ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΞΑΝ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ 25ΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ! ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ Ο ΕΝΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΝΑ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ! Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ





Ενα αποτύπωμα που βρέθηκε σε νάιλον σακούλα που είχαν οι αλλοδαποί δράστες της φονικής ληστείας -το βράδυ της 15ης Αυγούστου στον λόφο του Φιλοπάππου- σε βάρος του 25χρονου Έλληνα σπουδαστή οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στην σύλληψή τους το βράδυ της Πέμπτης.Οι δράστες οδηγούνται στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες ομολόγησαν το έγκλημά τους και ανέφεραν ότι είχαν βάλει ένα σπασμένο μπουκάλι στον λαιμό του 25χρονου σπουδαστή (ζούσε στην Γλασκώβη είχε έρθει στην Αθήνα για διακοπές) και ο οποίος προσπαθώντας να τους αποφύγει έκανε βήματα προς τα πίσω με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό ύψους 10 τουλάχιστον μέτρων και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Οι δύο εξ αυτών, πακιστανικής καταγωγής – ο ένας ηλικίας 17 ετών- εντοπίσθηκαν στην περιοχή Ειδομένη του Κιλκίς στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από την χώρα. Είχε προηγηθεί αναζήτησή τους σε Θήβα και Θεσσαλονίκη. Ο τρίτος που κατάγεται από το Ιράκ συνελήφθη την ίδια ώρα στην Αθήνα. Αποτύπωμα του Ιρακινού που ήταν στην ίδια εγκληματική «ομάδα» με τους δύο Πακιστανούς, είχε βρεθεί σε πλαστική σακούλα που κουβαλούσαν οι δράστες , όπως είχε υποδείξει στους αστυνομικούς η 23χρονη συνοδός -από την Πορτογαλία- του θύματος.

Αρχικά η κοπέλα δεν είχε αναγνωρίσει τον δράστη στις φωτογραφίες που της υποδείχθηκαν από παλιότερες προσαγωγές του. Οταν όμως εντοπίσθηκε στην Αθήνα και προσήχθη -το βράδυ της Πέμπτης- στην ΓΑΔΑ τον αναγνώρισε μετά βεβαιότητας. Η Ασφάλεια Αττικής έφθασε στα ίχνη των δολοφόνων μετά από αναζητήσεις υπόπτων στην Αθήνα, με δεδομένα κλήσεων και με βάση τις καταθέσεις της 23χρονης που είχε γίνει κι αυτή στόχος των ληστών.
Η χαμένη αλυσίδα

Όσο ο συνεργός τους έψαχνε την τσάντα της 23χρονης, οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο. Υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Τόσο στο σημείο της ληστείας όσο και στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Νικόλας Μουστάκας βρέθηκαν κομμάτια από αλυσίδα που το θύμα φορούσε στο λαιμό του. Εκείνο όμως που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπλοκής πριν από την πτώση είναι το γεγονός πως το θύμα φορούσε και δεύτερη αλυσίδα, η οποία δεν βρέθηκε σε κανένα από τα δυο σημεία. Και γι’ αυτό δεν αποκλείεται, κατά αστυνομικές πηγές, και το ενδεχόμενο ο 25χρονος να σπρώχτηκε από τους ληστές!

Όταν είδαν πως ο 25χρονος έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί, οι τρεις δράστες τράπηκαν σε φυγή και η 23χρονη φίλη του κάλεσε αμέσως την αστυνομία.
Βήμα βήμα πως βρήκαν τους ληστές του Φιλοπάππου

Οι δράστες, την ώρα της ληστείας είχαν μαζί τους μια σακούλα. Την οποία φρόντισαν να ξεφορτωθούν αλλά έκαναν το μοιραίο για εκείνους λάθος να την πετάξουν σε άλλο σημείο του Φιλοπάππου. Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί τη βρήκαν, όπως και το σπασμένο μπουκάλι που είχαν μαζί τους οι τρεις. Πάνω στη σακούλα αυτή υπήρχε το αποτύπωμα του 25χρονου Ιρακινού, ο οποίος ήταν εκτός φυλακών με περιοριστικούς όρους.

Οι ληστές πήραν μαζί τους φεύγοντας το κινητό της 23χρονης. Το οποίο, όμως, φρόντισαν να πετάξουν επίσης. Από το στίγμα του, όσο ήταν ανοιχτό, οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τις έρευνες μπόρεσαν να κατευθυνθούν προς τα σημεία όπου σύχναζαν οι ύποπτοι.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένας κύκλος υπόπτων. Και όταν κατάλαβαν πως δυο από τα άτομα που αναζητούσαν είχαν εξαφανιστεί από τα στέκια αυτά, κατάλαβαν πως επρόκειτο για τους δράστες. Ο 25χρονος Ιρακινός, από τη στιγμή που είχε βρεθεί το αποτύπωμά του στη σακούλα και άρα είχε ταυτοποιηθεί, είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση.



Ύστερα από επισταμένες έρευνες, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ομάδα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, κατόρθωσε, σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας Κιλκίς, να εντοπίσει το απόγευμα της Πέμπτης (23.08.2018) τους δύο δράστες στην περιοχή της Ειδομένης.

Είχαν πάει εκεί με σκοπό να βρουν κενό ασφαλείας στην επιτήρηση των συνόρων για να διαφύγουν από την Ελλάδα προς τα Σκόπια. Αφού συνελήφθησαν, οι αστυνομικοί προχώρησαν και στη σύλληψη του Ιρακινού που είχε επιλέξει να παραμείνει στην Αθήνα.

Οι τρεις δράστες, στο παρελθόν, έχουν κατηγορηθεί για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας, παράβασης του νόμου «περί όπλων», για παράνομη είσοδο στη χώρα και κλοπή. Η έρευνα συνεχίζεται ως προς την εξέταση συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την ανθρωποκτονία και την ληστεία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Θα οδηγηθούν στα δικαστήρια το απόγευμα.

«Θετικές ενδείξεις» της ΕΛ.ΑΣ για τον φόνο του 25χρονου στου Φιλοπάππου

Οπως σημειωνόταν «σύμφωνα με πληροφορίες ή έρευνα εστιάζεται σε ένα ή δύο άτομα, ασιατικής καταγωγής, που έχουν φύγει από την Αθήνα και συνεχίζεται η αναζήτησή τους τους σε επαρχιακές πόλεις και με κίνδυνο να διαφύγουν στο εξωτερικό. Όμως εξετάζονται κι άλλες εκδοχές, ενώ υπάρχουν διαρκώς προσαγωγές υπόπτων από άλλες περιοχές της Αθήνας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του