ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΗΦΗ. ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ «ΠΛΩΤΩΝ ΦΕΡΕΤΡΩΝ». ΑΠΟ ΤΟ «ΝΟΡΜΑΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚ», ΤΟΥΣ 29 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 18 «ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ «ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤ’ΑΜΠΑΡΙΑ. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ






Στις 28 Δεκεμβρίου 2014, το πλοίο έπλεε στον πορθμό του Οτράντο, στην Αδριατική Θάλασσα, σε δρομολόγιο από την Πάτρα στην Ηγουμενίτσα και την Ανκόνα. Μια πυρκαγιά ξέσπασε στο κατάστρωμα των οχημάτων λίγο πριν τις 6:00 τοπική ώρα, μισή ώρα μετά την αναχώρησή του από την Ηγουμενίτσα, μια ενδιάμεση στάση, όταν βρισκόταν 44 ν. μ. (81 χλμ.) βορειοδυτικά της Κέρκυρας και 33 ν. μ. (61 χλμ.) βορειοδυτικά από τους Οθωνούς.

Το MS Norman Atlantic είναι ένα Roll-on/Roll-off (ROPAX) οχηματαγωγό πλοίο που ανήκει στην ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Visemar di Navigazione και από τον Δεκέμβριο του 2014 βρισκόταν σε μίσθωση από την εταιρεία ANEK Lines. Στις 28 Δεκεμβρίου 2014 έπιασε φωτιά στο στενό του Οτράντο, στην Αδριατική Θάλασσα. Το πλοίο δεν βούλιαξε ποτέ, κι όμως, 29 άνθρωποι χάθηκαν. Αλλοι κάηκαν ζωντανοί, άλλοι έσβησαν από τις αναθυμιάσεις, άλλοι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να σωθούν. Πολλοί δεν βρέθηκαν ποτέ. Δεκαοκτώ άνθρωποι κυριολεκτικά «εξαφανίστηκαν» με τρόπο που παραμένει ανεξήγητος. Ηταν 8 Έλληνες, 4 Τούρκοι, 2 Ιταλοί, 2 Σύροι, 1 Γερμανός και 1 Ιρακινός.



Προχθές, ο ίδιος πλοιοκτήτης, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Σήφη, ήταν πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στις 23:45 το βράδυ της Τρίτης στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα.

Εφοπλιστές ανεξέλεγκτοι, Λιμεναρχεία ανεξέλεγκτα, νόμοι που καταπατούνται, «μαφίες» που ζυγίζουν ή δεν ζυγίζουν , λιμενάρχες που τα αρπάζουν ή κάνουν τα στραβά μάτια. Ένα κοπάδι , μια σφηκοφωλιά συμφερόντων που θέτει σε κίνδυνο, πολίτες που επιβιβάζονται σαν πρόβατα στα καράβια και δεν γνωρίζουν εαν θα φτάσουν ζωντανοί στον προορισμό τους.

Ρεπορτάζ και στο σημερινό ΜΑΚΕΛΕΙΟ που κυκλοφορεί στα περίπτερα αλλά και στην αυριανή εφημερίδα μας.

Οι κομμουνιστές, οι καλύτεροι φίλοι του καπιταλισμού σε πλήρη συγχρονισμό με το μεγάλο κεφάλαιο και νέο υπουργό, τον Φώτη Κουβέλη. Αντιλαμβάνεστε ότι θα θρηνήσουμε εκ νέου θύματα και αυτοί που θα πεθάνουν δεν θα είναι οι εφοπλιστές αλλά ο απλός κόσμος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ, ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του