αίσθηση απόλυτης αβεβαιότητας και παραίτησης. Οι άνεργοι δεν ελπίζουν σε τίποτε. Οι εργαζόμενοι φοβούνται. Η μεσαία τάξη υπόκειται σε φοροκαταιγίδα. Οι αγρότες και οι συνταξιούχοι αγωνιούν. Η αγορά στενάζει. Οι εταιρείες ψάχνονται πώς να φύγουν από την Ελλάδα. Η νέα γενιά βλέπει μόνο αδιέξοδα.»
Πρόσθεσε ότι «Η Ελλάδα μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στην τέλεια καταιγίδα, απομονωμένη όσο ποτέ και στην Ευρώπη αλλά και στα Βαλκάνια. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά, τα ανατολικά παραμένουν ορθάνοιχτα στους λαθρέμπορους ανθρώπινων ψυχών. Η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων εκχωρηθεί στο ΝΑΤΟ. Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος έχει εκχωρηθεί σε ΜΚΟ. Το κράτος είναι ανύπαρκτο και αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Η συμφωνία Ε.Ε. με την Τουρκία, όπως σας είχαμε προειδοποιήσει, έχει τεράστιες δυσκολίες υλοποίησης».
Αναφερόμενος, στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Για πρώτη φορά, υπάρχουν δύο Υπουργοί Δικαιοσύνης, ο Υπουργός και ο αναπληρωτής του για να παρακολουθεί τις κρίσιμες υποθέσεις, αυτές που συνιστούν πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης. Πού ακούστηκαν ξανά αυτά; Ο αναπληρωτής Υπουργός τάσσεται δημόσια κατά κάποιων και υπέρ κάποιων άλλων εισαγγελικών λειτουργών. Θεωρεί ορθή τη διεξαγωγή κάποιων πειθαρχικών ελέγχων και εσφαλμένη τη διεξαγωγή κάποιων άλλων. Χαρακτηρίζει ‘’δικαστικό πραξικόπημα’’ συλλήβδην κάθε δικανική κρίση που αποκλίνει από τις προαναγγελίες ή τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης.» πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσε τρεις προτάσεις:
1.«Προώθηση την ύστατη στιγμή συνολικής συνταγματικής αναθεώρησης, με απόφαση αυτής της Βουλής, ώστε η επόμενη να αντιμετωπίσει δραστικά όλα τα θέματα που αφορούν τη διαφάνεια. Ελάτε να αλλάξουμε μαζί το επαίσχυντο άρθρο 86.»
2. «Να μπει τέλος στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Κατάργηση της διάταξης με την οποία ένα πρόσωπο ασκεί έλεγχο στους δικαστικούς λειτουργούς και τους εισαγγελείς.»
3. «Να γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το Ε.Σ.Ρ. και όχι από τον Υπουργό σας, με αύξηση του αριθμού των αδειών, όχι μόνο τέσσερις. Ώστε να υπάρξει πραγματική δυνατότητα ελεύθερης ενημέρωσης και πληροφόρησης».
Καμμένος: Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας
Τα πυρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου δέχθηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά την προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή, για θέματα της Δικαιοσύνης.
«Προσκυνήσατε, κ. Μητσοτάκη, τον προδότη της παράταξής σας, Αντώνη Σαμαρά, για να κερδίσετε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
«Η ΝΔ από μαχητής κατά της διαφθοράς και του ΠΑΣΟΚ, έγινε συμμέτοχος. Δεν άλλαξα εγώ, η ΝΔ άλλαξε. Εγώ έκανα συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν πήρε σπίτι από τον Χριστοφοράκο, ούτε ήταν εμπλεκόμενος στη Siemens», προσέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και στη συνέχεια, επισήμανε πως «ο κ. Σαμαράς έκανε βουλευτή το γιο του κ. Ψυχάρη και του έδωσε άφεση αμαρτιών».
«Όταν αντέδρασα για το λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, υπέβαλα την παραίτησή μου και των υπουργών μου. Εσείς γιατί δεν καταθέσατε πρόταση μομφής κατά του κ. Μουζάλα;», είπε αργότερα ο κ. Καμμένος, σχολιάζοντας το πρόσφατο επεισόδιο με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Και συμπλήρωσε, απευθυνόμενος ξανά προς την αντιπολίτευση: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε στην κ. Μέρκελ ότι είμαι λαϊκιστής και θέλω να ανατρέψω την κυβέρνηση. Να προσέχετε τι λέτε στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Θα σας θυμίσω μία φράση που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Ανδρέα Παπανδρέου: Τα αιτήματα ενίοτε γίνονται και αποδεκτά».
Ο Πάνος Καμμένος άσκησε σφοδρή κριτική και στο ΠΑΣΟΚ , σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «όταν κανείς μιλά για "σκελετούς" στα ντουλάπια, να σκεφτεί πρώτα ότι έχει τον μεγαλύτερο "σκελετό", τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη».
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διασταύρωσε τα ξίφη του και με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «κ. Θεοδωράκη, είχατε 17% στις δημοσκοπήσεις, πού πήγε; Το χάσατε στον δρόμο. Ράψατε κοστούμια πέντε φορές, περιμένετε να ανατραπεί η κυβέρνηση, δεν θα σας κάνουμε τη χάρη».
«Θα πληρώσετε όλοι για τα εγκλήματα που κάνατε κατά της χώρας. Αυτή η κυβέρνηση θα παραμείνει όρθια, ζωντανή, με τη στήριξη του ελληνικού λαού για να φτάσετε επιτέλους εκεί που σας αξίζει, στην ελληνική δικαιοσύνη και να επιστρέψετε πίσω τα χρήματα που πήρατε εις βάρος του Δημοσίου », υπογράμμισε, καταλήγοντας ο κ. Καμμένος.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό άσκησε η Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο σημείωσε ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει η παρούσα βουλή.
«Για αρκετά λεπτά ακούγαμε διαπιστώσεις σαν να είστε στην αντιπολίτευση. Για 20 λεπτά απαριθμούσατε 13 αμφιλεγόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Αφού δεν καταφέρατε να ακυρώσετε με ένα άρθρο το μνημόνιο, ακυρώστε αύριο το πρωί και τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
«Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα (σ.σ. χθες) στη Βουλή απέχει πολύ από αυτό που έχει ανάγκη η χώρα, αυτό που περιμένουν οι πολίτες. Αυτό που περιμένουν είναι συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων ιδιαίτερα στη σφαίρα δικαιοσύνης, διαφάνειας, εμπιστοσύνης, αξιοπιστίας» τόνισε η κ. Γεννηματά, ενώ αναφερόμενη στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, την κατάθεση της οποίας προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας είπε: «Θα στηρίξουμε την πρόταση σας για εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, Όμως γιατί δεν τολμάτε να πείτε ΝΑΙ στη δική μας πρόταση για εξεταστική;»
«Σταματήστε να μας κουνάτε το δάχτυλο και βάλτε το δάχτυλο επί τον τύπο των ήλων» συνέχισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ είπε πως η χώρα δεν βιώνει μόνο capital control, αλλά και justice control.
«Επειδή κ. Τσίπρα αναφερθήκατε στην διερευνώμενη από την δικαιοσύνη υπόθεση πράγματι αμφιλεγόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η σχετική δικαστική έρευνα ξεκίνησε και βασίστηκε στο δικό μας πόρισμα – της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου»
«Η διαφάνεια δεν προσφέρεται για άγονες αντιπαραθέσεις, προσχηματικές κομματικές συγκρούσεις, φαρισαϊκές επικλήσεις. Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συζήτηση θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία αν δεν ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα για αντιπερισπασμό βουλή. Αντιπερισπασμός για να βγουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από αδιέξοδα να αποπροσανατολιστεί ο λαός να στιγματιστούν αντίπαλοι με δήθεν αποκαλύψεις» επισήμανε η κ. Γεννηματά, ενώ απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα σημείωσε:
«Δεν είστε, ούτε μπορείτε να υποδυθείτε τον αρχάγγελο της κάθαρσης κ. Τσίπρα. Ο βασιλιάς έμεινε γυμνός και πάνω στα συντρίμμια της ρητορικής διχασμού και ψεμάτων, αρχίζει να ηθικολογεί και να ιδεολογικοποιεί τη γύμνια του».
«Βλέπουμε κρούσματα αμνησίας στα στελέχη σας. Άλλοι ξεχνούν να μεταβιβάσουν μετοχές. Άλλοι κάνουν ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες», ανέφερε συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση.
«Αποκεφαλίσατε τις Ανεξάρτητες Αρχές. Επιχειρήσατε να επιβάλλετε στη σύνθεσή τους πρόθυμα προς εσάς πρόσωπα. ΕΣΡ, ΡΑΕ… Την ίδια στιγμή βλέπουμε την Πρόεδρο του ΑΠ από τη θεσμική της θέση να επεμβαίνει απροκάλυπτα στη λειτουργία του Κοινοβουλίου. Εμείς ζητούμε να μπουν διαφανείς σκληροί κανόνες. Να κλείσει κάθε είδους παραθυράκι στη διαπλοκή μεταξύ οικονομικών παραγόντων και πολιτικών. Η χώρα χρειάζεται κανόνες που τηρούνται και όχι κανόνες που κόβουν – ράβουν υπουργοί στα μέτρα τους για εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων», τόνισε η κ. Γεννηματά.
«Η χώρα έχει ξαναζήσει πρόσφατα αντίστοιχους ψευτοπαλικαρισμούς δήθεν εναντίον της διαπλοκής με γνωστά αποτελέσματα. Μόνο που τότε ξεκινούσαν και τελείωναν στις ταβέρνες του Μπαϊρακτάρη. Τώρα μετακόμισαν στην πλατεία Μαβίλη με εσπρέσσο. Ό,τι κάνατε με το σκίσιμο των μνημονίων θα κάνετε με το σκίσιμο της διαπλοκής. Θα σκίσετε τη γάτα. Το πιο ανατριχιαστικό όμως είναι αυτό που ακούσαμε από εσάς απόψε, ότι θα επιβάλετε το δόγμα νόμος και τάξη. Τι σχέση αυτό με την αριστερά; Εμείς είμαστε με το κράτος δικαίου, υπερασπιζόμαστε κόντρα στον αυταρχισμό όχι με λόγια, αλλά στην πράξη. Γι’ αυτό σας επαναλαμβάνω. Είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια τη χώρα έξω από τη κρίση. Πρέπει να το κατανοήσετε και να παραιτηθείτε πριν να είναι αργά, αλλά το συμφέρον της χώρας βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση και αυτή η Βουλή επιβάλλεται να δώσει τη λύση», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κουτσούμπας: Είναι σικέ η αντιπαράθεση 
Για «σικέ αντιπαράθεση» έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση για τη Δικαιοσύνη, τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή.
«Για άλλα ζητήματα έπρεπε να γίνεται σήμερα (σ.σ. χθες) η συζήτηση. Για τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού μας, της πατρίδας μας, από δήθεν συμμάχους. Και έπρεπε να συζητάμε πως πρέπει να σταματήσουν να προετοιμάζονται νέα μέτρα σε βάρους του λαού μας», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.
«Σας έχουμε μάθει πλέον. Κάθε φορά που τα κόμματα των μνημονίων ένιωθαν τη λαϊκή πίεση, τη δυσαρέσκεια, την αγανάκτηση, κάθε φορά τα ίδια αυτά κόμματα συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης τότε ανασύρονταν από τα συρτάρια η αγαπημένη τους συνταγή, η σκανδαλολογία, η πάταξη της διαφθοράς, η διαπλοκή η υπέρτατη δικαιοσύνη και η δήθεν υπεράσπισή της» υπογράμμισε.
«Και επειδή οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν φάει με το κουτάλι, όπως λένε, τον Μαρξ και τον Ένγκελς θα θυμούνται ότι όταν απευθύνονταν στους αστούς με το κομμουνιστικό μανιφέστο, τους έλεγαν ‘το δίκαιό σας είναι η θέληση της τάξης σας που αναγορεύεται σε νόμο’. Οι εργαζόμενοι της χώρας μας για να καταλάβουν πίσω από τις λέξεις τι ακριβώς εννοούν διαφθορά τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος πρέπει να βάλουν δίπλα τους νόμους που ψηφίζουν στη Βουλή και εκείνους που αφορούν τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους μεγάλους επιχειρηματίες» σημείωσε.
Λεβέντης: Επιμένω στη συναίνεση και στο ευρώ – ΒΙΝΤΕΟ
«Η Ελλάδα είναι ένα σάπιο καθεστώς και εδώ αγωνίζεστε να μας πείσετε ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας από το βήμα της Βουλής.
«Αν άκουγε κανείς τον κ. Τσίπρα θα αισθανόταν ότι είμαστε σε μια χώρα με λυμένα προβλήματα» τόνισε ο κ. Λεβέντης παρομοιάζοντας τις συζητήσεις μέσα στη Βουλή με «θέατρο του παραλόγου».
«Ο κ. Καμμένος ζήτησε από τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί. Με τον κ. Μπαλαούρα το κατάπιε; Ποια είναι η θέση σας;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης επισημαίνοντας ότι η θέση της Ένωσης Κεντρώων είναι να αλλάξουν τα Σκόπια όνομα.
«Ή θα αλλάξουν τα Σκόπια όνομα ή η Ελλάδα δεν θα τους αναγνωρίσει ποτέ» τόνισε.
«Η Ν.Δ. ήταν αντιμνημονιακή, έγινε μνημονιακή, τώρα ξανά αντιμνημονιακή. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο. Εγώ είχα σταθερή θέση. Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη.» επεσήμανε ο κ. Λεβέντης.
«Το λάθος που κάναμε το 2009, ήταν ότι με κουτοπονηριές, εισπράξαμε τα χρήματα χωρίς να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Να φτιάξουμε αύριο κυβέρνηση ευρωπαϊκή, που θα πείσει τους ξένους ότι μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε όλα τα επίπεδα.»
Πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξε το θάρρος να πούμε την αλήθεια στον λαό. 6 χρόνια ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι έχει άλλες λύσεις»
«Όπως η σουπιά ρίχνει μελάνι για να θολώσει τα νερά, έτσι και ο κ. Τσίπρας επειδή είναι παραμονή φοβερών φόρων θέλει να μας πει ότι κυνηγάει τη διαπλοκή» τόνισε ο κ. Λεβέντης.
«Κυνηγήστε τη λοιπόν, ποιος σας εμποδίζει; Αποτελέσματα θέλει η κοινωνία. Κουράστηκε μαζί σας» πρόσθεσε.
«Θα κουραστώ να επιμένω στη συναίνεση» τόνισε ο κ. Λεβέντης επισημαίνοντας ότι «το πνεύμα ενότητας έκανε τον λαό να με θέλει»
Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε τη θέση του για κυβέρνηση 250 εδρών υποστηρίζοντας ότι τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης είναι εγκλωβισμένοι. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι νέο κόμμα, όλο το ΠΑΣΟΚ μέσα είναι» τόνισε.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μακροημερεύσει, σύντομα θα έρθει μία


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του