Πάμε για νέο Μνημόνιο - Ακυρώθηκε πριν τη λήξη το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδας με το ΔΝΤ


ooksoatΔεκτό 

έγινε το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας με το ΔΝΤ, το οποίο είχε συμφωνηθεί το 2012.
Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ που παρουσιάζει η imerisia.gr η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ ήταν κοινή, ώστε να αποφευχθεί η πληρωμή διοικητικών επιβαρύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα. Όπως διευκρινίζουν, η απόφαση αυτή ελήφθη για να αποφευχθούν διοικητικά κόστη που συνδέονται με την παραμονή του μνημονίου σε ισχύ, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την σύνταξη νέου μνημονίου.


«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υπεύθυνος για την Ελλάδα Αντρέας Αντριάνο.
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα εξέπνεε ούτως ή άλλως στα τέλη Μαρτίου 2016 ενώ το υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έχει ήδη αιτηθεί νέο πρόγραμμα από το Ταμείο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα - όπως και όλα τα κράτη σε πρόγραμμα - συνάπτουν ξεχωριστό μνημόνιο με ΔΝΤ. Το μνημόνιο αυτό (MEFP) είχε συνάψει το 2012 και παρέμενε ανενεργό τον τελευταίο χρόνο και το υπόλοιπο διαθέσιμο δόσεων ήταν στα 16 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα οι συζητήσεις στην Αθήνα με τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου μπαίνουν στα βαθιά για το ύψος του δημοσιονομικού κενού ως το 2018, το οποίο εκτιμάται σε 9 δισ. ευρώ από την πλευρά του Ταμείου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του