ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΡΑΤΑ Η ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ...


«Στη δική μας αντίληψη δεν θα έπρεπε ειδική επιχείρηση συγκεκριμένου ...
σκοπού να υποκαταστήσει το καθήκον της ΕΕ να διαφυλάξει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Με μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό, με όλους τους Έλληνες, είδαμε ότι όλα αυτά σχεδιάστηκαν και αποφασίστηκαν ερήμην της Ελλάδος και απόντος του πρωθυπουργού» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην ενεργοποίηση ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να μειωθούν τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών που ξεκινούν από την Τουρκία και μέσω των ελληνικών νησιών αναζητούν ασφαλές καταφύγιο στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε ότι μία παρέμβαση του ΝΑΤΟ που θα έχει σκοπό την αποτελεσματική ανάσχεση μεταναστευτικών ροών θα ήταν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, με προϋπόθεση ότι δεν θα θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει την διαρκή υποχρέωση της Ευρώπης να ασφαλίζει τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε τη στάση της Τουρκίας λέγοντας πως δεν έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η Τουρκία, που ισχυρίζεται πως έχει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αποτελεσματική αστυνομία και υπηρεσίες ασφαλείας να μην μπορεί να εξαρθρώσει τα κυκλώματα των διακινητών αλλά να χρειάζεται την προστασία και συνδρομή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορά μας με τα Σκόπια, τονίζοντας ότι η ΝΔ παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό αυτήν τη συζήτηση. «Με έκπληξη ακούμε στελέχη της κυβέρνησης να αναφέρονται σε αυτό σαν τίποτα να μην σημαίνει κάτι τέτοιο» τόνισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει την ευθύνη γιατί, όπως είπε, χάθηκαν επτά-οκτώ μήνες.

«Αντιμέτωπη με αυτήν την κατάσταση αποδέχτηκε σοβαρές δεσμεύσεις για τη χώρα. Η αδυναμία της να τις εκπληρώσει προσφέρει επιχειρήματα σε κάποιους να σκέφτονται αποκλεισμούς της χώρας από τη Σένγκεν» επεσήμανε και ανακοίνωσε πως η ΝΔ έχει καταλήξει σε συμπεράσματα, τα οποία θα παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών την ερχόμενη Δευτέρα, και στο ΕΛΚ. «Θα κάνουμε ό,τι είναι σκόπιμο για να βοηθηθεί η χώρα» υπογράμμισε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του