ΒΡΟΧΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ...


...ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ...
Συγκεκριμένα, από το νομοσχέδιο με διατάξεις του λεγόμενου παράλληλου ...
προγράμματος που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο, αφαιρέθηκαν 42 άρθρα αλλά προστέθηκαν 18 υπουργικές τροπολογίες και έξι βουλευτικές. Πολλές εκ των τροπολογιών ήταν εκπρόθεσμες ενώ άλλες όπως αυτή που επιτρέπει στον υπουργό Εθνικής Αμυνας να παραχωρεί έργα για την hotspots με απευθείας αναθέσεις «προσγειώθηκαν» στην Βουλή μες τα μαύρα μεσάνυχτα.

Επίσης, στο νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση που συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια και θα ψηφιστεί αύριο έχουν ήδη κατατεθεί εννέα υπουργικές τροπολογίες, αναμένεται να κατατεθούν κι άλλες καθώς επίσης να γίνουν αποδεκτές ορισμένες «φωτογραφικές» βουλευτικές τροπολογίες.

Από τις υπουργικές ξεχωρίζει αυτή με την οποία τα μέλη του ΔΣ του ΕΟΤ αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού ορίζονται χωρίς να τηρούνται οι προβλέψεις του σχετικού νόμου. Του υπουργείου εξωτερικών με την οποία προσλαμβάνονται με απλή υπουργική απόφαση 150 υπάλληλοι για να καλύψουν τις ανάγκες διπλωματικών και προξενικών αρχών. Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους η δαπάνη από τις προσλήψεις αυτές θα φτάσει τις 150.000 ευρώ μηνιαίως.

Από την βουλευτικές ξεχωρίζει αυτή που προτείνει την επανεπιλογή προσώπων που ήδη έχουν αποτελέσει ή αποτελούν μέλη των Συνταγματικών Ανεξάρτητων Αρχών. Το κείμενο υπογράφει μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης προχώρησε στην απόσυρση άρθρων που χαρακτηρίστηκαν από την αντιπολίτευση ως σκανδαλώδη.

Ειδικότερα, απέσυρε το άρθρο 48, που επιτρέπει την κατ’ εξαίρεση παραίτηση των ΟΤΑ από την άσκηση ένδικων μέσων για μισθολογικές απαιτήσεις κατά πρωτόδικων αποφάσεων που διατάσουν την παραμονή ή επάνοδο εργαζομένων στην υπηρεσία τους, & ήρε το αξιόποινο των πράξεων που έγιναν πριν την δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου και έπαυε οριστικά τις ποινικές και πειθαρχικές διώξεις κατά Δημάρχων, Περιφερειαρχών κ υπαλλήλων ΟΤΑ, που δεν προσέφυγαν δικαστικά για υποθέσεις εργατικών διαφορών του προσωπικού και παρέτειναν τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου κ έργου αυτού του προσωπικού. Καθώς επίσης και το άρθρο 32 που προβλέπει «τη δυνατότητα αποσπάσεων, διαθέσεων ή τοποθετήσεων απλώς με υπουργική απόφαση για μόνιμους και ΙΔΑΧ υπαλλήλους από Υπουργεία προς εποπτευόμενους φορείς τους κ θυγατρικές αυτών κ αντίστροφα, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του