Ο ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ...




Ο νέος κανονισμός επιτυγχάνεται η πλήρης προστασία των ασθενών ενώ δίνεται...
η δυνατότητα στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τα Ψευδεπίγραφα Φάρμακα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας, με θέμα αφενός τη σημασία του για την προάσπιση της ασφάλειας των ασθενών, αφετέρου τον σχεδιασμό του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Γνησιότητας Φαρμάκων, ο οποίος θα εξασφαλίσει την εφαρμογή του εν λόγω Κανονισμού στην Ελλάδα.

Με τον νέο Κανονισμό επιτυγχάνεται η πλήρης προστασία των ασθενών από τα ακατάλληλα φάρμακα και δίνεται η δυνατότητα στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες να ευθυγραμμιστούν έγκαιρα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κατ΄ επέκταση, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ειδικότερα, ο νέος Κανονισμός ορίζει ότι:
1. Σε όλα τα «επισφαλή» φαρμακευτικά σκευάσματα θα εφαρμόζεται ένα 2D Datamatrix barcode, που θα περιέχει ένα μοναδικό κωδικό για κάθε σκεύασμα.
2. «Επισφαλή» θεωρούνται όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και ορισμένα ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ.
3. Θα γίνεται συστηματική επαλήθευση της γνησιότητας κάθε φαρμακευτικής συσκευασίας από το φαρμακοποιό (ιδιώτη ή νοσοκομειακό), πριν δοθεί στον ασθενή.
4. Θα γίνεται κατ’ εκτίμηση του ρίσκου επαλήθευση από τις φαρμακαποθήκες.
5. Θα δημιουργηθεί σε εθνικό επίπεδο αποθετήριο των δεδομένων υπό τη διαχείριση των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι διαβουλεύσεις και οι προσαρμογές πρέπει να γίνουν στα συστήματα διαχείρισης και στον τρόπο εργασίας πολλών εταίρων της Ευρωπαϊκής εφοδιαστικής αλυσίδας των φαρμάκων μέχρι το Φεβρουάριο του 2019.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του