ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ “ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ” Π.ΜΑΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ “ΕΚΑΨΕ” Ο ΚΟΡΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ! ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 500.000 ΕΥΡΩ Ο ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΤΖΙΡΟΣ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΟΙ “ΚΑΥΤΟΙ” ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΥΜΑΤΑ…


maurikos

 ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ για την μεγάλη σπείρα με το κύκλωμα εκβιαστών! Βαριές οι κατηγορίες και για τους τρεις! Θα απολογηθούν την Παρασκευή!Η ΕΛ.ΑΣ τους παρακολουθούσε επί 9 μήνες! ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ!
ΟΛΟΙ ΟΙ “ΚΑΥΤΟΙ” ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΘΥΜΑΤΑ
korios
UPDATE -16:05


Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι της Τρίτης (23.02.2016) στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη. Και οι τρεις πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή (26.02.2016).

Η παρουσία των κατηγορούμενων στον εισαγγελέα ήταν τυπική διαδικασία αφού τους ασκήθηκαν διώξεις και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον ανακριτή, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή (26.02.2016). Μετά την παρουσία του εκδότη της Ακρόπολης στον εισαγγελέα, ο κ. Κούγιας τόνισε πως «ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος κ. Φράγκος αποκάλυψε στον εισαγγελέα ότι η φερόμενη ως θύμα είναι υπάλληλος του. Οπότε καταρρέει όλο το οικοδόμημα, γιατί αν πράγματι είναι υπάλληλός του δεν χρειαζόταν η εμπλοκή του εντολέως μου». Σημείωσε επίσης ότι ο Π. Μαυρίκος δεν γνωρίζει τον κ. Φράγκο, ούτε και ο δεύτερος τον εκδότη της Ακρόπολης.

Νεότερη ενημέρωση:
Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δυο δημοσιογράφων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης.
Συγκεκριμένα , ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τοοικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία. Ο εκδότης αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι φέρονται να εμπλέκεται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.
Ο συνήγορος του εκδότη Αλεξης Κούγιας σε δήλωση του υπογράμμισε ότι ” κατα την κρίση μου δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης οπως εχει αναδειχθεί απο τα ΜΜΕ”.
Ο συνήγορος είπε οτι ο εκδότης αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση και εκτίμησε πως η καθυστέρηση να οδηγηθεί στον εισαγγελέα “οφείλεται στην προσπάθεια να γίνει σοβαρότερη η υποθεση και να συμπληρωθεί από καποια στοιχεία”.
“Περιμενω για να δουμε ποιες θα είναι οι κατηγορίες” είπε συμπληρώνοντας οτι η εμπλοκή του εντολέα του έχει να κάνει “με προσπάθεια κάποιων που εχουν θίγει απο δημοσιεύματα του και προσπάθησαν να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ ειναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με την πολιτική, την κοινωνία και τα αθλητικά”.
Αναφερόμενος στις συνομιλίες που φέρονται να έχουν καταγραφεί ο κ. Κούγιας ειπε “μου θυμίσουν περισσότερο σενάριο” λέγοντας ότι οι αστυνομικοί ερμηνεύουν τις συνομιλίες που καταγράφονται αποσπασματικά.
Είναι χαρακτηριστικό όπως είπε πως “Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ειναι τρία, τον εναν δεν τον γνωρίζει καν”.
” Απο αυτό που διάβασα, μια καταθεση κυρίας σε νευραλγικό πόστο στην ΕΥΔΑΠ με κοινωνικοπολιτική θεση. Θα δουμε το σύνολο δικογραφίας και θα εξετάσουμε” κατέληξε ο κ. Κούγιας.
Ο συνήγορος του εκδότη , Αλέξης Κούγιας, λίγο μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης δήλωσε :
“Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινική δίωξης προέκυψε πως ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος Κ. Φράγκος απεκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύμα ειναι υπάλληλος του.
Ετσι καταρρέει το οικοδόμημα, αφού δεν χρειαζόταν η εμπλοκή του εντολέα μου μιας και είχαν οποιαδήποτε επαφή οι δυο τους.
Επίσης, ενώ υπήρχε η φημολογία οτι συνελήφθησαν και αλλοι και πως υπήρχαν και άλλοι συνεργοί τελικά φαίνεται πως δεν υπαρχει εγκληματική οργάνωση καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, Μαυρίκος και Φράγκος, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.
Παράλληλα, η καταγγέλουσα μίλησε και για άλλους εκδότες οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν καθολου και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Έχουμε μια υπόθεση με μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ότι αξίζει”.
Από την πλευρά της, η Έλενα Μπατσούλη, δικηγόρος του Κ. Φράγκου, δήλωσε σχετικά: “Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υποθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη”.

Προηγούμενη ενημέρωση 14:02: Τουλάχιστον 20(;) άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση! Στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκε πριν λίγο, ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσάς και Χρήστος Φράγκου.
20160223_143028(1)
mavrikos-evelpidon

Στον εισαγγελέα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, πρόκειται να οδηγηθούν το μεσημέρι ο 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων μαζικής ενημέρωσης, Παναγιώτης Μαυρίκος, καθώς και οι δύο δημοσιογράφοι, Παναγιώτης Μουσάς ηλικίας 50 ετών και ο εμπνευστής του άρθρου που τιτλοφορείται «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», Χρήστος Φράγκου 35 ετών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.
20160223_143007 20160223_143008(1) 20160223_143008 20160223_143008-1
Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και 500.000 ευρώ το μήνα.
Η έρευνα της αστυνομία ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.
20160223_142928
20160223_142929
Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.
Δείτε δηλώσεις του συνήγορου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια (στα πλάνα διακρίνεται με την μητέρα του εκδότη):
MAH00063_10043
MAH00063_21622
MAH00063_22856


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του