ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: EIΣΤΕ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ''ΣΦΑΓΕΙΟ''...

Να αποσύρει το σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα ζήτησε από την κυβέρνηση...
ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ως το «χρήσιμο πολυεργαλείο του σάπιου συστήματος» για να ψηφιστούν επώδυνα μέτρα.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Ποιος θα μπορούσε να προτείνει τέτοια βάρβαρα μέτρα και να τα παρουσιάζει ως φιλολαϊκά; Οι σεσημασμένοι του μνημονίου - όπως αποκαλείτε κόμματα της αντιπολίτευσης - ή εσείς που ήρθατε με τον μανδύα του αντιμνημονιακού;» για να συνεχίσει «Το δίπολο «ναι» ή «όχι», μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί τελείωσε. Όλοι είστε μνημονιακοι».

Κορύφωσε την επίθεσή του στην κυβέρνηση ότι λέει «ψέματα» και επενδύει σε κοινωνικούς αυτοματισμούς για να στοχοποιήσει τους αγρότες και όσους διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα
μέτρα.

«Αφήστε την καραμέλα, τα ψέματα και την προβοκάτσια ότι στον δρόμο είναι οι πλούσιοι και οι μεγαλοαγρότες. Λέτε ψέματα» είπε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει «Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει λέξη από όσα λέει η κυβέρνηση. Ηταν όλα προσχεδιασμένα».

«Η κυβερνητική προπαγάνδα είναι εξοργιστική. Αναφέρει ότι δεν φέρνει νέες περικοπές ενώ οι συντάξεις μειώνονται. Διαλύετε τις επικουρικές, μειώνετε τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ, τσακίζετε τις αναπηρικές συντάξεις, αφήνετε στο έλεος της τύχης χιλιάδες ανθρώπους ανίκανους για εργασία» είπε σε άλλο σημείο ενώ αναρωτήθηκε τι έγινε με την 13η και 14η σύνταξη που υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι ένας: να κερδίσει χρόνο, να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση, να στήσει ακόμα έναν ψεύτικο καυγά εντυπώσεων» είπε και συμπλήρωσε «Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: το σχέδιο της κυβέρνησης δεν διορθώνεται , δεν παίρνει από τροποποιήσεις πρέπει να αποσυρθεί όπως ζητούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε διαδηλώσεις στα μπλόκα».

Ποιος στήριξε και χαιρέτησε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο; Ο ΣΕΒ, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και οι εταίροι σας στην ΕΕ. Το σύνολο της λαϊκής πλειοψηφίας είναι απέναντι» σημείωσε για να υποστηρίξει ότι το ασφαλιστικό στοχεύει στην ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης. «Με τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού εκτοπίζονται βίαια χιλιάδες αγρότες και μικροεπαγγελματίες που δεν θα αντέξουν και θα αντικατασταθούν από μεγάλες επιχειρήσεις γι αυτό και σας στηρίζουν στους σχεδιασμούς σας οι μεγαλοβιομήχανοι» είπε και πρόσθεσε « στο βρώμικο πόλεμο προπαγάνδας ακούμε για το κοστοβόρο ασφαλιστικό σύστημα και αρνητικές αναλογίες συνταξιούχων εργαζομένων τα ελλείμματα ταμείων, για ισονομία κ.α. Ακριβώς την ίδια γλώσσα που χρησιμοποιούσαν και οι προηγούμενοι για να σφάζουν ασφαλιστικά δικαιώματα».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση λέγοντας πως με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χάθηκαν από τα Ταμεία 1 δις ευρώ. Αμφισβήτησε την ταξική μεροληψία του πρωθυπουργού λέγοντας «Η κυβέρνηση έλεγε ότι απαιτήθηκαν μόλις 5,7 δις ευρώ , αυτά τα χρήματα αν η κυβέρνηση ήταν ταξικά μεροληπτική θα τα έδινε τα χρήματα αυτά για ανακούφιση πληγέντων. Όμως ακόμα και τα χρήματα που περίσσεψαν δεν έδωσε».

Είπε τέλος ότι «Όταν ζητάτε προστάσεις και θεωρείτε δεδομένη την καταλήστευση των αποθεματικών, τις δεσμεύσεις του μνημονίου, την εργασιακή ζούγκλα είναι σαν να ζητάτε προτάσεις μόνο για τον τρόπο σφαγής των εργαζομένων, συνταξιούχων και νέων συνανθρώπων μας. Αυτές τις προτάσεις θα τις πάρετε από τα άλλα κόμματα με τα οποία ψηφίσατε τα μνημόνια. Προσπάθεια εξαπάτησης του λαού με κατασκευασμένα στοιχεία. Λεει η κυβέρνηση ότι υπερασπίζετε τους αδύναμους και τους νεους. Αέρας κοπανιστός. Κανείς νέος δεν υποστηρίζεται και δεν προστατεύεται όταν η ανεργία ακουμπά το 48%. Ο νέος άνθρωπος καταδικάζεται στην ανέχεια και σε κακοπληρωμένα 5μηνα προγράμματα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του