ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΝΙΟΣ O άτυχος Λεωνίδας Μπόμπολας και οι κακομούτσουνοι δημοσιογράφοι Γιατί οι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα δεν πρέπει να πετάξουν άλλα λεφτά στο Mega27







Eίναι άτυχος ο Λεωνίδας Μπόμπολας στην περίπτωση της Κύπρου. Αίφνης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας λάθος επιλογών του στην στελέχωση της Helector. Μάλιστα ένα από τα στελέχη του που εμπλέκονται ακούγεται ότι έχει χτίσει μια χολυγουντιανή βίλα στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής. Εάν κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή αυτοί είναι οι κρατικοί υπάλληλοι της Κύπρου και οι βλαχοδήμαρχοι και λοιποί τσοπαναραίοι κοινοτάρχες που δωροδοκήθηκαν για τις δουλειές (ΧΥΤΑ) με τα σκουπίδια.

Αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν υποδειγματικά. Σ΄αυτό το σημείο πρέπει να υπενθυμίσουμεότι οι επιχειρηματίες παγκοσμίως δεν πάνε με τον σταυρό στο χέρι και ούτε διεκδικούν από τους κατά τόπους θρησκευτικούς ηγέτες εύσημα αγιοσύνης. Οι μπίζνες είναι μπίζνες. Και πουθενά στον κόσμο ουδείς επιχειρηματίας βάζει, την αμφισβητούμενη έννοια της ηθικής, πάνω από το κέρδος. Στην περιπέτεια της Κύπρου για τους παραπάνω λόγους στεκόμαστε στο πλευρό του Λεωνίδα Μπόμπολα.



Την ίδια στιγμή δεν του συγχωρούμε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣπου εκδίδει η οικογένειά του. Θέλοντας να προσφέρει κακή υπηρεσία στην κυβέρνηση (ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει άλλωστε ότι έχει ανάγκη μόνο τον καλό του εαυτό κι όχι τα δεκανίκια των εκδοτών) δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο θέμα με τους διαλόγους Μουσσά-Κουμουτσάκου. Και η συγκυρία του επεφύλαξε μία τύχη που δεν του άξιζε: Nα βρίσκεται και ο ίδιος, ο Λεωνίδας, στο μάτι μιας δικαστικής περιπέτειας στην Κύπρο.

Αίφνης οι κακομούτσονοι τσαρλατάνοι δημοσιογράφοι, αυτός ο κατιμάς των συμπλεγματικών σούργελων της ελληνικής δημοσιογραφίας σοκαρίστηκε που ένας γνωστός παπαρολόγος, όπως ο Μουσσάς, συνομιλούσε με τον Κουμουτσάκο και τον αποκαλούσε πύραυλο, Δον Ζουάν, Κέννεντι και Τσώρτσιλ της πολιτικής ταυτόχρονα.

Εάν οι μυστικές υπηρεσίες έβαζαν κοριούς στις συνομιλίες πολιτικών και δημοσιογράφων του πλανήτη, το 90% των συνομιλητών θα έπρεπε να είναι φυλακήσύμφωνα με τα σούργελα της εγχώριας δημοσιογραφίας. Ο Μουσσάς με πάνω από 3ο χρόνια στην δημοσιογραφική πιάτσα της Κολομβίας των Βαλκανίων παραμιλούσε με το σύμπαν ολόκληρο. Αίφνης οι- έχοντες παρθενοραφή στην κωλοτρυπίδα για το φόβο του δημάρχου της Στυλίδος -εγχώριοι δημοσιογράφοι σοκαρίστηκαν από τους διαλόγους του Μουσσά την ίδια στιγμή που όλοι σχεδόν με τον ίδιο τρόπο μιλάνε στα τηλέφωνα.

Ο υπογράφων έχει να δει τον Μουσσά πάνω από 10 χρόνια (ενώ οι άλλοι δύο μάς ήταν παντελώς άγνωστοι). Αγνοήσαμε τις παπαροπροτροπές του να στείλουμε προσφορά στην ΕΥΔΑΠ που δεν έχει κανένα λόγο να διαφημίζει το μονοπώλιο του Νερού. (Το είπε και ο Τσίπρας). Αγνοήσαμε και την οδηγία της κας Κάντζου να στείλουμε προσφορά-παρότι θα χρειαζόμασταν μόνο 3΄για να το κάνουμε. Πέρασαν μέρες και δεν μπήκαμε καν στην διαδικασία της προσφοράς για να έλθουν στην συνέχεια κάτι στραβοχυμένες μανταμίτσες του ρεπορτάζ να προαναγγείλουν νέες συλλήψεις μέσα από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ που εργάζονται.

Σ΄αυτό το σημείο ας δώσει ο Μπενίσης στην δημοσιότητα την λίστα με τα ΜΜΕ που του έστειλαν προσφορά παρότι στην προκειμένη περίπτωση και τα ΜΜΕ καλά έκαναν μια και η ΕΥΔΑΠ κωλοτρίβεται να διαφημίσει το ΝΕΡΟ!

Παρότι εξαιτίας του Μουσσά φάγαμε τόνους λάσπης από τα εγχώρια σούργελα της δημοσιογραφίας, σαν άνθρωποι δεν θεωρούμε δίκαιο να είναι ο Μουσσάς στη φυλακή και ο Ρουπακιάς στο σπίτι του. Τώρα εάν κάτι σεσημασμένα λαμόγια της δημοσιογραφίας αισθάνονται ok με αυτό, έχουν αμέριστη την λύπη μας για την κατάντια τους- τίγκα στους συμπλεγματικούς και τα ψώνια η ελληνική “δημοσιογραφία”.


Αν για κάτι “κατηγορούμε” την οικογένεια Μπόμπολα και την οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι το γεγονός ότι μπήκαν στην περιπέτεια να ασχοληθούν με τα ΜΜΕ και να φθάσουν σήμερα να πληρώνουν πανάκριβο τίμημα (οικονομικό και προσωπικό) έχοντας στο μεταξύ ταίσει για δεκαετίες ολόκληρες μετριότατες κακομούτσουνες λινάτσες της δημοσιογραφίας. Εχοντας κάποια από αυτά τα σούργελα της δημοσιογραφίας αποκτήσει μυθικές περιουσίες εντός και εκτός της χώρας-σε Λονδίνα, Παρίσια, Νέες Υόρκες και πάει λέγοντας. Κάτι σούργελα που τα κρατάνε από τους όρχεις έμποροι όπλων (και όχι μόνο), κάτι σούργελα που απέκτησαν βίλες μέσα από θαλασσοδάνεια τραπεζιτών που στην συνέχεια βρέθηκαν φυλακή, κάτι σούργελα που έχουν βγάλει εκατομμύρια (αδήλωτα) ευρώ στο εξωτερικό.

Κάτι τέτοια σούργελα βγήκαν να μας ρίξουν λάσπη-κάτι κατάπτυστες δημοσιογραφικές λινάτσες που έχουν γίνει ζάπλουτοι χάρη σε πιο θρασείς Μουσσάδες που τους άνοιξαν τα ταμεία των δημοσίων οργανισμών. Κάτι λινάτσες που έγιναν ζάπλουτοι λόγω ξιπασμένων και ξεπουλημένων εμπορικών διευθυντών -ακόμη και ιδιωτικών εταιριών- που τους έσπρωχναν διαφημιστικό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ για να δούμε στην συνέχεια τις εταιρίες-χορηγούς να χρεοκοπούν.

(Για όλα αυτά θα έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας.)


Πάμε παρακάτω: Για την ξεφτίλα της εγχώριας δημοσιογραφίας δεν φταίνε οι επιχειρηματίες, δεν φταίει ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Αλαφούζος. Φταίνε οι κακές επιλογές στελεχών που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν στα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας τους.

Κατά την γνώμη μας η οικογένεια Βαρδινογιάννη και η οικογένεια Μπόμπολα δεν πρέπει να εμπλακούν περαιτέρω στο Mega. Το Mega πρέπει να περάσει στις τράπεζες και στις τράπεζες θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει την άδεια του καναλιού.

Αλλωστε οι κ.κ Γιάννης Κωστόπουλος, Μιχάλης Σάλλας, Νίκος Καραμούζης, Δημήτρης Μαντζούνης, Bασίλης Ράπανος και φυσικά οι Γιώργος Προβόπουλους και Γιάννης Στουρνάρας, επέδειξαν μοναδικές ικανότητες και ταλέντο, παγκόσμια κλάση, στον πλανήτη των αγορών όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης μια και κατάφεραν να βγάλουν τις τράπεζές τους αλώβητες από την κολασμένη καταιγίδα. Και συνεχίζουν κόντρα σε κολλημένους πολιτικούς όλου του φάσματος και πάσης φύσεως δαίμονες. Οι πολιτικοί άλλωστε ήταν αυτοί που πίεζαν τους τραπεζίτες να δώσουν δάνεια στα ΜΜΕ, ώστε να εξασφαλίσουν την υποστήριξή τους. Δεν ξέρω εάν η χώρα διαθέτει τόσα πολλά ικανά στελέχη όπως οι προαναφερθέντες για να μπορούν κάποιοι με ευκολία να πετροβολούν.

Επαναλαμβάνουμε: Oι οικογένειες Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα δεν πρέπει να εμπλακούν εκ νέου στην οδυνηρή περιπέτεια του Mega.

Θα εξηγήσω στον φίλο μου τον Γ.Β. (που ήταν ο πρώτος που μού μίλησε για την εμφάνιση των blogs πριν 10-12 χρόνια στην Αγγλία) ότι πολύ σύντομα θα αλλάξει ο χάρτης (και ο τρόπος) των media shops που μοιράζουν την διαφήμιση. Αρα ας μην υπολογίζουν για πολύ στα τωρινά διαφημιστικά πακέτα.

Ηδη στην Αμερική ετοιμάζεται μια εφαρμογή στην οποία με ένα πολύ απλό τρόπο θα συμμετέχουν οι επιχειρηματίες, τα δημιουργικά μυαλά της διαφήμισης και τα ΜΜΕ. Τα mediashops θα αποτελούν πολύ σύντομα παρελθόν. Αλλά γι΄αυτό θα μιλήσουμε σε επόμενες αναρτήσεις μας.

Αυτό που θα θέλαμε να συστήσουμε στις οικογένειες Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη είναι να μείνουν μακριά από τo ΜEGA. Οσο για τα ΜΜΕ που εξακολουθούν να παραμένουν στην ιδιοκτησία τους, τους καλούμε να τα στελεχώσουν με ικανούς ανθρώπους που θα μπορούν να αφήσουν το σημάδι τους στην ιστορία της δημοσιογραφίας και όχι με αναλώσιμες μετριότητες.

Στον δε Λεωνίδα ευχόμαστε καλή δύναμη στην περιπέτειά του με την κυπριακή δικαιοσύνη-από την οποία είμαστε βέβαιοι ότι θα βγει πιο δυνατός και κυρίως πιο σοφός…

Bασίλης Μπόνιος

Καμάριζα Λαυρίου

27/3/2016

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του