Οι ορδές των προσφύγων φέρνουν ελάφρυνση του προγράμματος

pniksou


Υπό την πίεση του 

προσφυγικού, το Βερολίνο εξετάζει, όπως όλα δείχνουν, ακόμα και τη χαλάρωση των όρων του ελληνικού προγράμματος για να μπορέσει η Αθήνα να ανταποκριθεί καλύτερα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

To ρεπορτάζ της Deutsche Welle επιβεβιαώνει το πρωινό αποκλειστικό ρεπορτάζ του spirospero.gr (Ανταλλάσουμε το προσφυγικό με αξιολόγηση και μείωση χρέους αλλιώς... γαία πυρί μιχθήτω), στο οποίο αποκαλύπταμε τα σχέδια του Τσίπρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 7ης Μαρτίου.


Φαίνεται λοιπόν ότι ο "εκβιασμός του Τσίπρα θα βρει πρόσφορο έδαφος. Συγκεκριμένα, την αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ελλάδα φαίνεται πως εξετάζει η Ανγκελα Μέρκελ, εξαιτίας των πιέσεων που υπάρχει απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία, λόγω της προσφυγικής κρίσης. Οπως σημειώνει η Deutsche Welle, επικαλούμενη το «Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), ηγετικοί κύκλοι των χριστιανοδημοκρατών αναφέρουν πως το Βερολίνο δεν εξετάζει πλέον χωριστά το ελληνικό πρόγραμμα και την προσφυγική κρίση.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα κάνει προσπάθειες να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, μπορεί να ελπίζει σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο προσεχές Eurogroup, για παράδειγμα.

Παράλληλα, η κ. Μέρκελ επιδιώκει να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους Ευρωπαίους εταίρους της, όχι μόνο ως προς την αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στο να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του