Το προσφυγικό την οδηγεί σε πτώση – όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι στο μίνι υπουργικό συμβούλιο




Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή. Διαπιστώνει ότι το προσφυγικό πρόβλημα την ξεπερνάει και ελπίζει και πάλι στη Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία συστήνει ψυχραιμία.

Η επικοινωνία της Αθήνας με το Βερολίνο όμως δεν απέδωσε κάτι συγκεκριμένο. Υπήρξαν υποσχέσεις ότι θα γίνουν προσπάθειες να πειστούν τα κράτη που έκλεισαν τα σύνορα να τα ξανανοίξουν.

Εντυπωσιακό είναι ότι στο χθεσινοβραδινό μίνι υπουργικό συμβούλιο ακούστηκε και το εξής: «Δεν πρέπει να πέσουμε από το προσφυγικό γιατί δεν θα μπορέσουμε να επικαλεστούμε ότι μας έριξαν».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επανέφερε το θέμα ότι έπρεπε στη Σύνοδο Κορυφής να ασκηθεί βέτο για το προσφυγικό και όχι αν απειλήσουμε με βέτο στο θέμα της Βρετανίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός γ. Μουζάλας δήλωσε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ότι θέτει στη διάθεση του πρωθυπουργού την παραίτησή του, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είπε αμέσως ότι «δεν γίνεται αποδεκτή», οπότε όταν δημοσιοποιήθηκε η διάθεση Μουζάλα να παραιτηθεί το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής διέψευσε τα περί παραίτησης υπουργού.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα δημοσιεύματα τα οποία βασίζονται πάνω στην φημολογία παραίτησης του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τη στιγμή που ακόμη και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος δεν βοηθούν.

Tην ώρα που διαδίδεται η φήμη της παραίτησής του βρίσκεται στη Μυτιλήνη καθώς συνοδεύει τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίπο Γκράντι, ενώ αύριο ο υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες ώστε να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε.

Η διάψευση είναι η πρώτη αντίδραση. Η δεύτερη αντίδραση είναι η απορία, από πού προκύπτουν αυτά τα δημοσιεύματα και τι εξυπηρετούν».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του