Ανταλλάσουμε το προσφυγικό με αξιολόγηση και μείωση χρέους αλλιώς... γαία πυρί μιχθήτω

prog


Ώρα μηδέν για την συνοχή της 

Ευρώπης σαν οργανισμός καθώς η Ευρώπη της "αλληλεγγύης" έχει πεθάνει προ πολλού. Το τελευταίο του χαρτί ετοιμάζεται να παίξει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου εκεί που αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να αποφευχθεί ένας μίνι Παγκόσμιος Πόλεμος αλλά και να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανταποδώσει τον εκβιασμό που δέχεται η χώρα τις τελευταίες μέρες. Θα απαιτήσει άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης αλλά και απομείωση του χρέους της χώρας ώστε να υπερψηφίσει τις προτάσεις για χρηματοδότηση άλλων κρατών. Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας απειλεί πως αν δεν ικανοποιηθούν τα ελληνικά αιτήματα, η χώρα θα προχωρήσει σε βέτο τόσο αναφορικά με το δάνειο που αιτείται η Πολωνία όσο και στη νέα αξίωση της Τουρκίας για χρηματόδότηση 9 δισ. ευρώ (από 3 που είχε συμφωνηθεί) για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.


Επίσης, στα αιτήματα της ελληνικής πλευράς συμπεριλαμβάνονται και φορολογικά ζητήματα, τα οποία αφορούν τους αγρότες. Ο κ. Τσίπρας θέλει να περάσει το φορολογικό που ισχύει στην Γερμανία και στη Μ. Βρετανία που θέλει τους αγρότες να φορολογούνται ανάλογα με τα στρέμματα. Μάλιστα, ισχύει αφορολόγητο όριο τα 200 στρέμματα. Φυσικά, πάγιο είναι το αίτημα να μην μειωθούν μισθοί και συντάξεις.

Την ίδια ώρα, κύκλοι της Ε.Ε ήδη έχουν αρχίσει να σπέρνουν τρομολαγνικά σενάρια πως στην έκτακτη σύνοδο κορυφής κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη της Ενωμένης Ευρώπης αν δεν ληφθούν οι "σωστές" αποφάσεις. Το "σωστές" βέβαια χωράει πολλές ερμηνείες. Η Γερμανία, ας πούμε, θεωρεί ότι είναι "σωστή" η χρηματόδοτηση της Τουρκίας γιατί βλέπει ότι μια ανάφλεξη στην περιοχή θα βάλει σε κίνδυνο τα συμφέροντά της στον ενεργειακό τομέα.

Κάπου εδώ μπαίνουν και οι Αμερικάνοι που επανέρχονται στο προσκήνιο με αναφορές υπέρ της χώρας μας. Όπως έχουμε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν, οι ΗΠΑ και η Ρωσία αντιτίθενται στην χρηματοδότηση της Τουρκίας και πιέζουν προς την κατεύθυνση ίδρυσης κουρδικού κράτους ώστε οι αγωγοί πετρελαίου να περνούν απρόσκοπτα και να καταλήγουν στις δεξαμενές τους.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Τζακ Λιου, κατά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας ενώ μόνο απαρατήρητο δεν περνά το γεγονός ότι από χθες στην ηγεσία του ΝΑΤΟ τοποθετήθηκε αμερικανός στρατιωτικός.

Το ΝΑΤΟ με την παρουσία του στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας δημιουργεί status quo στο Αιγαίο και ουσιαστικά νομιμοποιεί τη στρατικοποίηση των νησιών μας κάτι που αποτελεί σοβαρό πλήγμα στην τουρκική εξωτερική πολιτική.

Κατρακυλούν οι κρατήσεις στα νησιά

Ισχυρό πλήγμα δέχεται ο τουρισμός στα ελληνικά νησιά, εξαιτίας των πιέσεων από τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές.

Ηδη υπάρχουν ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και πτήσεων για την προσεχή σεζόν, όπως και περικοπή δρομολογίων από εταιρείες κρουαζιέρας σε νησιωτικούς προορισμούς που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος.

Χαρακτηριστικό είναι πως στη Λέσβο, οι μειώσεις στις κρατήσεις από κάποιες αγορές φτάνει ακόμη και το 90%, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, στην «Καθημερινή».

Δύσκολη είναι όμως η κατάσταση και στη Χίο, όπου η φετινή χρονιά προδιαγράφεται ως η χειρότερη των τελευταίων 40 ετών, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Εως τώρα τα στοιχεία δείχνουν μείωση των κρατήσεων σε ποσοστό 60%. Πλήγμα δέχεται και στην Κω ο τουρισμός, με τις κρατήσεις να είναι πεσμένες κατά 36%, ενώ στη Σάμο το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 40%.

Κουρουμπλής: Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Τσίπρας

«Η κυβέρνηση εκτιμά τη στάση των αγροτών και την κατανόηση που έχουν επιδείξει και δεν θα τους ξεχάσει στο μέλλον» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε: «Η Ιθάκη του Τσίπρα είναι η ρύθμιση του χρέους. Ο Τσίπρας να ξέρετε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Όλοι όσοι βάλουν εναντίον της κυβέρνησης θα πρέπει να κάνουν υπομονή τέσσερα χρόνια και τότε θα δούμε». Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη ΝΔ να προηγείται, ο υπουργός δεν θέλησε να τοποθετηθεί και είπε αστειευόμενος «τη διαφορά αυτή την βλέπετε εσείς, εγώ όπως γνωρίζετε δεν βλέπω».

Για το μεταναστευτικό ζήτημα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε «η Ελλάδα θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει το ζήτημα με ανθρωπιά και μακροπρόθεσμα θα κερδίσει και από αυτή της τη στάση και από αυτή της τη συμπεριφορά».

Ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις

Την πίεση στην Κυβέρνηση εντείνουν οι δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες δύο ημέρες. Ειδικότερα, αλλαγή της σύνθεσης της κυβέρνησης δηλώνει ότι θα ήθελε το 58% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύεται στην εφημερίδα των Συντακτών. Με την ίδια δημοσκόπηση το 78% τάσσεται κατά της προκήρυξης εκλογών τους επόμενους μήνες. Στην άποψη ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα αντιστέκεται στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων», το 38% δηλώνει ότι διαφωνεί πλήρως και το 20% μάλλον διαφωνεί.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 4,3 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,4%, Χρυσή Αυγή με 5,1%, ΚΚΕ 4,7% , Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3% και ΠΟΤΑΜΙ με 2,2%.

Προβάδισμα 6,5 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που διενεργήθηκε για τον ΣΚΑΪ το διάστημα 22-24 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 24%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%. 'Ενωση Κεντρώων και Δημοκρατική Συμπαράταξη συγκεντρώνουν 4,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5% και το Ποτάμι 2%.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του