Σκηνικό προβοκάτσιας φαίνεται να ετοιμάζουν οι Τούρκοι: «Γκιουλενιστές ανοίγουν μαγαζιά στη Θεσ/νίκη» – H Αγκυρα «πάγωσε» την εφαρμογή των ΜΟΕ





Ετοιμάζουν προβοκάτσια οι Τούρκοι κατά της Ελλάδος παρά την πρόσφατη παράδοση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου για χορήγηση ασύλου σε Τούρκο στρατιωτικό; Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε ως «παράδειγμα παντελούς έλλειψης διορατικότητας» την αποφαση για την χορήγηση ασύλου.

Το τουρκικό ΥΠΕΘΑ καθώς και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «δεν δύναται να αναμένεται πρόοδος στην εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) αν δεν ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά τους πραξικοπηματίες τρομοκράτες σύμφωνες με το δίκαιο, τη Δημοκρατία και τις σχέσεις καλής γειτονίας», «παγώνοντας τις σχετικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν από την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, ο Έλληνας ΥΠΑΜ είχε ανακοινώσει το πάγωμα των στρατιωτικών ΜΟΕ με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή ξεδιπλώνεται νέο σχέδιο εκβιασμού της Ελλάδος.




Συγκεκριμένα οι νέο-οθωμανοί του Ερντογάν κατηγορούν την χώρα μας για την ύπαρξη κυκλώματος από εκδιωχθέντες Τούρκους αντικαθεστωτικούς, οι οποίοι ανοίγουν μαγαζιά στην Θες/νικη, και οι οποίοι βοηθούν τους ομοεθνείς που έρχονται στην Ελλάδα παράνομα, δημιουργώντας «κύκλωμα» στην ουσία που στρέφεται κατά του τουρκικού κράτους .

Συγκεκριμένα ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι «μετά τις 15 Ιουλίου 2016 και την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία δεκάδες «λιποτάκτες» , όπως τους ονομάζει, κατέφυγαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδος, Θεσσαλονίκης, και ανοίγουν μαγαζιά, αν και δεν είναι ακόμα επίσημο , ενώ οι ελληνικές αρχές επιδοκιμάζουν αυτή την σκανδαλώδη κατάσταση …», γράφει η εφημερίδα Sabah.



«Οι δραπέτες στην Ελλάδα άρχισαν να ανοίγουν καταστήματα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Οι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη έχουν δώσει συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων «Qantara».

Τούρκος φυγάς φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το γειτονικό τύπο, ότι του συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά οι ελληνικές αρχές, και τόνισε ο ίδιος ότι «έμαθε πώς συμπεριφέρονται οι Έλληνες στους πρόσφυγες από την Τουρκία», ενώ φέρεται να εκτιμά την σχέση αυτή ως « μια γέφυρα ανάμεσα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για την οικοδόμηση νέων σχέσεων », μόνο που ο τουρκικός τύπος τον κατηγορεί για κατασκοπεία κατά της χώρας .


«Ένας 42χρονος καθηγητής αγγλικής γλώσσας, ένας 29χρονος λογιστής και ένας 35χρονος μηχανικός κατασκευών παραδέχτηκαν ότι η οργάνωση FETÖ τους έστελνε τακτικά χρήματα.

Εκτός από τα χρήματα, η οργάνωση του Γκιουλέν του έδωσε εντολή να μείνουν στη Θεσσαλονίκη για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των προσφύγων της FETO που έρχονται από την Τουρκία», καταλήγει το άρθρο που αναφέρει και τους δήθεν πυροβολισμούς κατά Τούρκων ψαράδων από τους «κακούς» Έλληνες λιμενικούς προχθές θέλοντας να δημιουργήσει κλίμα κατά της Ελλάδος .

Το «σκάνδαλο» κατά τους Τούρκους έγκειται στο ότι οι Τούρκοι φυγάδες έχουν ήδη αρχίσει να ανοίγουν καταστήματα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στους πιο πολυσύχναστους δρόμους, παρόλο που οι αιτήσεις τους για άδεια δεν έχουν γίνει ακόμη αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ ο τουρκικός τύπος στηλιτεύει μαζικά την απόφαση τους Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την προσφυγή κατά του δικαιώματος ασύλου για τον Τούρκο στρατιωτικό Σ. Ικατορμάν .

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε για «σκανδαλώδη απόφαση» που έρχεται σε αντίθεση με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας μας σε ζητήματα τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Γενεύης.

«Η απόφαση αυτή όχι μόνο παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά παραβιάζει και τις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 σχετικά με το καθεστώς των προσφύγων… απορρίπτοντας την έκδοση των προδοτών, η Ελλάδα προετοιμάζει το έδαφος για παρόμοιες αποφάσεις, που προσβάλλουν τη συνείδηση του τουρκικού έθνους», γράφει η ανακοίνωση της Άγκυρας.

Ενώ ο ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομερ Τσελίκ είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ευκαιρία να επιτεθεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρήκε από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Κι εκείνος με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια έκανε λόγο για απόφαση που παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες. «Το Συμβούλιο της Επικρατείας παραβίασε διεθνείς Συνθήκες με την απόφαση για το άσυλο και καθιστά σαφές ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα για πραξικοπηματίες και τρομοκράτες.

Αυτή η σκανδαλώδης απόφαση πρέπει να απορριφθεί και να καταδικαστεί από όλους, ανάμεσα σε αυτούς και η Ε.Ε.», έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης .

Ειδικοί αναλυτές τονίζουν ότι οι σχέσεις Ελλάδος –Τουρκίας ευρίσκονται σε ένα πολύ κρίσιμο και επικίνδυνο σημείο , μετά το οποίο οι …εξελίξεις θα τρέχουν με ιλιγγιώδη ..ταχύτητα.

Οι «γείτονες» όπως όλα δείχνουν αναζητούν συνεχώς , κάθε στιγμή, αφορμή για να συκοφαντήσουν την Ελλάδα…ώστε να «νομιμοποιήσουν» …οποιαδήποτε λέμε πιθανόν … τύπου ενέργεια της Τουρκίας σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Πρόκειται για τακτική που έρχεται από τα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας , με πρακτικές που έκαναν θραύση κατά των «εχθρών» του πολυχρονεμένου Σουλτάνου.

Η αντίδραση της χώρας μας οφείλει να είναι ναι μεν ψύχραιμη …αλλά θα πρέπει να συγχρόνως να περιλαμβάνει κινήσεις και πολιτικές αποτροπής οποιωνδήποτε …τουρκικών προκλήσεων που από ότι όλα φαίνονται «ψήνονται» στο Σαράι του Ερντογάν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του