Τραγικό: 2.000 μετανάστες μας στέλνει η Μέρκελ! Με βάση τη συμφωνία, η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή χιλιάδων μεταναστών





Δεν είναι καθόλου καλά τα πράγματα για την Ελλάδα στο μεταναστευτικό καθώς θέμα ημερών είναι να υπογραφεί η διμερής συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα που αποτελεί χώρα εισόδου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, έως την Τρίτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με την Αθήνα, ενώ ανάλογη διμερής συμφωνία υπεγράφη ήδη μεταξύ Βερολίνου και Μαδρίτης.
Με βάση τη συμφωνία, η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών, αλλά η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω.
Στο μεταξύ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες στο ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν.
Είναι σαφές, διεμήνυσε η καγκελάριος, ότι «το έτος 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί», αναφερόμενη στη μαζική υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία. Την περασμένη Τετάρτη εκπροσωπος του γερμανικού υπουργειου Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι απομένουν μονο μερικές λεπτομέρειες για να κλείσουν οι συμφωνίες της Γερμανίας με την Ελλάδα και την Ιταλία για επαναπροώθηση προσφύγων. Όπως είπε, τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν πολύ εντατικές συνομιλίες και σε υπουργικό επίπεδο.

Κίνδυνος στο μεταναστευτικό από την κρίση της τουρκικής οικονομίας

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση διαβλέπει κινδύνους για την ασφάλεια της ΕΕ σε περίπτωση που καταρρεύσει η τουρκική Οικονομία. Και δεν είναι μόνο το προσφυγικό αλλά και η προσέγγιση Άγκυρας-Μόσχας. Έτσι εξηγούνται πρωτίστως οι προσπάθειες που καταβάλει το Βερολίνο να εξομαλύνει τις σχέσεις του με την Άγκυρα αλλά και να συμβάλει στην σταθερότητα της Τουρκίας. Ενδεικτική για αυτή την εκτίμηση είναι δήλωση της καγκελαρίου Μέρκελ αυτές τις ημέρες ότι η ΕΕ έχει κέρδος όταν επικρατεί μια σταθερή οικονομική κατάσταση στις γειτονικές χώρες. Όπως τόνισε ακόμη: «Η Γερμανία επιθυμεί μια οικονομικά ευημερούσα Τουρκία». Σύμφωνα με την αγγλόφωνη ιστοσελίδα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και στην τηλεφωνική τους επικοινωνία η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε τον κ. Ερντογάν πως μια ισχυρή τουρκική οικονομία είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του