Ασφαλιστικό: Οι αλλαγές Τσίπρα για να κατευνάσει το «κίνημα της γραβάτας»


Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στους προέδρους των Επιστημονικών Φορέων, με τους οποίους είχε συνάντηση σήμερα (25/01/2016), στο Μέγαρο Μαξίμου.Συγκεκριμένα, στη συνάντηση πήραν μέρος ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλης Αλεξανδρής, και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στους προέδρους των επιστημονικών φορέων, την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει όσο το δυνατόν τους νεότερους, καθώς και τους μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Το Ασφαλιστικό Σύστημα, που οδηγήθηκε σε κρίση μετά από συστηματική λεηλασία, κακοδιαχείριση και ανισότητες, συνέχισε ο πρωθυπουργός, έτσι θα καταστεί, όχι μόνο βιώσιμο, αλλά και κοινωνικά δίκαιο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε στους προέδρους των επιστημονικών φορέων τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, και ζήτησε από τους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις και τις δικές τους προτάσεις.

Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις υπέρ των ηλικιακά νεώτερων και πλέον αδύναμων κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, είναι:







Όπως τονίζουν οι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει «ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με όλους τους κοινωνικούς φορείς και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις μέσα από ουσιαστικό και ειλικρινή κοινωνικό διάλογο».

Ωστόσο, οι αλλαγές που παρουσιάστηκαν από τον πρωθυπουργό και τον κ. Κατρούγκαλο, στους προέδρους των τριών Επιστημονικών Φορέων, δεν πρόκειται να ανακόψουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρι την πανελλαδική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί έχουν κινητοποιήσεις 28 και 29 του μηνός, κατά τη διάρκεια των οποίων, θα κλείσουν τα γραφεία των Ιατρικών Συλλόγων, δεν θα εκδίδονται πιστοποιητικά και γνωμοδοτήσεις, εκτός των ΑμεΑ. Οι δικηγόροι, από την πλευρά τους, θα αποφασίσουν για τη συνέχιση της αποχής στα συλλογικά τους όργανα.

«Αναμένω να ακούσω τις προτάσεις των συναδέλφων, όταν τους μεταφέρω την εικόνα που έχω μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, το πραγματικό κλίμα, αυτό το οποίο διαπίστωσα» δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής, ενώ ο κ. Βλασταράκος τόνισε ότι οι γιατροί «θα μελετήσουν τις προτάσεις και μετά θα απαντήσουν». Πάντως, ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κ. Στασινός σημείωσε ότι δεν έλαβαν συγκεκριμένη δέσμευση γιατί δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι αριθμοί. «Εμείς δείξαμε τη διάθεσή μας να συνεισφέρουμε και στα τεχνικά κλιμάκια και στον διάλογο».

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/663868/asfalistiko-oi-allages-tsipra-gia-na-kateynasei-to-kinima-tis-gravatas#ixzz3yGfukyFF

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του