Το παλαιό ΠΑΣΟΚ είναι εδώ μέσω ΣΥΡΙΖΑ…





Παλιούς γνώριμους από τους χώρους του ΠΑΣΟΚ και ένα από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνει το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Υγείας επί κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, και πλέον επικεφαλής του κόμματος ΝΕΟ, είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναλαμβάνει τώρα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από το στρατόπεδο του παλιού ΠΑΣΟΚ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (πρώην υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης Παπανδρέου) αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ η Μυρσίνη Ζορμπά, πρώην ευρωβουλευτής και συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη, τοποθετείται στο υπουργείο Πολιτισμού.

Επίσης, ο Γιώργος Δημαράς που είχε εκλεγεί βουλευτής με τους Οικολόγους Πρασίνους τοποθετείται υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Μεταξύ γνώριμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου είναι η πρώην διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.


Επίσης από το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται ο Στάθης Γιαννακίδης, βουλευτής Ξάνθης, αναλαμβάνει υφυπουργός Βιομηχανίας.

Ακόμα, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας είχε διατελέσει γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μιχάλης Καλογήρου, πρώην γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, θα αναλάβει υπουργός Δικαιοσύνης στη θέση του Σταύρου Κοντονή.

Βουλευτής Σπάρτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Σταύρος Αραχωβίτης, νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου,υφυπουργός υπό τον κ. Αραχωβίτη, είναι βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λευτέρης Κρέτσος, μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, τοποθετείται τώρα υφυπουργός υπό τον Νίκο Παππά.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τέλος, είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επανέρχεται στην κυβέρνηση, καθώς είχε διατελέσει υφυπουργός Υποδομών και Δικτύων έως τον Νοέμβριο του 2016.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του