ΕΚΤΑΚΤΟ: ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ΘΡΑΚΗΣ-ΜΠΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ “ΕΜΦΡΑΓΜΑ” ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ-ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


ymath_trakter2

Οι αγρότες είναι απογοητευμένοι από τη συνάντηση με τον Τσίπρα και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους-Δεν το βάζουν κάτω και τίποτα δεν τους σταματά.
Από το πρωί στη Θεσσαλονίκη επικρατεί απίστευτο κομφούζιο καθώς οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες μπούκαραν στην πόλη με τα τρακτέρ.

Ένταση λίγο μετά τις 12.00 έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με αγρότες από 22 μπλόκα να προσπαθούν να ρίξουν την εξωτερική πόρτα για να μπουν μέσα. Αρχικά κάποιοι σκαρφάλώσαν στα κάγκελα και άλλοι άναψαν φωτοβολίδες. Στη συνέχεια ένας οδηγός τρακτέρ προσπάθησε να ρίξει την εξωτερική πύλη με το τρακτέρ του. Ένωσε όπως θα δείτε στο επόμενο βίντεο, την πύλη του υπουργείο με το τρακτέρ του, με μία αλυσίδα και στη συνέχεια έκανε όπισθεν. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, αλλά οι αγρότες παραμένουν στο σημείο…
Στη συνέχεια οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του ΥΜΑΘ διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οι αγρότες τοποθέτησαν δική τους αλυσίδα, κλειδώνοντας συμβολικά για λίγη ώρα την είσοδο του υπουργείου, άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα. Οι αγρότες προτίθενται να παραμείνουν στο ΥΜΑΘ τουλάχιστον μέχρι τις 16:00 το απόγευμα…Οι αγρότες είχαν αρχίσει να μπαίνουν στην πόλη με τα τρακτέρ τους, λίγο μετά τις 11.00 και πολύ γρήγορα προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους. Πολλοί επιβάτες λωφορείων, κατέβηκαν και έβριζαν τους αγρότες, καθώς ήθελαν να πάνε στις δουλειές τους και τους εμπόδιζαν. Οι αγρότες απαντούσαν στις ύβρεις, με τους περισσότερους επιβάτες τελικά να συνεχίζουν με τα πόδια για τις δουλειές τους…
«Έμεινα άφωνος, ακούγοντας τα τρακτέρ που περνούσαν, παρέλαση ολόκληρη, στην παραλία, κορνάροντας. Νομίζω ότι αυτό ξεπερνάει κάθε όριο, αυτή η συμπεριφορά των αγροτών», σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Μπορεί να έχουν όποια δίκια νομίζουν ότι έχουν, αλλά ο τρόπος αντίδρασης δεν είναι το νταηλίκι αυτό». «Θλίβομαι κανονικά για την κατάσταση», πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:02
Αυτή την ώρα έχουν φτάσει έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, και προσπαθούν με ένα τρακτέρ να ρίξουν κάτω την κεντρική καγκελόπορτα, όπως μεταδίδουν τοπικά ειδησιογραφικά πόρταλ που διαβάσαμε. Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν μαζευτεί από 22 και πλέον μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, δήλωσε σε ειδησιογραφικό πρακτορείο : «Κανείς δεν ξέρει πότε θα φύγουμε. Όλα είναι ανοιχτά».
trakter_xanth_03trakter_xanth_01ImageHandlerymath_trakter2ymath_trakter

Δείτε μέσα από εικόνες την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους…
Κυκλοφοριακό έμφραγμα έχει δημιουργηθεί…
FGFGG αρχείο λήGFGFGψης (1) αρχείο λήGGGψης (1)
Ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής οκτώ μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, Δημήτρης Μόσχος, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη εξέφρασε την απογοήτευσή από τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αλλάζει τίποτα, μας επανέλαβε ό,τι είπε στους συναδέλφους μας στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα».
«Άφησε από έξω από τη φορολογία τη συνδεδεμένη και την εξισωτική, ενώ το αφορολόγητο το έθεσε στις 12.000 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων και των ασφαλιστικών εισφορών) και 3.000 ευρώ για κάθε παιδί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το μόνο θετικό είναι «το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ, κάτι που δεν υπήρχε στο προσχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα».
trakter_xalkidona_02

Το σημερινό δελτίο κινητοποιήσεων είναι το εξής:
* Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

* Υπό κατάληψη είναι η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

* Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας-πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 23:00.

* Στα διόδια των Μαλγάρων, που είναι ανοιχτός ο δρόμος, γίνεται γενική συνέλευση και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και εκεί αγρότες στην κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης.
* Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

* Στον νομό Πιερίας, στο Αιγίνιο, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη. Οι συνάδερφοί τους, που παραμένουν στη αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη συνεδριάζουν το απόγευμα για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής. Η διέλευση στο σημείο είναι ανοικτή.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Νίκαιας

Στο μεταξύ σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ανάλογα με το τι προβλέπουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν έπειτα από την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι αγρότες ανέφεραν ότι οργανωμένος αγώνας τους «αφήνει παρακαταθήκη» για τα αιτήματά τους αλλά και για το ίδιο το κίνημα, «γιατί δεν είναι αγώνας μια και έξω». Παράλληλα, δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα και παραμένουν στα μπλόκα.

Επ’ αόριστον αποκλεισμός για φορτηγά και νταλίκες στο τελωνείο της Εξοχής – Έκλεισε ξανά ο Προμαχώνας

Την ίδια ώρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοαλβανικά σύνορα έκλεισε ξανά έπειτα από 24 ώρες που παρέμεινε ανοιχτό. Μιλώντας στο ΑΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι έπεσαν στο κενό οι προτάσεις που έθεσαν οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα στον πρωθυπουργός για θέματα κόστους παραγωγής, αφού «ούτε αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, αλλά ούτε και χαμηλό ρεύμα συζήτησε ο πρωθυπουργός».

Αναφέρθηκε επίσης στα θετικά της συνάντησης, λέγοντας ότι «για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε το αφορολόγητο, ενώ η συνδεδεμένη και εξισωτική δεν θα μπαίνουν σαν εισόδημα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των συμμετεχόντων στο μπλόκο του Προμαχώνα, το Σάββατο το μεσημέρι.

Σταθεροί στο πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει για τη διευκόλυνση των οδηγών ιδιωτικών χρήσης οχημάτων και λεωφορείων, παραμένουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Βασίλης Καστίδης.

Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των ΙΧ οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10 το πρωί, οπότε κλείνει και πάλι. Πάντως, όπως εξήγησε ο κ. Καστίδης «διευκολύνουμε την κυκλοφορία όταν διαπιστώνουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του