ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - Τα πρώτα συμπεράσματα της αντιτρομοκρατικής για την προκήρυξη


ANTITROMOΑπό το βράδυ της Κυριακής που οι υπηρεσίες της αντιτρομοκρατικής πήραν στα χέρια τους το USB με την προκήρυξη της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις», για το διπλό φονικό του Ν.. Ηρακλείου, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το κείμενο τέθηκε στο μικροσκόπιο των ειδικών αναλυτών της υπηρεσίας, οι οποίοι έως σήμερα έχουν αναγνώσει σε βάθος ουκ ολίγα αντίστοιχα «γραπτά».
Η πρώτη αυτή ανάγνωση διήρκησε όλη νύχτα και ακόμη και τις πρωινές ώρες σήμερα, για να ολοκληρωθεί τελικά το μεσημέρι, οπότε οι ειδικοί αναλυτές της αντιτρομοκρατικής προσήλθαν σε μια ειδική σύσκεψη των εγκεφάλων της υπηρεσίας, όπου κατατίθενται όλες οι σκέψεις και οι προβληματισμοί των ειδικών.
Το spirospero.gr είναι σε θέση να γνωρίζει τις κεντρικές επισημάνσεις που πέφτουν από το μεσημέρι στο τραπέζι αυτής της σύσκεψης.
Οι ειδικοί αναλυτές της αντιτρομοκρατικής επισημαίνουν ότι στην προκήρυξη:
  • Δεν γίνεται καμία αναφορά στον τρόπο εκτέλεσης της δολοφονικής επίθεσης και στο σχέδιο διαφυγής που ακολούθησαν οι δράστες. Αυτό, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, συμβαίνει για πρώτη φορά σε προκήρυξη τρομοκρατικού χτυπήματος, αφού κατά παράδοση η Οργάνωση που ανελάμβανε την ευθύνη παρουσίασε με περισσότερες ή λιγότερες λεπτομέρειες το σχέδιο δράσης της. Την τακτική αυτή ακολουθούν έως σήμερα και οι νεώτερες τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της «Σέχτας Επαναστατών».
  • Δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο σχετικά με το οπλοστάσιο της οργάνωσης, ούτε εξηγείται η επιλογή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε
  • Η μοναδική αναφορά στο δολοφονικό χτύπημα σχετίζεται με την δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου ότι «μόνο με τις σφαίρες θα μας σταματήσουν».
Σε συνομιλία του spirospero.gr με στελέχη – αναλυτές της αντιτρομοκρατικής, ήταν έκδηλη η «απογοήτευση» τους από το κείμενο της προκήρυξης καθώς, όπως ανέφεραν το περιορισμένο «μηδενιστικό» ύφος γραφής του κειμένου είναι αναντίστοιχο με την βαναυσότητα του χτυπήματος που διέπραξαν. Αυτό καθιστά περισσότερο σύνθετη την δημιουργία του προφίλ των δραστών και της οργάνωσης, γεγονός που προβληματίζει την αντιτρομοκρατική. Οι ίδιοι αναλυτές εντοπίζουν θέσεις του συντάκτη ή των συντακτών της προκήρυξης, η οποίες είναι αμφιλεγόμενα μηδενιστικές, και ρέπουν περισσότερο προς την ωμή βία, ότως στην αναφορά που γίνεται στη δυνατότητα της Δημοκρατίας να αντιμετωπίσει τον φασισμό και στην θέση της οργάνωσης για εκτελέσεις καθώς και στην πυρπόληση της Βουλής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του