Εκτός ελέγχου η τουρκική προκλητικότητα: «Έλληνες λιμενικοί πυροβόλησαν Τούρκους ψαράδες» – Σκηνικό έντασης θέλει να στήσει η Αγκυρα στο Αιγαίο


Απίστευτη προπαγάνδα από την Τουρκία που προκαλεί πλέον σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν σε διεθνή χωρικά ύδατα στα ανοικτά της Σάμου κοντά στο Γαϊδουρονήσι όταν τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.
Όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι ψαράδες, οι Έλληνες λιμενικοί πλησίασαν την βάρκα τους ύψωσαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν εναντίον τους με αποτέλεσμα να σπάσει ένα τζάμι. Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι όταν άρχισαν να καταγράφουν με το κινητό τους τους Έλληνες λιμενικούς, εκείνοι κατέβασαν τα όπλα τους.

Είναι προφανές πως η Αγκυρα θέλει να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Οσοι έλεγαν πως μετά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών η κατάσταση θα ηρεμούσε, μάλλον έκαναν λάθος.

Οι ψαράδες ισχυρίζονται ότι το περιστατικό κράτησε μιάμιση ώρα με τους Έλληνες λιμενικούς να τους βρίζουν και να τους κάνουν χειρονομίες. Πάνε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι οι λιμενικοί τους ακολούθησαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα και συνέχισαν να τους παρενοχλούν. Η εφημερίδα επικαλούμενη τις μαρτυρίες των ψαράδων αναφέρει ότι ανάλογα περιστατικά γίνονται πολύ συχνά.

Δειτε βίντεο εικόνες:










Οπως έχουμε πει, αντιμέτωποι με την προκλητικότητα των Τούρκων βρίσκονται καθημερινά οι Έλληνες αλιείς στα ακριτικά νησιά του Αρχιπελάγους.

Πριν λίγες ημέρες δε, ενα χοντρό επεισόδιο έλαβε χώρα στο Αιγαίο με απανωτούς πυροβολισμούς κατά Ελλήνων, κοντά στη Λέρο.

Οι πυροβολισμοί προήλθαν από τουρκικά αλιευτικά, ωστόσο είναι αμφίβολο αν στα αλιευτικά βρίσκονταν μόνο ψαράδες ή εκπαιδευμένοι άνδρες με σχέδιο κλιμάκωσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το επεισόδιο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής (12/08), κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.

Όπως κατήγγειλαν οι Έλληνες ψαράδες, μιλώντας στον Alpha, οι Τούρκοι άνοιξαν πυρ κατά δύο ελληνικών καϊκιών. Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς.


Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.

Οι Έλληνες αλιείς είναι σε απόγνωση. Αν και συνηθισμένοι στις τουρκικές προκλήσεις, κάνουν πλέον λόγο για πρωτόγνωρα περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.

«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του