ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Περιμένουν κάτι: Αιφνιδιαστική άσκηση της Εθνοφυλακής στην Κω για "ασύμμετρες" συγκρούσεις σε περιαστικό περιβάλλον -


του Πάνου Σπαγόπουλου


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Εθνοφυλακή στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με συνεχείς ασκήσεις οι οποίες δεν αφορούν μόνο τα τυπικά τους καθήκοντα αμύνης, αλλά σχετίζονται με την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών στην ζώνη ευθύνης τους: Τα στρατόπεδά τους, γειτονεύουν με αυτά των προσφύγων και των παράνομων μεταναστών και μεταξύ τους, ποιος ξέρει ποιοι άλλοι κρύβονται...

Στο πλαίσιο από 28 έως 31 Μαρτίου 2016, όλες οι μονάδες της 80ης ΑΔΤΕ στη Κω, η οποία έχει γνωρίσει μεγάλες ταραχές τους τελευταίους μήνες λόγω της αντίδρασης των κατοίκων στα hot spot, έλαβαν εντολή για έναρξη ασκήσεων με πραγματικές βολές και σενάρια που παραπέμπουν σε περιβάλλον συγκρούσεων εντός αστικών και ημιαστικών περιοχών (περιαστικό περιβάλλον), στις οποίες θα αντιμετωπίσουν ένοπλες εξεγέρσεις ειδικών δυνάμεων ξένου κράτους που έχουν παρεισφρύσει στις τάξεις των προσφύγωνν.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση περιέλαβε βολές παντός είδους φορητού οπλισμού, όλμων για υποστήριξη φίλιων εγκλωβισμένων τμημάτων σε μικρές αποστάσεις καθώς και ρίψη χεiροβομβίδων.

Η γενική φημολογία περί σοβαρών κινδύνων που ελλοχεύον συνίσταται σε πληροφορίες περί «γενικής εξέγερσης» των αλλοδαπών που υποβόσκει, οι οποίοι απαιτούν να ανοίξουν τα σύνορα, (προς τα Σκόπια καθώς τα «σύνορα» από την Τουρκία είναι ανοικτά) προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη.

Πάντως, πέρα από την πιθανή διείσδυση ειδικών δυνάμεων γειτονικής χώρας, να σημειώσουμε ότι έχει επιβεβαιωθεί πώς στρατιωτική εκπαίδευση έχει και μεγάλος αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών από πεδία μαχών είτε στη Συρία, είτε στο Αφγανιστάν, είτε στο Ιράκ.

Πρόκειται πρακτικά για μια στρατιωτική δύναμη «εν υπνώσει», η οποία για να ενεργοποιηθεί δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από συντονισμό και απλό φορητό οπλισμό. Τα αποτελέσματα από μια τέτοια έκρηξη, η οποία θα ξεκινήσει με απλές διαδηλώσεις και συγκρούσεις, θα είναι ολέθρια.

Στη Χίο στο χωριό Χαλκειός, το hot spot που ήδη λειτουργεί από τις 16 Φεβρουαρίου 2016, έχει χωρητικότητα 1.100 ατόμων βρίσκεται σε απόσταση 300 περίπου μέτρων από το στρατόπεδο της τοπικής ΕΑΡΜΕΘ (Επιλαρχία Αρμάτων Εθνοφυλακής) που αποτελεί τη βασική μηχανοκίνητη εφεδρεία της ΑΔΤΕ.
Η εξουδετέρωση της κάθε ΕΑΡΜΕΘ με βομβαρδισμό, δολιοφθορά, δολοφονίες στελεχών της κλπ. είναι βασική προϋπόθεση επιτυχίας κάθε τουρκικής αποβατικής επιχείρησης.

Ιδού πώς κατέγραψε ο φακός ορισμένες φάσεις της άσκησης:











Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του