ALEXIS, NIΚOLAS, GOODBYE! AND... ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)




Γράφει ο Κ.Π.
«Μαζί ξεκινήσαμε το ταξίδι στο όνειρο
και την ελπίδα, μαζί συνεχίζουμε…..»
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Ταε κβον το 24-1-2016
Αλέξη συμφωνώ απόλυτα, μαζί συνεχίζουμε, το θέμα είναι που συνεχίζουμε και που πάμε. Στο άγνωστο η το σκοτάδι; Υπάρχει ελπίδα να αλλάξουμε «ρότα» για να περάσουμε τον...
κάβο και να ρίξουμε άγκυρα σε απανεμιά, πριν μας παρασύρουν θύελλες και καταιγίδες; Αν κρίνω από τα όσα ακούστηκαν στη γιορτή ενός χρόνου διακυβέρνησης, μάλλον μας περιμένουν θύελλες, καταιγίδες και «χαιρετίσματα στην εξουσία».

Εντύπωση πάντως μου έκανε στη γιορτή,το θάρρος των «φίλων» του ΣΥΡΙΖΑ-υπάρχουν ακόμα-να γεμίσουν το στάδιο. Δεν γνωρίζω αν έφθασαν συντεταγμένα με πούλμαν η αν πλημμύρισαν «αυθόρμητα» το χώρο!!! Υπήρχαν και κάποιοι πιο θαρραλέοι-ελάχιστοι-που ανέμιζαν και σημαίες με το εμβλημά του. Δεν ξέρω αν είχαν πάρει κάποιο «5ευρω!!!» αλλά έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Εκείνο που ήταν απαράδεκτο πέρα για πέρα, ήταν το βίντεο που προβλήθηκε πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, για να ενθουσιάσει και να «ντοπάρει» το ακροατηριό του, και η «αγυρτεία», στοχοποιώντας και λοιδορώντας, κανάλια και δημοσιογράφους που είχαν εκφραστεί αρνητικά για το ΣΥΡΙΖΑ ή είχαν ασκήσει σκληρή κριτική. Αυτό είναι πέρα για πέρα αντιδεοντολογικό και θα πρέπει να πάρει θέσει και η ΕΣΗΕΑ. Το φαινόμενο βέβαια δεν είναι πρωτόγνωρο για την ΕΡΤ και την εκάστοτε κυβέρνηση που την ελέγχει, αλλά το υλικό που χρησιμοποίησε. Τέτοιες προβολές έχω πολλές να διηγηθώ κυρίως σε προεκλογικές περιόδους όχι όμως με στόχο δημοσιογράφους.

Μια τέτοια περίπτωση, ήταν πριν κάποια χρόνια με πρωταγωνιστή κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ σε μια μετάδοση από την πλατεία Κοτζιά για ΣΥΡΙΖΑ με βίντεο που προηγήθηκε και δεν άρεσε τότε στη διεύθυνση της ΕΡΤ και το ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση ο Λαφαζάνης που είχε την εποπτεία της συγκέντρωσης με τη διοίκηση και την κυβέρνηση.

Τώρα από την ομιλία ξεχώρισα κάποια σημεία που παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εκδήλωση και δείχνουν την απογοήτευση των οπαδών του, παρά τις όποιες προσπάθειες του Αλέξη με «κορώνες» και άλλα συνθήματα να τους «ντοπάρει» για να χειροκροτούν όπως:

-Θα συνεχίσουν να κάνουν αντιπολίτευση και την επόμενη και την μεθεπόμενη ……4ετία(εννοώντας την ΝΔ).

-Η τριπλή λαϊκή ετυμηγορία είναι πρόσφατη και μας δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουμε.

-Θα στηρίξουμε τους μικρούς και μεσαίους δικηγόρους και επιστήμονες και όχι τους μεγαλοδικηγόρους, μεγαλογιατρούς και μεγαλοκατασκευαστές που διαδηλώνουν με τη «γραβάταααααααα».

-Αναφέρθηκε 17 φορές στο όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, και όπως είπε: τον εξέλεξαν τα βόρεια προάστια και το Κολωνάκι, ενώ τον ίδιο τα λαϊκά στρώματα και η φτωχολογιά(!!!).

-Ένα άλλο σημείο που έκανε εντύπωση από την ομιλία του πρωθυπουργού ήταν εάν μιλούσε σε Έλληνες πολίτες η κάποιας άλλης χώρας. Και ακόμη αν είχε συναίσθηση των όσων είπε. Αυτό ας το αναλύσουν οι «ειδικοί», εάν καταφέρουν να ερμηνεύσουν τα λεγόμενα του Αλέξη!

-Τέλος υπήρχε μία πλήρης ενδυματολογική ταύτιση του ακροατηρίου με τον πρωθυπουργού! Όσο και αν προσπαθήσαμε να διακρίνουμε κάποιον υπουργό η θαμώνα μέσα στο ακροατήριο να φοράει «γραβάτα» δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε κανέναν. Όλοι ήταν ευθυγραμμισμένοι με τον αρχηγό. Άγνωστο αν υπήρχε σαφής εντολή ή ήταν τυχαίο!!!!!!!

Αυτά ήταν μερικά από τα πολλά και υπερβολικά είδαμε η ακουστήκανε δια στόματος πρωθυπουργού. Εγώ θα σημειώσω ένα ακόμα στοιχείο που μου έκανε εντύπωση. Ο Αλέξης μίλησε από το βήμα μία ώρα. Σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του δεν υπήρχε ο άλλοτε ενθουσιασμός του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε το πλήθος να παραληλεί.

Τα χειροκροτήματα ήταν τόσο χλιαρά, που έδειχναν ότι έκαναν αγγαρεία οι χειροκροτητές η κάποιος ανιματέρ τους έδινε το σύνθημα. Αλλά και τότε, νόμιζες ότι, πελάτης καφενείου χρησιμοποιούσε τον παλιό τρόπο παραγγελίας, για έναν καφέ η ένα δεύτερο «καρτούτσο».

Έτσι όπως πάμε Αλέξη, όχι ανάκαμψη δε φαίνεται, αλλά σύντομα θα τραγουδάς μαζί με τους συντρόφους έξω από το Μαξίμου, συνοδεία της μπάντας των ενόπλων δυνάμεων, με μαέστρο τον Πάνο Καμμένο το:«χαιρετίσματα στην εξουσία». Εμείς σου το αφιερώνουμε με αγάπη σαν πρόβα τζενεράλε!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του