ΒΑΡΙΑ ΠΟΙΝΗ 10 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΟΡΓΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Με ποινή κάθειρξης δέκα ετών, με αναστολή, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον γνωστό δικηγόρο Νίκο Γοργία, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, για το... αδίκημα της κακουργηματικής απάτης 27,3 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του.

Το δικαστήριο επέβαλε περιοριστικούς όρους στον κ. Γοργία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγυοδοσία ύψους 100.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος Νικ.Γοργίας, που αρνείται τις κατηγορίες εμφανίζεται με βάση και την απόφαση του δικαστηρίου από το 1998 έως το 2007 να απέσπασε από τον Κ. Αγγελόπουλο 27,3 εκ. ευρώ, λέγοντάς του πώς πραγματοποιούσε δίκες για λογαριασμό του στη Γερμανία ή ότι είχε επενδύσει χρήματά του σε ακίνητα, ενώ στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την κατηγορία, κρατούσε τα χρήματα για τον εαυτό του.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο αλλά του χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Ν. Γοργία υπό τους περιοριστικούς όρους της εγγυοδοσίας 100 χιλ. ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του μία φορά τον μήνα. Η ποινική διαδικασία εις βάρος του Ν. Γοργία άνοιξε μετά μήνυση του Κων/νου Αγγελόπουλου εναντίον του πρώην δικηγόρου του τον Δεκέμβριο του 2007.

Απ΄την πλευρά του ο δικηγόρος ήδη προσέφυγε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και όπως αναφέρει έχει προσφύγει και αυτός κατά του επιχειρηματία. Οι συνήγοροί του, Αλ. Λυκουρέζος και Ν. Πατεράκης, δήλωσαν ότι: «Η απόφαση του Δικαστηρίου βρίσκεται δυστυχώς σε προκλητική αναντιστοιχία με το υλικό της δικογραφίας. Το τεκμήριο της αθωότητος παραμένει αλώβητο. Αναμένουμε την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο Ν. Γοργίας καθώς και την πρόοδο των κακουργηματικών ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί κατά του Κ. Αγγελόπουλου και των συνεργατών του».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του