ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗΣ ΗΤΤΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ STORY ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ






Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης που πλέον αριθμεί 54 μέλη ακολουθεί μια παλιά πεπατημένη όπου στην αρχή της ανάληψης εξουσίας οι πολιτικοί υπόσχονται ολιγομελή σχήματα και στο τέλος της κυβερνητικής πορείας, όταν πλησιάσουν οι εκλογές και η ήττα καταλήγουν σε πολυάριθμα σχήματα για να βολέψουν όσο το δυνατό περισσότερους….


Από αυτή την παγιοποιημένη πολιτική πρακτική δεν ξέφυγε ούτε ο πρωθυπουργός Τσίπρας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ακολούθησε τα βήματα όλων των προκατόχων του. Αρχικά υποσχέθηκε ολιγομελές σχήμα αλλά προς το πέρας της ζωής της κυβέρνησης Τσίπρα…βολεύονται όσο το δυνατό περισσότεροι για να κρατηθούν οι ισορροπίες και να μην υπάρχουν αντιδράσεις.
Το γεγονός ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί αυτή την πεπατημένη αποδεικνύει ότι ο Τσίπρας κάνει διαχείριση ήττας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το πολιτικό παιχνίδι το έχει χάσει οριστικά και νομοτελειακά.
Ο Τσίπρας ο «μεγάλος ηγέτης» της Αριστεράς θα καταφέρει να είναι πρωθυπουργός μια μόνο 4ετία όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οπότε το συμπέρασμα είναι ότι ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον ρόλο του μεγάλου ηγέτη…και θα συγκαταλέγεται στην κατηγορία των επιδόσεων Γιώργου Παπανδρέου.
Οι κινήσεις του στην ανασχηματισμένη κυβέρνηση του δείχνουν ξεκάθαρη αδυναμία.
Ο Τσίπρας και η βασική του πολιτική ομάδα, επιχείρησαν ένα άνοιγμα προς την κεντροαριστερά η οποία δεν θα αποτύχει ολοκληρωτικά αλλά από την άλλη όταν η κοινωνία βλέπει ότι ο τρομοκράτης – δολοφόνος βγαίνει με άδειες και ορισμένοι ακροαριστεροί επιχειρούν να τον αντιμετωπίσουν ως λαϊκό ήρωα…εξασθενεί…την προσπάθεια να προσεταιριστεί το κέντρο.
Ιστορικά την περίοδο της παντοδυναμίας της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθόριζε το εκλογικό αποτέλεσμα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στραφεί προς το κέντρο, την ευρύτερη κεντροαριστερά για να μπορέσει να αποτρέψει την εκλογική συντριβή και να επιτύχει μια λελογισμένη ήττα.
Κορυφαίος δημοσκόπος μιλώντας στο bankingnews ανέφερε τα εξής «με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα η διαφορά ΝΔ που είναι σταθερά πρώτο κόμμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι 8 με 10 μονάδες.
Οπότε μπορεί να λεχθεί ότι αυτή η διαφορά αποτελεί μια λελογισμένη ήττα και όχι ακραία συντριβή για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όμως η ήττα είναι ήττα και θα καταγραφεί ως αποδοκιμασία στην πολιτική Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την άλλη πλευρά η ΝΔ έχει παγιώσει μια μη αναστρέψιμη διαφορά αλλά δεν έχει μεγάλο ρεύμα στην κοινωνία.
Υπάρχει εξήγηση.
Η Χρυσή Αυγή κάνει πολιτική ζημία στην ΝΔ από τα δεξιά καθώς το 8% με 8,5% που θα λάβει κατά βάση είναι δεξιοί ψηφοφόροι.
Το ΚΙΝΑΛ δεν πείθει αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει ένα παραπλήσιο ποσοστό με την Χρυσή Αυγή.
Το ΚΙΝΑΛ μάλλον θα είναι τέταρτο κόμμα.
Άρα προς τα δεξιά η ΝΔ έχει χάσει λόγω της Χρυσής Αυγής και προς τα κεντροαριστερά η ΝΔ δεν μπορεί να διεισδύσει λόγω μιας σχετικά σταθερής επίδοσης του ΚΙΝΑΛ…
Για τον ΣΥΡΙΖΑ το πεδίο άντλησης νέων ψηφοφόρων είναι ακόμη χειρότερο γιατί στο κέντρο δεν πείθει και στα αριστερά του υπάρχουν κόμματα που ασκούν σκληρότατη κριτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει στην πελατεία των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στις εκλογές – σε ένα χρόνο από σήμερα – με στρατηγική διαχείρισης ήττας.
Το νέο πολιτικό story του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι οι νέες μεταρρυθμίσεις αλλά το πώς θα προσπαθήσει να πείσει στην κοινωνία ότι βγαίνοντας από τα μνημόνια θα επανέλθει η οικονομία στην κανονικότητα.
Η αύξηση του κοινωνικού μερίσματος στα 900 εκατ που θα μοιραστούν στους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους εκ των πραγμάτων δεν θα έχει καμία επίδραση στην οικονομία και θα συντηρήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστά που δεν θα θεωρηθούν χαοτικά έναντι της ΝΔ»
Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά στοχεύει για αυτοδυναμία με πιθανότητα να την κερδίσει αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ενώ ο Τσίπρας έχει στόχο να χάσει από την ΝΔ του Μητσοτάκη με μια διαχειρίσιμη ήττα.

bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του