"Διαλύει" ο ΣΥΡΙΖΑ το νοσοκομείο της Λιβαδειάς


nosokomeiolivΠεραιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου της Λιβαδειάς καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων για τον αποκλεισμό του νοσηλευτικού ιδρύματος από τις 585 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα όπως έκανε γνωστό ο γιατρός Κώστας Πλιακοστάμος αφήνοντας σαφέστατεες αιχμές για τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ, η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα η Υποδιοικήτρια "αιτείται και προτείνει την εκ περιτροπής πλέον μετακίνηση όλων των Παιδιάτρων στο νοσοκομείο Λαμίας" την στιγμή που ήδη είχε επιβάλει την μετακίνηση αυτή σε μια παιδίατρο παρόλο που οι εφημερίες στη Λιβαδειά δεν καλύπτονται με ότι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και πιο συγκεκριμένα την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και κυρίως των παιδιών.
"Τέτοιες επιθετικές ενέργειες από λειτουργίας του νοσοκομείου Λιβαδειάς δεν έχουμε ξαναδεί. Η πρώτη φορά αριστερά αδίστακτη όσο ποτέ συνεχίζει το καταστροφικό της έργο επί δικαίων και αδίκων. Τα παιδιατρικά περιστατικά που έλαβαν χώρα όταν ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ α
παίτησε την άμεση απόσπαση της παιδιάτρου στο νοσοκομείο Λαμίας ενώ εφημέρευε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς δείχνουν με τον πιο περίτρανο τρόπο πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά στη
Βοιωτία" σημειώνει ο κ. Πλιακωστάμος .
Παράλληλα θεωρεί οτι πρέπει να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας και αναφέρει το παράδειγμα της Ρόδου όπου εκεί παρενέβη χθες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου η οποία με έγγραφό της ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης.
Η κα Εισαγγελέας θέτει ευθέως θέμα κινδύνου για την Δημόσια Υγεία όχι πλέον μόνο της Ρόδου αλλά των Δωδεκανήσων, "με ορατό τον κίνδυνο ποινικής διερεύνησης ενδεχόμενης τέλεσης ποινικών αδικημάτων". Αφορμή για την παρέμβαση της εισαγγελικής λειτουργού αποτέλεσαν τα τρία υπομνήματα που της κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα, από το Επιστημονικό Συμβούλιο του ΓΝΡ αλλά και την Ένωση Ιατρών του νοσοκομείου Ρόδου και Κέντρων Υγείας στα οποία και περιγράφονταν αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο λόγω της έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα τα προβλήματα συνεχώς να διογκώνονται.
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι καλούν τους υπεύθυνους να αποκαλύψουν το σχέδιο τους για το ρόλο που επιφυλάσσουν για το νοσοκομείο της Λιβαδειάς κάνοντας λόγο για "δεξαμενή" από την οποία θα καλύπτονται τα κενά σε άλλες περιοχές, ζητούν την άμεση τοποθέτηση Διοικητή και υπογραμμίζουν οτι δεν θα δεχθούν άλλη υποβάθμιση.

Θεωρούν δε οτι ο νέος αποκλεισμός του νοσοκομείου της Λιβαδειάς από τις 585 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που ανακοίνωσε το υπουργείο υγείας αποτελεί πρόκληση.
"Το νοσοκομείο της Λιβαδειάς υποβαθμίζεται ακόμα, αυτή η υποβάθμιση έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολύ καιρό και συνεχίζεται με τέτοιου είδους ενέργειες, εκείνο που δεν γνωρίζουμε είναι από ποια γραφεία εκδόθηκαν αυτές οι αποφάσεις ώστε το νοσοκομείο Λιβαδειάς να αποδυναμωθεί λόγω των ελλείψεων", τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Σταμέλος και συμπλήρωσε: "Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε το νοσοκομείο ανοιχτό τόσο στις δομές και τις λειτουργίες του όσο και σε διάφορα τμήματα όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Την ίδια στιγμή μετακινείται ιατρικό προσωπικό προς άλλα νοσοκομεία όπως της Λαμίας για να καλυφθούν εκεί εφημερίες, ενώ μένει χωρίς εφημερίες το νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο περαιτέρω υποβάθμιση δεν θα την ανεχτούμε".
Ο Κώστας Σταμέλος κάλεσε επίσης τους αρμόδιους "να αποκαλύψουν επιτέλους ποιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν για το νοσοκομείο της Λιβαδειάς" και αν αυτός ο ρόλος είναι εκείνος της δεξαμενής προσωπικού για τα άλλα νοσοκομεία της περιφέρειας.

"Θέλουμε να μας πουν το λόγο για τον οποίο δεν καλύπτουν τις θέσεις, δεν μπορούμε εμείς να έχουμε το ρόλο της δεξαμενή προσωπικού για να καλύπτουμε τα κενά και τις εφημερίες άλλων νοσοκομείων, δεν είναι δυνατόν να μας τιμωρούν με αυτό τον τρόπο όπως την παιδίατρο το νοσοκομείο μας".

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του