Μετά τα «γενέθλια» του ΣΥΡΙΖΑ αριστεροί...πλειστηριασμοί!

Μετά τα «γενέθλια» του ΣΥΡΙΖΑ αριστεροί...πλειστηριασμοί!


«ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΛΗΓΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ


Μετά από ένα χρόνο αριστερής διάψευσης που εορτάστηκε με πάρτι γενεθλίων (σε άλλη μια πανελλαδική πρωτοτυπία) το πραγματικό ξεπούλημα! Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την επιθετική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων. Στο φως και 30.000 περιπτώσεις που έχουν και δεν πληρώνουν.



Στο «στόχαστρο» μπαίνουν τα σπίτια και η επιχειρηματικότητα των Ελλήνων, με τους δανειστές να ζητούν την πλήρη απελευθέρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Το πρώτο διάστημα αναμένεται να «στοχοποιηθούν» τα δάνεια τα οποία είναι από καιρό μη εξυπηρετούμενα.

Στο «μάτι του κυκλώνα» θα βρεθούν κυρίως τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια και επιχειρηματικά δάνεια μεγάλης αξίας.

Τραπεζικά στελέχη εξηγούν ότι οι Τράπεζες σκοπεύουν να καταρτίσουν λίστες με τους δανειολήπτες που έχουν τα μεγαλύτερα και ακριβότερα στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια με αξία έως 5 εκατ. ευρώ.

Τα δάνεια ωστόσο αναμένεται να αλλάξουν χέρια και να προωθηθούν σε Funds, έστω και σε δεύτερο επίπεδο, γιατί οι Τράπεζες επιθυμούν να τα «ξεφορτωθούν» από τους ισολογισμούς τους.

Οι Τράπεζες ήδη καλούν σε ρυθμίσεις τους δανειολήπτες, ωστόσο οι διευκολύνσεις που παρέχουν είναι δεν είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Προσφέρουν δηλαδή ό,τι υπάρχει και τώρα: Παράταση διάρκειας αποπληρωμής και πληρωμή μόνο των τόκων, τα οποία δεν αποτελούν «ριζικές» λύσεις για τη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Γι’ αυτό και φαίνεται πως θα αναλάβουν ρόλο ασφαλιστικές και τα γεράκια των ξένων funds. Έτσι, δεν αποκλείεται να δούμε...σκηνές Ισπανίας με εξώσεις ιδιοκτητών.

Ή ακόμα και να προτείνεται στους δανειολήπτες να γίνονται νοικάρηδες στα σπίτια τους, την κυριότητα των οποίων θα παίρνει η Τράπεζα, ή να ισχύουν άλλες καταστάσεις όπως η εκχώρηση της κυριότητας του ακινήτου σε ασφαλιστική και σε αντάλλαγμα η ασφαλιστική, θα του καταβάλλει κάποιο ποσό, το οποίο θα φτάνει για να πληρώνει την υποθήκη του και να επιβιώνει.

Εκπνέει η προθεσμία

Υπενθυμίζεται πως στις 14 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία για όσους έχουν ενταχθεί παλιότερα ή πρόσφατα στο νόμο Κατσέλη, ώστε να προσκομίσουν εκ νέου δικαιολογητικά.

Για τις πιο απλές περιπτώσεις δανειοληπτών ενταγμένων στο νόμο Κατσέλη απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση του ποσού που οφείλει ο δανειολήπτης, αντίγραφο Δελτίου ταυτότητας, πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης, δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2015 (έντυπο Ε1), εκκαθαριστικό 2015, τελευταία δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) και κατάσταση μισθοδοσίας (εφόσον εργάζεται ο δανειολήπτης)

Η περίπτωση των κακοπληρωτών

Τελεσίγραφα σε περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές δανειολήπτες στέλνουν οι τράπεζες με σαφέστατο μήνυμα: «Πληρώστε τα δάνεια σας, διαφορετικά θα λάβετε ειδοποιητήριο πλειστηριασμού» ακόμη και για την πρώτη κατοικία.

Ηδη οι τράπεζες, σύμφωνα με το Εθνος, έχουν εντοπίσει περισσότερους από 30.000 στρατηγικά κακοπληρωτές, ενώ οι διασταυρώσεις στοιχείων συνεχίζονται και δεν αποκλείεται ο αριθμός να είναι μεγαλύτερος. Σύμφωνα δε με εκτιμήσεις, αντιμέτωποι με πλειστηριασμό θα βρεθούν αρχικά περί τους 10.000 δανειολήπτες, που έχουν μεγάλα ακίνητα στην κατοχή τους και οι οποίοι αν και μπορούν συστηματικά αποφεύγουν να ρυθμιστούν και να πληρώσουν.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/664042/pleistiriasmoi#ixzz3yKcWIfnj

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του