Ο ΚΟΡΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ: Τι έλεγαν οι εκβιαστές στα θύματά τους: “Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γ@@@σω”

XEIROPEDES5_533_355

40 κλήσεις τη μέρα…. για να εκβιάσουν και να εισπράξουν… ΔΙαβάστε τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στην επιφάνεια! Στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες θύματά τους για πολλά χρόνια: Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος των εκβιαστών όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ότι έπαιξε ο λεγόμενος σούπερ κοριός της ΕΥΠ που κατέγραψε απίστευτες συνομιλίες μεταξύ των εκβιαστών και των θυμάτων τους.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους διοικητές ΔΕΚΟ και δημοσίων οργανισμών αλλά και επιχειρηματίες είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και 40 τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους για να εξασφαλίσουν την είσπραξη.

Τα ίδια στοιχεία λένε μάλιστα ότι η δράση του κυκλώματος φτάνει πίσω τουλάχιστον ως το 2009, ενώ πλέον με τους εκβιασμούς τους είχαν καταφέρει να έχουν απίστευτους… τζίρους που έφταναν ως και τα 500.000 ευρώ το μήνα.

Είναι ενδεικτικός ο τρόπος που δρούσαν όπως φαίνεται μέσα από ένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα πόυ σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος έχουν καταγραφεί και όπου ο ένας εκ των εκβιαστών φέρεται να λέει σε ένα από τα θύματά του:

“Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα…”

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ωστόσο ότι είναι μόνο ένα μέρος του κυκλώματος των εκβιαστών.

Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Τα χρήματα που έπαιρναν από τα θύματά τους τα εμφάνιζαν ως… διαφήμιση σε χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες ή σε κατ’ ευφημισμό και μόνο ενημερωτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, όπως σημειώνεται σε σχετικό άρθρο. Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης, όπως σημειώνει ρεπορτάζ ειδησιογραφικού πρακτορείου.

Σύμφωνα με άρθρο που διαβάσαμε , σε αυτή την επιχείρηση, οι αστυνομικές αρχές είχαν ξεκινήσει τις έρευνες πολλούς μήνες και έχουν στη διάθεσή τους, συνομιλίες και άλλο υλικό που τους οδήγησε στις τρεις αυτές συλλήψεις. Σε αυτό το υλικό υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές. Στον μεγάλο φάκελο της υπόθεσης υπάρχει και η καταγγελία γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δέχθηκε επίσης εκβιασμό.

Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε από τον Μάιο του 2015, όταν σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας του συγκεκριμένου εκδότη είχε προκληθεί σάλος και είχε οδηγηθεί σε παραίτηση διευθυντικό στέλεχος μίας ΔΕΚΟ. Οι εκβιασμοί όπως προκύπτει είχαν ξεκινήσει πριν από 9 χρόνια, αλλά μετά την παραίτηση αυτού του στελέχους άρχισαν οι έρευνες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του