ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ! ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ…





Με πανελλαδικά ποσοστά που κυμαίνονται από 12% και φτάνουν μέχρι 17% για το κυβερνών κόμμα και 0,7%-1,1% για το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ, ξεκινά η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές των δύο κομμάτων, όπως καταγράφουν δημοσκοπήσεις τριών ξένων πρεσβειών, δύο δυτικών ευρωπαϊκών και και μία «υπερατλαντική».

Και στις τρεις δημοσκοπήσεις, η ΝΔ ξεπερνά το 30% σε πρόθεση ψήφου, χωρίς να δημιουργείται για αυτήν, σε αυτή την φάση ιδιαίτερο ρεύμα που να μπορεί να την «εκτοξεύσει» στην αυτοδυναμία.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ένας αναλυτής σε μία από τις δημοσκοπήσεις των ευρωπαϊκών πρεσβειών «Η διαμόρφωση της διαφοράς είναι θέμα του τελευταίου μήνα στις ελληνικές εκλογές. Δεν αποκλείεται η αυτοδυναμία για τη ΝΔ, αλλά και πάλι θα είναι τόσο περιορισμένη (151-152 έδρες) ώστε να χρειαστεί την βοήθεια ενός δεύτερου κόμματος».

Η γενική αντίληψη είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετωπίσει ήττα ανάλογη με αυτή του ΠΑΣΟΚ το 2012, ενώ οι ΑΝΕΛ θα έχουν χειρότερη τύση από αυτή που είχε το ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη που στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου με τις ολέθριες αποφάσεις για την χώρα (PSI, αγγλικό δίκαιο κλπ.) και μπορεί να συγκεντρώσει ποσοστό κάτω από 1%.

Οι μοναδικές περιφέρειες που «στέκεται» ακόμα σε ποσοστά 17-20% είναι το Ιόνιο και η Κρήτη. Οι οποίες δεν μπορούν να αντιστρέψουν το ποσοστό της τάξης του 15% στην πρώην Β’Αθηνών, του 12% στην Α’Αθηνών, του 11% στο Υπόλοιπο Νομού Αττικής, του 10% στην Μακεδονία, του 12% στην Θεσσαλία, του 14% στα νησιά του Α.Αιγαίου κλπ.

Η εικόνα αυτή δίνει μεσσσταθμικά και στις τρεις δημοσκοπήσεις που διεξήγαγαν γνωστές εταιρείες με αποτελέσματα που επιβεβαιώνονται σε κάθε εκλογική μάχη, ποσοστό επιρροής στην κοινή γνώμη της τάξης του 15,5% στην παρούσα φάση.

Το ποσοστό δεν είναι άσχημο για ένα κόμμα που έχει διαπράξει αυτά που γνωρίζουν όλοι, αλλά υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 10% που χαρακτηρίζονται ως «αναποφάσιστοι» και σε ποσοστό 90% δεν θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό να μειωθεί σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.

Καλά όλα αυτά, αλλά το ερώτημα, είναι πότε θα γίνουν εκλογές: Οποτε το αποφασίσουν οι ξένοι. ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, έχουν τον πρώτο λόγο. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τη ΝΔ για μια συμφωνία διακυβέρνησης-πλαίσιο και μετά θα «τραβηχθεί το χαλί» κάτω από τα πόδια του Α.Τσίπρα…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του