«Ψυχρός πόλεμος»: ΝΑΤΟ σε ΠΝ και ΛΣ: «Να παρακολουθείτε τα ρωσικά σκάφη που πλέουν στο Αιγαίο!»



Απίστευτες και όμως αληθινές καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο. Σκηνικό “Ψυχρού Πολέμου” στο Αιγαίο με Αμερικανούς εναντίον Ρώσων και στη μέση η Ελλάδα!
Οι σχέσεις της Αθήνας με την Μόσχα βρίσκονται πλέον στο σημείο μηδέν με ευθύνη του Μ. Μαξίμου. Η κατάσταση είναι σε τεντωμένο σχοινί με τους Κυβερνητικούς να επιλέγουν στρατόπεδο.

Χρειάζεται πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική και δυστυχώς αυτό κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν. Ζούμε σε έναν διπολικό κόσμο και οφείλεις σαν σοβαρό κράτος να διατηρείς στενές επαφές και με τις δύο υπερδυνάμεις.

Οπως λοιπόν αποκαλύπτει η εφημερίδα Real, μία λίστα “ύποπτων σκαφών” που πλέουν στο Αιγαίο, έχει προωθηθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται για αλιευτικά σκάφη, ιστιοπλοϊκά, σκάφη αναψυχής και άλλα , που σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πλέουν στο Αιγαίο με στόχο τη συλλογή πληροφοριών!

Οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και δραστηριότητες, αλλά κυρίως με τις κινήσεις των Αμερικανών που αυτή τη χρονική περίοδο είναι αξιοσημείωτες στην ελληνική επικράτεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα αριθμεί περίπου 50 σκάφη, με τα ονόματά τους. Oπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η εντολή έχει σταλεί από το ΝΑΤΟ.

Δείτε το πρωτοσέλιδο:



Η Αθήνα μετά από τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου ακόμη και μοναχούς που θα πήγαιναν στο Άγιο Όρος “κατηγορείται” ότι επέλεξε στρατόπεδο, εγκαταλείποντας την έτσι κι αλλιώς δύσκολη πολιτική ισορροπιών μεταξύ Δύσης και Μόσχας.

Πάντως με τέτοιες κινήσεις, μην ελπίζουν κάποιοι στο Μ. Μαξίμου ότι θα αποκατασταθούν οι σχέσεις με την Μόσχα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ελπίζει να επισκεφτεί τη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένοντας την αποκατάσταση των σχέσεων με το Κρεμλίνο.


Αυτό διαρρέουν κυβερνητικά στελέχη. «Ο Τσίπρας πιστεύει πως ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει να το αφήσουμε πίσω. Πρέπει να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις με τη Ρωσία, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη και να προχωρήσουμε με τις σχέσεις μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να επισκεφτεί τη Μόσχα πριν το τέλος του έτους», δήλωσε η μία πηγή.

Σύμφωνα με την άλλη πηγή, η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα μπορεί να γίνει τον Νοέμβριο.

«Το ταξίδι συζητείται, θα πραγματοποιηθεί, το πιθανότερο, τον Νοέμβριο, όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε η πηγή.

Τον Ιούλιο, η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, επικαλούμενη ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Η Ρωσία αντέκρουσε τις κατηγορίες, με τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοβ, να τις αποκαλεί «παράλογες». Απαντώντας στην κίνηση της Ελλάδας, η Ρωσία απέλασε δύο Έλληνες διπλωμάτες.

Μετά βέβαια από αυτές τις κινήσεις, δεν βλέπουμε να υπάρχει αναθέρμανση, αλλά μάλλον πολικές θερμοκρασίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του