Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης






Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου, καταδικασμένου για το σκάνδαλο της Energa, καθώς έκρινε το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό» στηριζόμενος στις γνωματεύσεις που δόθηκαν για τα ποσοστά αναπηρίας του κρατουμένου.

Στην παραγγελία του, ο ανώτερος του εισαγγελικός λειτουργός, κ. Βουρλιώτης ανέφερε : «Ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας ειναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ώς προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατι δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλεον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενω δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Παράλληλα στις δικαστικές αρχές της Χαλκίδας διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Αρ. Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Η αναφορά από τον Ευαγγελισμό θα διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας ο οποίος ήδη έχει διατάξει έρευνα προς διερεύνηση αδικημάτων όπως η ψευδής βεβαίωση και η δωροδοκία.

Σύμφωνα με το έγγραφο από τον Ευαγγελισμό που έφερε στη δημοσιότητα το documentonews.gr, η γιατρός που έβαλε υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΥΠΝΟΥ» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται και από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, κάτι που είναι απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση και εφόσον το βούλευμα πρόωρης αποφυλάκισης για τον Αριστείδη Φλώρο ανατραπεί, ο ίδιος θα πρέπει να γυρίσει στη φυλακή, καθώς έχει καταδίκες σε κάθειρξη 21 χρόνων για κατάχρηση σε βάρος του δημοσίου εκ. ευρώ και σε 13 χρόνια για ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας ενός δικηγόρου που ήταν αντίδικός του στην υπόθεση της Energa.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του