ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΘΗΚΕ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΑΦΟ» ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΟΛΛΙΝΕΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ


1
Θρήνος για την Πολεμική Αεροπορία. Άλλο ένα στέλεχός της έπεσε στο καθήκον. Νεκρός εντοπίσθηκε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί (08.50), 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.
Πρόκειται για τον κυβερνήτη Επισμηναγό, Νικόλαο Βασιλείου.

Οι δύο Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας. Ο συγκυβερνήτης εντοπίσθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο χωρίο Κολλίνες Αρκαδίας. 
Και οι δυο χειριστές το εγκατέλειψαν προφανώς όταν διαπίστωσαν πρόβλημα. Η περιοχή είναι δύσβατη και για τον λόγο αυτό αναχώρησε η 31η μοίρα επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης με C130 με ελικόπτερο και ένα super puma για να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το τραγικό δυστύχημα

Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.
Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.
Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Τσιτούμης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ

Τι είναι το Τ2 Buckeye

Το Τ-2 Buckeye είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος. Είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.
Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.
Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.
Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου. 
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση της συντριβής του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στα σύνορα Λακωνίας – Αρκαδίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον άδικο χαμό του κυβερνήτη. Ο συγκυβερνήτης, για καλή του τύχη, κατάφερε να βγει σώος και αβλαβής από το αεροσκάφος. Ο FLY βρέθηκε στο σημείο και σας παρουσιάζει καρέ καρέ με video, εικόνα και ήχο τις τραγικές στιγμές της πτώσης του αεροσκάφους.

Οι πρώτες εικόνες και βίντεο από το σημείο που συνετρίβη σήμερα το πρωί το μοιραίο Τ-2 με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο κυβερνήτης και να διασωθεί ο συγκυβερνήτης.




Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την άσκηση περιδίνησης την οποία πραγματοποιεί αεροσκάφος T-2 Buckeye
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του